Nog een plaatje uit oude doos. Ploegen met de 4240 en Overum 4 schaar rondgaande ploeg. Toen is de passie voor ploegen al begonnen bij mij. Hier werd laat in het jaar nog mest op het grasland gereden.

John Deere 4240

+3
mdoornekamp
Nog een plaatje uit oude doos. Ploegen met de 4240 en Overum 4 schaar rondgaande ploeg. Toen is de passie voor ploegen al begonnen bij mij. Hier werd laat in het jaar nog mest op het grasland gereden. En vervolgens onder geploegd voor de mais teelt het volgende seizoen. Het was wel redelijk zware klei grond. Maar grasland laat zich meestal wel goed ploegen. De trekker hier op Pirelli radiaal Tm 300s. Geen ploegbanden. De hydraulische voorwiel aandrijving hielp wel wat mee, maar was niet perfect. Goed gewicht voorop zorgde dat de wielen niet door slaan. De vorst zorgde ook voor een beetje stevigheid. Dat was ook een voordeel voor de drijf mest tank.

Reacties

StevenBomers
Mooie plaatjes👌
+5
mdoornekamp
@StevenBomers ik kon hier geen 6 km halen😁

(klik om te vergroten)

Wel een mooie breedte
+1
StevenBomers
@mdoornekamp haha andere tijden! Werkbreedte van een 4schaar door de jaren heen niet veranderd zo te zien😁
+2
Siete
Mooie foto uit n mooie tijd 👌👌
+1
Henk 1120
Prachtig, wat een plaatje! 👌🏼
JohnDeere5085
Mooie foto's, hoe beviel deze trekker eigenlijk, jij heel wat uurtjes op gemaakt?
+2
mdoornekamp
@JohnDeere5085 Trekker beviel toen wel goed. Waren ook wel andere tijden. Beetje stug in bediening en schakelen moest je even aan wennen. Maar trekker deed het technisch goed. Weinig extra kosten gehad. 7.6 liter motor zonder turbo.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4240 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!