Foto van een HBM Grader (grondverzetmachine). Foto is geplaatst door Lucas Ensing op 28-12-2021 om 20:55:09, met 11 reacties.

HBM Grader (grondverzetmachine)

+2
Lucas Ensing
Foto van een HBM Grader (grondverzetmachine)
+1
radium45
@Lucas Ensing wat is het doel dat graders hun voorwielen kunnen kantelen?
PieterA
@radium45 Zou je hem liever helemaal star hebben? De vooras van een trekker kantelt ook een beetje.
radium45
@PieterA nee dat bedoel ik niet. Deze wielen kunnen zijdelings kantelen
+1
zettelmeyer
@radium45 denk dat die daardoor het framevlakker blijft wat makkelijker is met schuiven. Wat ik wel eens op filmpjes heb gezien
+1
Arie_MF
@radium45 dan kun je ze recht op de ondergrond zetten zodat je niet op de wangen rijdt, de achterkant is het zwaarst en rijdt over het afgeschaafde en de voorwielen rijden over het ongeschaafde. Tenminste, dat is wat ik ervan denk.
+1
EA_MF
@radium45 als je de filmpjes/foto’s ziet van die machines lijkt het of ze dat doen om de voorwielen in verticale positie te houden wanneer de vooras niet horizontaal staat. Draagt er (lijkt mij) aan bij om de machine in het juiste spoor te houden.

Blijf het overigens bijzondere machines vinden.
+1
Lucas Ensing
@radium45 Ik weet het ook niet, grader.nl/nl/machinepark/…. Hier staat de meeste info.
+2
mklok
@radium45 Als het goed is kunnen ze het frame ook nog draaien , daardoor kunnen ze op verschillende manier wegen , en zelfs dijken mee profileren. Deze jongens zijn echte kunstenaars met deze machines.

Reacties

+6
A.H.S.
caseboy
Ze verkopen ook echt alles bij hbm machines

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de HBM Grader (grondverzetmachine) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!