Hallo Ik heb onlangs gemerkt dat de aandrijving van de vooras niet werkt.Als je de hendel verplaatst van 2 naar 4 wiel zie je een verschil in snelheid van de as die naar voor loopt.Als hij in 2 wiel s

Same Drago

+8
Niels Costers
Hallo
Ik heb onlangs gemerkt dat de aandrijving van de vooras niet werkt.
Als je de hendel verplaatst van 2 naar 4 wiel zie je een verschil in snelheid van de as die naar voor loopt.
Als hij in 2 wiel staat kan je de as gewoon rond draaien zonder al te veel weerstand en hoor je ook dingen bewegen in de vooras
Is dit een gekend probleem bij de drago?
Iemand een idee waar best beginnen met zoeken?
+1
wim-same
@Niels Costers Als alle wielen op de grond staan mag je de aandrijfas niet rond kunnen draaien Ook al staat de voor wiel aandrijving uitgeschakeld, houden de voorwielen de aandrijfas vast. Dus je moet het probleem IN de vooras zoeken. Mogelijk zijn inderdaad de spiebanen versleten, maar er kan ook iets mis zijn in de vooras.
Niels Costers
@wim-same @joop-same Moesten het inderdaad de spiebanen of spanstift zijn zou ik toch geen bewegingen in de vooras mogen horen.
toen ik de as onderaan rond draaide hoorde ik duidelijk beweging aan de rechter zijde.
is de kans niet groot dat het probleem zich in de eindoverbrenging van het rechter wiel zit.
als de wielen op de grond staan kan hier normaal toch nooit iets bewegen?
wim-same
@Niels Costers je zal gewoon vanaf de aandrijving moeten zoeken. Je kunt ook woel voor wiel op krikken, en kijken of de aandrijf assen nog goed zijn. Kruiskoppelingen kunnen ook kapot zijn.
wim-same
@Niels Costers je zal gewoon vanaf de aandrijving moeten zoeken. Je kunt ook woel voor wiel op krikken, en kijken of de aandrijf assen nog goed zijn. Kruiskoppelingen kunnen ook kapot zijn.
+1
joop-same
@Niels Costers Het kan inderdaad de spanstift zijn die er uit is of gebroken, of de splains uit de flens die aan de vooras aandrijving zit.
a3vandiejen
@Niels Costers Wel een mooie Drago zo met cabine.

Reacties

David Bakker
Waar schijnlijk iets mis met je kroon en pion wiel in de voor as
+4
mklok
Denk dat @wim-same @a3vandiejen @Wimariete je kan verder helpen
+3
arnold-arentze
@mklok Inderdaad en uiteraard @joop-same niet te vergeten.
+4
Towaberg
Niels, ik moet zeggen dat je Same er heel mooi uitziet! Wat een verschil met de eerste foto’s! Volgend jaar geen zin om eens mee te rijden op de tractorwijding in Sint Pieters rode?
+1
Svendt28
@Towaberg @Niels Costers Inderdaad de Drago ziet er goed uit in mooie originele staat zoals ze hier vroeger rond reden. Zou een mooie aanvulling zijn in de jaarlijkse tractorparade/tractorwijding in Sint-Pieters-Rode.En het is ook wel plezant om aan deel te nemen samen met andere gelijkgestemde zielen. 👍
+3
Niels Costers
@Towaberg @Svendt28 als ik tijd heb kom ik zeker lijkt leuk
+2
Svendt28
@Niels Costers Tegen dat het zover is laat ik het je weten, kunnen we misschien samen naar ginder rijden.
+5
roscho
Begin eens met de middenas naar voren. Bij mijn Leone (vroeger) was die een keer uit de spiebaan geschoten doordat een dwarsspie gebroken was. Mocht het dat zijn, dan kom je er heel goedkoop vanaf.
Bij mij was de oorzaak dat de trekker zo'n 2 mm langer kon worden doordat de bouten van achterbrug en koppelinghuis niet goed vast zaten. Trek die ook even na.
+1
cyrus-van-gelder
@roscho Goede tip. Zoals je het verteld is het geen dure oplossing als het idd om een spie gaat!!!!. Dan komt het dus omdat er een paar mm speling in de achter brug zit. Best wel een lullig dingetje, wat zomaar opgelost is dan.
+1
roscho
Quote Reactie van @cyrus-van-gelder:
een paar mm speling in de achter brug

Die paar mm was bij ons nog bijna verkeerd afgelopen. We hebben met een volle bak grond erachter en 25-tons shovel achteruit losgetrokken uit de modder. Daarna was er een motorsteun afgebroken en zagen we ook die speling op de bouten. Het had niet veel gescheeld of de voorkant was zelfstandig geworden....
+1
cyrus-van-gelder
@roscho Dan heb je inderdaad behoorlijk mazzel gehad!!! Goed dat jullie toen gelijk zagen wat er aan de hand was. Het scheelt wel een hoop schade en kosten.
+1
MF 2725
Misschien 1 van de steekassen van de vooras gebroken?
+1
a3vandiejen
@wim-same .Dit probleem ken ik niet, maar heb hem ook nooit met de hand gedraaid. Heb hem in drie jaar tijd 1 keer gebruikt . Toen deed hij wat hij moest doen. @arnold-arentze
+1
arnold-arentze
@a3vandiejen 🙈🙈Ja dat klopt Drago en bestuurder vormden een goed geolied team 👌👌 En zag de voorwieltjes lekker klauwen van de Drago. Verder weet ik alleen dat uit de spiebaan van de Leone wel voorkwam, zoals hierboven al aangegeven. Drago kan zomaar weer andere constructie zijn dat weet ik ook niet.
+1
a3vandiejen
@arnold-arentze Hier moet Wim of Joop even antwoord op geven. @joop-same

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Drago ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!