Folder van de Howard mestverspreider Kan iemand de map Howard mestverspreider aanmaken?. Foto is geplaatst door wolseley op 30-12-2021 om 09:49:14, met 13 reacties.

Onbekend Mestwagen

+1
wolseley
Folder van de Howard mestverspreider
Kan iemand de map Howard mestverspreider aanmaken?

Reacties

+2
John89
Kan me nog herinneren dat een loonbedrijf hier in de buurt ook zo'n mestspreider had. Met een zetor 12045 ervoor.
wolseley
@John89 wie was dat vroeger en waar liep die ?
John89
@wolseley De Wit ut Driezum.
WaterDeutzer
Loonbedrijf Wim van Vliet uit Akersloot had als een van de weinige meerdere, grote Howard strooiers.
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer voor howard begrippen waren die groot ja. N, konijn had ze ook. Een boer bij ons in de buurt had de grootste. Een fraser Muck master. Zelf hadden we de laatste paar jaar op de boerderij ook zo’n howard. Met 55 pto pk tjes was het iedere vracht een uitdaging voor de Same. Maar altijd goed gekomen. Onderhoud was voornamelijk smeren en optijd de slag kettingen inkorten. Anders sleten ze slijt sleuven in de bak. Dikke bout tussen de schalmen draaien was meestal voldoende. Als er een lager uitliep was de wagen eigenlijk totalloss. On courante Engelse maat lagers hadden die dingen.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
iedere vracht een uitdaging voor de Same

Uit stilstand de strooias in beweging krijgen vergt de meest kracht. Eenmaal draaiend geen probleem. Voor trekkers met droge plaat koppeling niet ideaal.
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer het opstarten deden wij in tweeën. Als de balk half vol was ff stationaire de kettingen oprollen. Dan volladen. Het voor en achter schot vrijlaten. Daar zaten de opstart armen aan de klepelas. Deed je hem echt 100 % vol dan hoosde hij in 1 omwenteling 4 kruiwagens mest op 2 hoopjes net naast de wagen. Het volle vermogen vroeg de wagen als hij bijna leeg was. Dan moesten alle kettingen op volle lengte rond. En je moest een versnelling of 5 a 6 harder rijden. Anders strooide hij veul te dik.
+1
Albert Peters
Nooit zien werken maar volgens zeggen kon dat bijna niet kapot
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Albert Peters:
maar volgens zeggen kon dat bijna niet kapot

Klopt, zeer gering onderhoud. Alleen een dikke buis met slagkettingen en klepels. Wel af en toe checken of de kettingen nog goed vast zitten.🙈
+1
radium45
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
kettingen nog goed vast zitten

Dat merkte je snel genoeg. 😂
Deze werden in Engeland veel gebruikt wat ik mij herinner en dan vaak gewoon vanaf de weg de wei onder knaaien met mest.
+1
spoorkraan
Kees huiberts op katwoude had er volgens mijn ook 2,werden gebruikt om zand onder te rijden met grond.om verstuiving tegen te gaan.
WaterDeutzer
@spoorkraan ja klopt ook.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Mestwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!