Foto van een Ford 5600Vanmorgen de laatste keer gevoerd voor dit jaar en meteen de maïskuil dicht gestopt. We voerden na het hakselen afgelopen jaar eerst vanaf de achterkant om zo de laatste maïs v

Ford 5600

+10
new holland koen
Foto van een Ford 5600
Vanmorgen de laatste keer gevoerd voor dit jaar en meteen de maïskuil dicht gestopt.
We voerden na het hakselen afgelopen jaar eerst vanaf de achterkant om zo de laatste maïs van 2020 op te maken en de nieuwe maïs minimaal 6 weken luchtdicht te laten zoals wenselijk is. Inmiddels is de laatste maïs van 2020 op en kunnen we weer aan de voorkant gaan voeren, dus hebben we de achterkant netjes dicht gemaakt en er een laag zand over geschept met de caesar zodat de vogels er van af blijven en het mooi dicht blijft zitten.

Reacties

+4
Massey 2705
Toch weer handig om zo,n Caesar kraantje er bij te houden .
Want ik denk zo met dit kraantje doe je mooier werk als een voorlader kan doen !
new holland koen
@Massey 2705 Je gebruikt hem stiekem nog regelmatig ookal staan er nog 2 Ahlmanns. Voor zand van de kuil af doen al zeker iedere week maar voor sommige andere klusjes is hij ook ideaal. Bijvoorbeeld stelcon platen leggen gaat er heel mooi mee!
+3
marceldeutz
Blijven mooie kranen om te zien!
+2
Towaberg
Mooie combinatie 👌
+1
newholland-
Mooie vrij zware kraan💪
+1
new holland koen
@newholland- Zo achter de 5600 valt pas op hoe groot hij eigenlijk nog is. Zijn prestaties worden ook nog wel eens onderschat heb ik al gemerkt.
+1
marceldeutz
@new holland koen De 140 tilt 1500kg op de lange giek. Werk zelf ook wel met bomenklem en hij tilt flinke stammen.
+2
Zoete
Inderdaad, door de kraan achter een kleinere trekker te zien hangen, valt het op dat dat toch wel een zwaardere/grotere kraan is dan ik dacht.
+1
BEboer
Zou je hiermee de mengwagen kunne laden in nood? Hier id buurt laade 10j geleden een boer iedere dag zijn voederdoseerwagen met een kraantje ad trekker.
+1
new holland koen
@BEboer Ja dat kan zeker!
Al hebben we 2 Ahlmanns waarmee we kunnen voeren dus het moet gek lopen wil dat nodig zijn.
Vroeger voerden wij inderdaad ook dagelijks met de kraan, dat was nog niet met deze caesar. Zie de foto hier onder.

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!