Foto van een Deutz F3M417. Foto is geplaatst door Herminator op 01-01-2022 om 18:34:55, met 13 reacties.

Deutz F3M417

+3
Herminator
Foto van een Deutz F3M417
+1
WaterDeutzer
@Herminator Zag 'm al op je profielfoto, Herman. Hier allemaal 3 cilinders. Persoonlijk vind ik de 2 cilinders mooier lopen. De compressieslag vlak achterelkaar loopt voor 't gehoor als een 1-pitter. En als ze stationair draaien is het net of er iemand met een voorhamer in zit te houwen. Maar die linkse rooie is wel uniek: een Strassen-schlepper met een knappe originele cabine. Ook de Acker-schlepper zie je niet vaak.
+1
Herminator
@WaterDeutzer die is van terpstra uit friesland zit jammer genoeg niet in mijn collectie, inderdaad ik heb ook een f2m417 en die geeft mooie klappen voor zo'n lomp stuk ijzer klinkt een 3 cilinder te lief.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Herminator:
die geeft mooie klappen voor zo'n lomp stuk ijzer

Krijg steeds meer trek in de bak koffie die je hebt aangeboden.🤣
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Herminator:
die is van terpstra uit friesland

Is dit misschien "jouw" Terpstra? Was begin jaren '80 op een toertocht van OTMV in Friesland. Mijn Tefje op voorgrond.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
Herminator
@WaterDeutzer ja dat kan niet missen, die man is ook altijd deutz monteur geweest en zijn zoon heeft een indrukwekkende verzameling documentatie over deutz
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Herminator:
die man is ook altijd deutz monteur geweest

Ik heb destijds (een paar jaar later) hulp gehad voor de brandstofpomp van m'n WasserDeutz ook uit Friesland, Leeuwarden. Die man, toen al in de 80, woonde in een bejaardenhuis toen ik 'm opzocht. Hij was de allereerste en enige servicemonteur voor de "waterdeutzen" geweest in heel NL voor impoteur Sieberg, toen nog uit A'dam met een VW T1 servicewagen. Hoe gaaf!

Ik kreeg geen hogedruk klaar in m'n inspuitpompen. Hij had de oplossing: bepaald type persklepjes van een MB motor en mijn Deutz gaf de 1e klappen! Deze man had in z'n laatste actieve jaren bij een Bosch brandstofpompen bedrijf gewerkt, ik meen me te herinneren: Veenema.
+2
JDuitW
@Herminator dacht al dat die rooie van terpstra was, zonen van hem zijn vrienden van me

Reacties

+1
Rondeutz06
Mooi koppel
+2
stijn-de-bock
Deutz is dat niet dat merk dat zo bekend was om hun luchtgekoelde motoren van weleer😅😅😅prachtige watergekoelde trekkers dit.
+4
Herminator
@stijn-de-bock watergekoeld is minder bekend maar zeker niet onbemind👍🏻
+1
Towaberg
Bijzonder rijtje 👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F3M417 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!