Soms kom je ineens een bijzondere foto tegen bij het Landbouwkundig archief : Een foto van een Rietman baggerlepel die we in begin 60er jaren hebben gebruikt op de folders die we toen hadden. op de fo

Onbekend Meerdere

+9
Rietman
Soms kom je ineens een bijzondere foto tegen bij het Landbouwkundig archief : Een foto van een Rietman baggerlepel die we in begin 60er jaren hebben gebruikt op de folders die we toen hadden. op de folders van die tijd waren de melkbussen, bomen en auto weggeknipt maar eigenlijk is het zo best wel een unieke foto.

Reacties

+6
WaterDeutzer
Bij ons heette dat een Krooshaak. Pa zal zijn knie versleten hebben met koppelen van de duizenden keren voor- & achteruit op z'n MF35.
+2
langeslagdiesel
@WaterDeutzer als klein jochie ook menig uurtje aan het krozen geweest met de Linta en soms met een Wifo.
+4
Rondeutz06
Wij hadden een wifo slootbak (weer een andere benaming) die je kon ombouwen tot achterlader. Handig om mest te laden.
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Rondeutz06:
Wij hadden een wifo slootbak

Ken ik Ron. Heb er genoeg in handen gehad bij Beerepoot. De krooshaken van pa waren veel langer en een brede achteroverstaande baggerkorf waarmee je tot ver over het land kon uitsmeren. De arm was een dikke inschuifbare ronde buis om kort mee over de weg te kunnen gaan.
+4
WaterDeutzer
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
Heb er genoeg in handen gehad bij Beerepoot

Je moest wel uitkijken voor je vingers (handen/armen) met die dat klaprek.🤔
+4
DEUTZ1972
@WaterDeutzer Wij hadden ook een Wifo achterlader met kroosrek (bij Beerepoot vandaan). Wij noemde het "het slootapparaat". Was zeker geen ideale werkhouding om daarmee te werken, later met de getrokken kraan ging dat een stuk prettiger 😉
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @DEUTZ1972:
later met de getrokken kraan

Was dat een Bazolli? Ik heb er ooit nog aangepast om vanaf de kraan de trekker koppeling en stuur te kunnen bedienen. 1-mans slootwerk.
+2
Rondeutz06
@WaterDeutzer ik heb het ook anders om gezien. Lange slangen en het ventielenblok van de kraan in de trekker
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Rondeutz06:
in de trekker

"In" de trekker kan ik me voorstellen, maar vroeger was het meest "op" de trekker. In dat geval zit je beter vóór je werk op de kraan.
+2
DEUTZ1972
@WaterDeutzer Het was wel een Bazolli maar met tweepersoons bediening 😀. Ik heb er wel eens aan gedacht om een afstandsbediening te maken maar met z'n tweeën was het ook wel weer gezellig. Wij hadden een blauwe Bazolli, tweedehands en ook bij Beerepoot vandaan.
+3
Rondeutz06

(klik om te vergroten)

Wij deden het de laatste jaren zo, die arm van de trekker ligt bij je zwager
+1
DEUTZ1972
@Rondeutz06 😀 klopt, daar heeft hij zich nog niet mee bezig gehouden. Die ligt nog in opslag.
+3
wolseley
@Rondeutz06 heb de folder van de wifo er op gezet
+2
Rondeutz06
@wolseley ik zat hem net te bewonderen, dat is hem inderdaad. Een hoop keer een stijve nek gehad
+3
Albert Peters
@Rondeutz06 wifo is het merk
+5
a3vandiejen
Schitterende foto.
+5
Rietman
Later kwam inderdaad de Wifo achterlader met kroosbak (slootbak, hekkelbak of welke naam er voor werd aangegeven), die was fors langer, helaas koste dat soms ineens de hele hefinrichting van de trekker zelf (diverse keren gezien en meegemaakt) de eerste baggerlepels werden ook verkocht met een handhef met rol, de meeste trekkers bij veeboeren waren niet uitgevoerd met een hydr.hef, Dat koste toen soms wel meer dan 200.-- gulden en wat had je er verder aan ? dus een handhef, later had men meestal veel spijt dan men geen hydr.hef op de trekker had (bij) gekocht.
+5
Rondeutz06

(klik om te vergroten)

+2
akkermopet
Farmall Cub met een achterlader. 🤠

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!