Klein duimpje en z'n grotere broer. Naast Fendt en Claas reden er ook een aantal Belarussen rond op het bedrijf. Denk dat je je als Nederlander toch slecht voor kunt stellen dat er voor deze trekkers

Belarus 821

+1
bart99
Klein duimpje en z'n grotere broer. Naast Fendt en Claas reden er ook een aantal Belarussen rond op het bedrijf. Denk dat je je als Nederlander toch slecht voor kunt stellen dat er voor deze trekkers ook gewoon vaste chauffeurs zijn, en dat is niet enkel de oude garde.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @bart99:
Denk dat je je als Nederlander toch slecht voor kunt stellen dat er voor deze trekkers ook gewoon vaste chauffeurs zijn,

Sterker nog, er zijn ook Nederlanders zoals ik die 3 jaar lang door gehele G.O.S. hebben gezworven voor baas Cebeco en alle respect hebben voor lokale chauffeurs op lokale trekkers. Maar dat waren tijden van ver voor jou geboorte Bart.
+1
bart99
@WaterDeutzer Tuurlijk heb ik daar respect voor, zeg alleen dat ik er niet aan moet denken om dag in dag uit op zo'n ding te zitten en daarin ben ik ongetwijfeld niet de enige.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @bart99:
dat ik er niet aan moet denken om dag in dag uit op zo'n ding te zitten en daarin ben ik ongetwijfeld niet de enige.

Ok dan, ik stel het alleen op prijs om ieder volk te respecteren waar je ook komt ter wereld. Russen zijn trots op hun Belarussen. De kans dat jou Claas stilvalt is veel groter dan dat zo'n rus ermee kapt. En bovendien is IEDERE chauffeur, op een trekker, auto of truck gelijk ook monteur.
+1
bart99
@WaterDeutzer Volgens mij doe ik niemand tekort maargoed. De kans dat een Claas stilvalt is inderdaad vrij groot maar dit spul wil ook wel kapot. Het heeft wel wat om ze daar te zien rijden in het Oostblok.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @bart99:
maar dit spul wil ook wel kapot

Klopt, maar meestal niet voor lang. In notime vliegen er dan zuigers en drijfstangkappen om je oren en een half uur later loopt 't weer. Kwaliteit 0,0 maar het draait weer!
wim-same
@bart99 In de jaren 70 hadden wij hier ook alleen maar zulke eenvoudige trekkers, en daar zaten ook vaste chauffeurs op. Ik zit nog steeds met plezier op een trekker uit de jaren 70, al is het nu voor de hobby bij mij.
bart99
@wim-same Nee ben ik ook helemaal met je eens. Maar als je collega’s lekker bij de Airco zitten op een luxe Axion/ Xerion, of anderen (genieten 😜) op een turboshifter dan is het contrast wel groot binnen een bedrijf zo anno 2022.
+1
wim-same
@bart99 Had ik in de begin jaren 2000 ook nog hoor. De luxe en nieuwste trekkers hadden powershift en airco, maar wij reden toen ook nog met oude Same's rond. Deze waren al wel gesynchroniseerd, maar nog geen airco. ha ha.
+1
bart99
@wim-same Verschil moet er wezen! Als iedereen met youngtimers reed zou dat ook jammer zijn
wim-same
@bart99 Maar je moet ook zo zien, Oekraine moet nog heel veel inhalen. En onder de huidige omstandigheden zal dat nog vele jaren duren. En misschien is het in Rusland en Witrusland nog wel veel meer achter de feiten aan lopen. Al bouwt BELARUS volgens mij tegenwoordig ook wel redelijk moderne trekkers.
+1
bart99
@wim-same Zeker nog veel in te halen daar. Maar vind dat juist de charme van het land. Ziet er de dikste trekkers rijden en de bedrijven zijn gigantisch groot, maar je kijkt bijvoorbeeld je ogen uit hoeveel er nog gebeurt met paard en wagen. Dorpelingen hebben allemaal een eigen koetje, kalfje etc. Dingen zoals de perceelsopbouw enzo zijn wel super interessant daar. Als ondernemer zijn daar echt nog wel kansen, maar om puur met Nederlandse mentaliteit daar een bedrijf te runnen dat wordt lastig. Lastig om goed uit te leggen maar ik denk dat je het wel begrijpt.
wim-same
@bart99 Dat Nederlandse ondernemerschap was in de jaren 90 en 20 in Polen en Oost Duitsland ook heel moeilijk. Nu denk ik al een stuk Europeser.
+1
bart99
@wim-same Dat geloof ik ook wel ja, wel respect voor zulke ondernemers.
+1
wim-same
@bart99 Ik heb ook kennisen, en klanten gehad die een boerderij in Polen gekocht hebben. in het begin was het heel zwaar.
+2
wim-same
@bart99 en die klant van mij kwam toen iedere zondag nog naar Nederland voor de kerk, en 's maandag's waren zijn aardappelen al gerooid door de Polen. ha ha ( Lijkt wel op Staphorst )
bart99
@wim-same Hahaha, dat is wel een echte dan!
wim-same
@bart99 ha ha, een hele echte.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Belarus 821 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!