Foto van een Massey Ferguson 6616, afgelopen jaar voor het eerst aan het sleepslangen geweest met wat een lichter systeem als de meeste.

Massey Ferguson 6616

+1
H-JBakker
Foto van een Massey Ferguson 6616, afgelopen jaar voor het eerst aan het sleepslangen geweest met wat een lichter systeem als de meeste.

Reacties

+1
wart
Als veehouder zelf of in het loonwerk? Wel mooi lichte combi iedergeval ja! Hoeveel meter slang erbij?
+4
Siete
Wel aan regel 1 van t sleepslangen denken he.
ALLE RAMEN DICHT!!! 😉👌
+2
JDuitW
@Siete haha ja dat is er een beginners fout om met de achterraam open te sleepslangen 😂
Pieter Buren
@JDuitW waarom kan dat niet dan?
+3
JDuitW
@Pieter Buren ik heb al vaak genoeg gehad dat ik met sleepslangen niet meer door het achterraam kon kijken omdat er zoveel mest tegen aan spoot, hoe dan ook er zal altijd wel iets stuk gaan of lekken en je heb in no-time de cabine vol stront. en het maakt niks uit als het nieuw is, 3 jaar geleden de eerste dag met de nieuwe bemester was er een slang niet goed gemonteerd, resultaat aan het eind van de dag nog 2 uren met de hogedrukspuit in de weer geweest
+1
wim-same
@JDuitW Ha ha, dan heb je stront voor dank.
+2
JDuitW
@wim-same haha idd. gelukkig nooit mee gemaakt, ik heb altijd de ramen dicht maar het zal je maar gebeuren. 30 jaar geleden kon je de hogedrukspuit nog door de cabine halen om alles schoon te maken maar dat hoef je tegenwoordig ook al niet meer te doen 😆
+2
rickboer blija
@JDuitW er was een loonwerker in de buurt die had een nieuwe slootsmid sleepslangbemester gekocht. Eerste dag was er support van de dealer.

Aan het einde van de eerste dag was het niet slootsmid, maar kl*tsmid en de bemester is weer retour afzender gegaan
+2
mdoornekamp
@JDuitW @Siete
Quote:
ramen dicht

Ik heb ook een keer gehad dat de slang bovenop de verdeler los schoot. Dan is je hele trekker bruin. Maar gelukkig ramen dicht.
+1
Fendt926Driver
@Siete hoor het al wel..
Sleepslangen is niets voor mij.
+2
Corne S
@Fendt926Driver

Hoezo? Met het voorraam open heb je minder last😉.
+2
H-JBakker
In het loonwerk, 1400meter transport en 400 sleepslang.
deutzgek
Hoe breed is je bemester
H-JBakker
@deutzgek deze is 9 meter
deutzgek
Bevalt de bemester goed
H-JBakker
@deutzgek ja bevalt goed, maakt mooi werk
deutzgek
Bevalt de arm ook jij heb maar een knikpunt zeker
H-JBakker
@deutzgek ja 1 knikpunt bevalt super en veel lichter dan het ouwe type
+1
deutzgek
Mijn lijkt het ook wel wat rij nu een schouten die heeft hem onderlangs valt niet altijd mee om de bemester aan de grond te krijgen op de kopakkers
H-JBakker
@deutzgek klopt daar heb je met deze geen last van, gaat super met deze arm.
mdoornekamp
@deutzgek
Quote:
schouten

Dat is even wennen int begin. Hoog opdraaien op de wendakker. Schouten is wel één van de weinigen die je in 1 keer rond kunt trekken op de kopakker. En je kan enorm hard trekken aan het lage trekpunt
Siete
@mdoornekamp
Doe mij maar een Tjalma... Kom je makkelijker mee rond op de kopakker dan een Schouten. Tenminste met die oudere die wij hadden. Dat geouwehoer met die staart onderlangs is een geknoei van niks als je dit eenmaal gewend bent. Zitten ook minder haakse bochten in deze machine..
mdoornekamp
@Siete jullie hebben wel vaak kleinere en kortere percelen in Friesland. Met 400 m sleepslang aan je kont, trek je hem niet zo makkelijk om op de kopakker
Siete
@mdoornekamp
Geloof het of niet, ook zulke percelen hebben we genoeg. We hangen er alleen vrijwel nooit meer als 300 sleepslang aan. Als t echt nodig is iets meer maar liever niet.
+1
JDuitW
@mdoornekamp met tjalma kom je ook goed de bocht om, vooral met de oude arm die wij hebben en met de allernieuwste die ze nu maken, die heeft net als de oude een tweede knikpunt, beetje bij remmen en je komt nagenoeg alle bochten om
mdoornekamp
@JDuitW ok.je en met Tjalma kun je de bemester wel sneller weer laten zakken.

Heb jij de nieuwe trekker al klaar voor de sleepslang?
+1
JDuitW
@mdoornekamp nee nog niet, de banden komen als het goed is volgende week en dan moeten de spatbord verbreders er nog op.
deutzgek
@mdoornekamp Vind dat wel een enorm voordeel van schouten dat je trekpunt laag is. ben vaak ook niet benauwd om een stuk slang extra mee te trekken. alleen wij zitten vaak op smalle percelen dus ook smallere kopakkers dan lukt het vaak niet zo goed om de kopakker goed te bemesten met de bemester aan de grond kan kan je net niet vergenoeg terug rijden naar de verste hoek om lengte te trekken
mdoornekamp
@deutzgek ja laag trekken gaat wel heel mooi. En de constructie kan het ook makkelijker aan. Wij doen wel percelen van 800 m lang. Of blokken van 30 ha. Met 400 sleepslang. Neem je zomaar nog 50 m transport slang mee.

Wendakker deed ik ook wel eens als ik halverwege perceel klaar had. Dan sta je midden op wendakker. Mooiste is bij een dam even 10 m de weg optrekken. Dan heb je bot.
deutzgek
@mdoornekamp lange stukken sleep ik vaak ook met 400 en de transport gaat ook welleens mee. optrekken lukt hier lang niet altijd hebben hier te maken met veel dammen met palen
Rokus
@deutzgek haha dat probleem kennen wij ook jah! Ook ideaal van die zwenkpijp is als je er eenmaal handig mee bent dat je de slang zo over hekkenpalen enzo heen zwiept! Maar dat zal met deze zwenkpijp ook aardig lukken.
deutzgek
@Rokus denk bij jullie dat de zwenkpijp er makkelijker recht onder gaat dan bij mijn. over dampalen heen slingeren probeer ik als het lukt zoveel mogelijk te doen ben soort allergies om de slang los te maken mooiste is als je er een paar meter voorbij kan rijden. bij habo zijn ze er heel handig mee om over een paal heen te slingeren
Rokus
@deutzgek jah valt toch nog tegen als je geen lengte kan trekken, dan wil de trekker niet echt makkelijk de bocht meer maken!
+1
deutzgek
@Rokus ja heeft soms een hoop te houden. heb de ideale bemester nog niet gevonden eigenlijk
johndeere6230
Netjes voor elkaar zo! Hoeveel kuub kun je per uur doen zo?
+2
H-JBakker
@johndeere6230 ik doe het met een 2 mans systeem, denk een 130 a 140 kub gemiddeld met slang op ruimen en alles er bij.
+1
Siete
@H-JBakker
Dan mag je nog wel lekker aanpoten om dat gemiddeld te halen. Tenminste als je rekent van 's ochtends starten tot 's avonds bij de pomp.. Scheelt natuurlijk dat jullie geen transport hebben, maar dan nog ben je niet lui.
wart
@H-JBakker Zo dat is wel heel netjes, dan moet je meestal wel rond of boven 200m3/h pompen?
4,5 duims sleepslang en 6 transport? Ook wel benieuwd naar pomp set.
+1
H-JBakker

(klik om te vergroten)

4,5duims sleep en 5duims transport. Op de sleepslang terminal pomp die meestal tussen de 220 en de 255 kup ik het uur alle slang er aan ongeveer 190 a 200 en met weinig slang uitschieters tot 265
wart
@H-JBakker Mooie spullen zo en iets wat andere niet heeft met de bemester combi. Trekker zal met 4,5 duims op oppakkers met draaien wel aardig ze best mogen doen..?
H-JBakker
@wart ik vind de meeste sleepslang systemen te zwaar, de meeste wegen toch al snel 15 a 16 ton ben dan toch zo'n 5 ton lichter, en dat zie ook terug in het land. Trekken valt mee bocht om soms wel als het erg nat is even 1 keer steken op jet kopeind.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6616 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!