Wijzelf zullen dit jaar ons 18 jarig jubileum vieren dat we aan landbouwfotografie doen. Als 15 jarige jonge knapen begonnen met het fotograferen van het landbouwgebeuren in de buurt. Toen fotografeer

Fox 6650

+8
MMaarten
Wijzelf zullen dit jaar ons 18 jarig jubileum vieren dat we aan landbouwfotografie doen. Als 15 jarige jonge knapen begonnen met het fotograferen van het landbouwgebeuren in de buurt. Toen fotografeerden we van alles, gaande van de locale loonwerkers met de nieuwste hakselaar, tot de landbouwer met het oudste materiaal. Nu focussen we toch al iets meer dan tien jaar vooral op het oudere materiaal. Simpelweg omdat dit het materiaal is dat ons enorm weet aan te spreken.
Door de jaren heen trokken we in onze eigen streken rond op zoek naar oudere machines. Nu zijn we daar toch wel een beetje 'rond', zodat we op zoek moeten in andere streken.
Een streek die vast op onze lijst zal staan, is toch wel in en rond Diepenbeek, waar we deze Fox Brady 6650 aan het werk konden zien in 2021.
Een knappe machine die gebouwd is in 1984.
In België was Van Wonterghem uit Ghislenghien invoerder van deze machines.
De nieuwprijs van dergelijke machine in 1981 was 2
117.888 Belgische frank, omgerekend in Euro was dat 52.501 Euro.

deoudedoos.be/

Reacties

+2
Towaberg
Proficiat met jullie 18jarig bestaan!
Hopelijk gaan jullie hier nog lang mee door, jullie hebben alvast een hele grote groep fans! 🥳👍
+3
MMaarten
@Towaberg In vergelijking met een jaar of 8 terug is het al veel vermindert, door andere prioriteiten te hebben, zoals zelf nu ook een hobby boerderij te hebben en dergelijke. Maar toch kunnen we het niet laten om foto's te blijven maken en vooral foto's en films te digitaliseren voor de oude doos, dat laat ons nog steeds niet los en zal ons niet snel los laten 😄
+2
Towaberg
@MMaarten dan moet je eens opendeurdag houden op je hobbyboerderij en komen we met een heleboel tf’ers op bezoek 😉
+1
MMaarten
@Towaberg Ik heb dan een beter idee. We spreken af op 25 september op onze Retro Oogstdag in Aalter. Oldtimer hakselaars kijken en mensen leren kennen 😉 Ik zal u jullie dan wat tracteren 😃
Towaberg
@MMaarten goed idee, ik ga dit jaar ook wel met Edwin meerijden in Herk de stad, hopelijk valt dat niet samen! Anders kom ik zeker langs!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fox 6650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!