Foto van een Belarus BX 92 , deze types met deze witte motorkap werden speciaal gemaakt hier bij Peja Brustrac . Heb ze toen in de showroom daar in Arnhem mogen bewonderen.  Was een mooi gezicht.

Belarus BX 92

+9
mklok
Foto van een Belarus BX 92 , deze types met deze witte motorkap werden speciaal gemaakt hier bij Peja Brustrac . Heb ze toen in de showroom daar in Arnhem mogen bewonderen. Was een mooi gezicht.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @mklok:
speciaal gemaakt hier bij Peja Brustrac

wist ik niet dat de BX serie puur Hollands was.
+1
mklok
@WaterDeutzer is ook niet. Peja Brustrac deed voor dit type deze motorkap erop ,om ze een wat westerse uiterlijk te laten geven.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @mklok:
Peja Brustrac deed voor dit type deze motorkap erop

Weer wat geleerd!
+2
SJB533
@mklok
Kap is erop gekomen vanwege geluidsisolatie.
+1
mklok
@SJB533 ja ook , maar dit hebben ze toen tegen mij gezegd toen we eens daar waren. Anders hadden ze gewoon de oude kap behouden.

Reacties

+3
W-JD
Mooie compacte trekker
+2
a3vandiejen
Ja best mooie trekkers ook.
+1
A.H.S.
Tijdens stage wel eens mogen rijden met een Belarus die wel leek op dit model oranje met witte kap en koplampen daarboven in .(Dacht dat het een BX 92 of 100 was)
Frontmaaier ervoor en opraapwagen erachter,was wel een hele combi toendertijd,maar vond hem lastig rijden en schakelen.
Ik reed liever met de John Deere met de ronde voorruiten (die ze ook hadden),en reductie als je de versnellingshendel opzij duwde
mklok
@A.H.S. schakelen met de ronde wijzer knop?
+1
A.H.S.
@mklok Ja,links en rechts de versnellingen en in de midden de hoog (midden) laag,meende ik mij te herinneren 🤔
mklok
@A.H.S. bij die van ons rechts de handel die naar voor en achter kon. Enkel met de knop met de wijzer kon je in verschillende versnellingen kiezen. In het middel de pedaal voor haas en schildpad.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Belarus BX 92 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!