Mooiste manier om je kenteken te bevestigen. Foto is geplaatst door JD 6110 op 06-01-2022 om 10:20:14, met 125 reacties.

Kentekenhouder voor John Deere

JD 6110
Mooie kenteken bevestiging op bol.com. Zo netjes had ik het nog niet bedacht
+1
mdoornekamp
@JD 6110
Quote:
bol

Of landbouwkentekenmonteren.nl
+2
@mdoornekamp of boerenplaathouder op facebook.
@JD 6110 rammelt dit niet de godganze dag?
+1
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr
Quote:
rammelt

Ik hoop het niet. Heb ze zelf ook besteld. Maar zit boven en onder vast. Dus denk dat wel goed vast zit.
@mdoornekamp oeps! Verkeerd gezien😅
+1
marcsterreborn
@ronald-deutz-fahr Dat is je toetsenbord...

Reacties

+1
mklok
Heb het zonder gedaan. Ben bang met dat gestuiter dat over een paar jaar dat nummerbord eraf valt.
+5
GerbertXL
@mklok om die reden heb ik ook gewoon boutjes door de plaat heen gedaan, en ook ietsje meer diefstal bestendig mocht dat ooit een punt worden.
JohnDeere5085
@GerbertXL
Quote Reactie van @GerbertXL:
boutjes door de plaat heen gedaan

Dacht ik eerst ook aan maar vond ik toch weer zonde om te doen en ben niet zo bang hem te verliezen, die op mijn motor zit ook nog in de houder en die heeft al heel wat meegemaakt 😬
+1
JD 6110
@mklok
Quote:

Aan de onderkant zitten ook nog 2 clipjes zie ik.. Maar dit is ter inspiratie. Zelf heb ik hem ook op het spatbord

(klik om te vergroten)

+9
GerbertXL
Maar waarom. Er zit gewoon een plaats voor op het spatbord. Ik heb de platen over de gevarendriehoek gezet, twee gaatjes erin, klaar.
+4
stannetje96
@GerbertXL zo hoef je minder vaak een witte plaat te monteren
Marcsteffens6265
@stannetje96 ook dat is simpel op te lossen gewoon de witte volgplaat op een magneet maken kun je 'm zo overal achterplakken.
arjanvw
@Marcsteffens6265 ik was nog niet zo bezig geweest om hoe de witte plaat eenvoudig te wisselen, maar dat is nog geen raar idee. Alleen ff een paar goede magneten vinden.
+6
Boersen
@arjanvw Zoals ik het begreep hoef je ook niet continu te wisselen. Zolang de witte plaat maar van 1 van de trekkers is van dezelfde eigenaar. Dus dan kan je gewoon van 1 trekker bijvoorbeeld 10 witte platen bestellen en die overal op plakken.
arjanvw
@Boersen dat had ik nog niet gehoord. Wordt het wel een stuk eenvoudiger van.
+1
Boersen
@arjanvw

Dan doorspoelen naar 5:15, of uiteraard het hele programma kijken
barteltie
@Boersen en als je die ene trekker inruilt weer 10 nieuwe platen monteren?
varken
@barteltie
als je m inruild op een nieuwe..
Hoeft t niet de hele wereld te kosten 😉
+1
barteltie
@varken ik heb liever een lekkere slagroom taart bij een nieuwe trekker dan een dozijn witte kenteken platen🤣🤣 Alhoewel je die dan eigenlijk ook gewoon zelf betaald.
+2
Hurli356
@Boersen @arjanvw dat mag alleen als het om een getrokken voertuig gaat. Gedragen moet zelfde kenteken als voertuig ervoor
Fendt926Driver
@Hurli356 heb je dat wel goed?
Meende dat hefwerktuigen ook een kenteken van het bedrijf genoeg was?
steven-akker
@Fendt926Driver volgens mij ook zolang het maar een kenteken is van 1 van de trekkende voertuigen die op het zelfde bedrijf aanwezig zijn, tenminste dat is mij verteld,en anders heb ik wel een probleem want dan blijf ik aan het wisselen
casejxu
@Fendt926Driver klopt. Schudder mag kenteken van een van al jou trekkers dragen!

Edit.... die van jou zijn alleen niet echt gedragen😅
Fendt926Driver
@casejxu mijn getrokken schudder en wiedeg hebben beide een eigen kenteken
casejxu
@Fendt926Driver dat bedacht ik me ook na dat ik op verzenden drukte 😅
+2
PieterA
@casejxu Waar heb je dat vandaan? 2 weken geleden is dit ook ter sprake gekomen in een topic, maar volgens mij moet bij een gedragen werktuig het nummer wat bij de trekker die er voor staat zichtbaar zijn.
casejxu
@PieterA ik dacht dat gelezen te hebben. Maar wie weet is zelfs dat veranderd?
PieterA
@casejxu ,Dat gaat over getrokken werktuigen. Niet over Gedragen werktuigen. De meeste kunstmeststrooierd en de gedragen schudders vallen daar niet onder.
+1
casejxu
@PieterA sorry idd bij puntje 8 staat wat te doen bij gedragen. Begreep eerst dat ze voor beide wel t zelfde deden
+1
arjanvw
@PieterA zoals op punt 4 beschreven mag je ook niet harder dan 25. Als door een gedragen werktuig het kenteken niet meer zichtbaar is moet er een witte op met hetzelfde kenteken van de trekker als je harder dan 25 wilt. Tenminste zo meende ik dat het was...
PieterA
@arjanvw Ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld. Volgens mij moet je plaat ten allen tijde zichtbaar zijn. Bedoel je dan dat je met de witte plaat van een andere trekker op je gedragen machine toch de weg op mag; maar dan maar 25 km per uur mag rijden. En wanneer je dezelfde plaat als de trekker monteert, je 40 km per uur mag rijden?
Pieter Buren
@casejxu dit gaat alleen over getrokken materieel, waarmee je dan 25 mag rijden. Staat niks over gedragen materieel.
+2
casejxu
@Pieter Buren bij punt 8 hebben ze het volgens mij wat te doen bij niet zichtbaar kenteken bij gedragen werktuig
+2
Pieter Buren
@casejxu ja hij verstuurde wat te snel. Zou dat van punt 8 er nog bij typen.
Maar ik dacht eerst ook dat de witte plaat voor gedragen werktuigen niks uitmaakte als het maar van een trekker op het bedrijf was tot die discussie van een paar weken terug. Gelukkig zitten die van ons mooi hoog boven het achterraam.
Hurli356
@Fendt926Driver ja, zie onderstaande discussie
+2
Marcsteffens6265
@arjanvw heb er hier eentje gemaakt op de magneet van verlichting die het niet meer deed.
+1
KlaasM
@arjanvw die van magneet lampen zijn wel los te verkrijgen. Mooist vindt ik altijd wel als ze ergens op steunen. Magneetlampen willen toch nog wel is zakken onderweg. En als je pech hebt d’r af kukelen
arjanvw
@KlaasM dan ben je je plaat ook gelijk kwijt... heb zelf zo'n draadloze magneet verlichting en dat blijft wel goed zitten. Die hebben wel een vrij sterke magneet voor het gewicht van de led lampen. Met 2 van die magneten op één plaat zal het lang goed gaan en anders even een touwtje eraan!🤣🤣
+1
RolandK
@arjanvw Heb er 4 magneten op gemaakt, op iedere hoek een dat als er iets ronding in zit dan trekt ie hem er wel naar toe elke magneet heeft draagvermogen van 8kg dus zal ook wel goed gaan
PieterA
@KlaasM Dat heb ik ook vaak meegemaakt. Tegenwoordig lassen we een stripje of bouten we een hoekprofiel onder de magneten.
+1
Rick V

(klik om te vergroten)

Is ook makkelijk, en gaat de lak er ook niet af door de magneet
stannetje96
@Marcsteffens6265 klopt maar als het niet hoeft door die kentekenplaat gewoon bovenop te plaatsen heb ik dat liever.

Bij onze trekkers zitten er sowieso al plaatsen met verlichting bovenop.
Marcsteffens6265
@stannetje96 ja wij hebben hem daar ook zitten alleen kun je als we de schudder er achter hebben de plaat niet zien. En als je het je zelf makkelijk maakt krijg je niet zo gauw een hekel aan die plaaten😉.
Jotke
Quote Reactie van @Marcsteffens6265 :
alleen kun je als we de schudder er achter hebben de plaat niet zien.

Wat voor schudder is dat dan?

Ik ken er zo op eerste gedachte alleen waar je tussen de armen door kijkt. Dan zie je de plaat makkelijk als ie aant dak zit. Niet als ie op het spatbord zit.
+1
RolandK
@Marcsteffens6265 Hebben wij ook gedaan met een aantal gele, vooral de voerwagen en schudder waar niet echt een plek is om hem definitief te plaatsen een hele mooie oplossing.
Marcsteffens6265
@RolandK idd voerbak bij ons heeft er ook een maar dat komt ook omdat hij zelfladend is dus geen mogelijkheid om m standaard te plaatsen, schudder heeft bij ons geen gele plaat nodig alleen zie je het kenteken op de trekker niet zo dus dan maar een witte er bij achter is minder duur dan een boete.
+1
Sanderford
@Marcsteffens6265 heb ik ook gedaan, magneten op Ali besteld en aan de witte platen. Werkt perfect
jan-broekate
@stannetje96 witte plaat mag alleen als de trekker minder dan 25km/u gaat dus zo moet die dan ook geregistreerd zijn . dus met de meeste trekkers moet de getrokken voertuig altijd een eigen geel kenteken hebben
stannetje96
@jan-broekate je kan beter de regels nog even na lezen. Gedragen werktuigen moeten gewoon een witte plaat als die van de trekker niet zichtbaar is maar je mag dan wel gewoon 40
+2
casejxu
@jan-broekate getrokken voertuig mag met volgplaat. Hoeft niet persee van trekkend voertuig maar wel van eigen bedrijf. Je mag dan alleen maar 25 rijden. Ook als je trekker 40 kan en mag
jan-broekate
@casejxu daar gaan de meesten de fout in . Als het trekkent voertuig geregistreerd staan met + 25 km/u dan mag je geen witte volgplaat gebruiken maar moet je een eigen kenteken hebben . Dat heb ik na gevraagd bij het rdw
Hurli356
@jan-broekate dan heb je of de verkeerde gesproken of verkeerd onderhouden. Ik citeer:
Witte volgplaat
Niet geregistreerde getrokken voertuigen voeren een witte volgplaat. Deze witte kentekenplaat heeft het kenteken van één van de trekkende (land)bouwvoertuigen van dezelfde eigenaar als van het getrokken voertuig. Het kenteken van de witte volgplaat hoeft dus niet overeen te komen met dat van het trekkende voertuig. Voordeel is dat de witte volgplaat niet hoeft te worden gewisseld als er een andere tractor voor staat.

De witte volgplaat op getrokken materieel moet direct worden gevoerd als het trekkende voertuig is voorzien van een gele kentekenplaat. Ook als de kentekenplaat van het trekkende voertuig met aanhangwagen of werktuig zichtbaar is.

Vanaf 1 januari 2025 is er algehele kentekenplaatplicht voor alle bestaande (land)bouwvoertuigen die registratieplichtig zijn. Niet-geregistreerde landbouwaanhangwagens en verwisselbare getrokken uitrustingsstukken voeren dan een witte volgplaat.

Let op: met niet geregistreerd getrokken materieel met een witte volgplaat mag er niet harder worden gereden dan 25 km/u.
jan-broekate
@Hurli356 ja maar als het getrokken voertuig 25+ km/u geregistreerd staat dan mag je er geen aanhanger met witte plaat mee trekken . Omdat ze dan gewoon zeggen hij kan harder dan 25 km/u dus dat is dan de snelheid die je kan . Maakt niet uit als je nu zachter rijd of niet . Zo verteld de mensen bij het rdw het . Die zullen het toch wel weten neem ik aan
+1
stannetje96
@jan-broekate dat is echt onzin. Je mag met je auto toch ook een karretje trekken. Omdat je met een karretje niet harder mag dan 80/90 hoef je er niet een auto voor te zetten die daarop begrensd is…

Met een witte plaat is het gewoon Max 25 rijden. Maakt niet uit of je trekker harder kan
+1
JD 6110
@GerbertXL daar heb ik hem ook zitten. Eerst maar eens zien of ze er wat op uit doen etc.
Quote:

(klik om te vergroten)

van-engelenhoven
@GerbertXL ik heb die gevaren driehoek eraf gehaald en op de kipper gedaan die miste er nog eentje😅
+4
Raben


Deze heb ik voor het verwisselen van kentekenplaten voor werktuigen
Zoete
@Raben dat lijkt mij wel wat, waar zou je dit gehaald hebben?
fordt5110
@Zoete kramp heeft ze zo op voorraad. En anders de meeste mechanisatie bedrijven wel
Tinus
Kan ook via bol.com: kenteken clips
Henk 1120
@Zoete Hier kan je ze ook geschikt bestellen: winkelenbijhoekman.nl/cms/product/…
Heb ze daar ook weg.
jan-broekate
@Zoete kun je bij elke aanhanger boer kopen
jan-broekate
@Raben werktuigen moeten een eigen kenteken hebben dus zijn deze dingen overbodig
Hurli356
@jan-broekate gedragen werktuigen moeten witte volgplaat van de trekker, alleen getrokken materieel heeft eigen kenteken
Raben
@jan-broekate getrokken werktuigen mits je harder wil rijden dan 25 km moet een eigen kenteken hebben , wil je dat niet dan voldoet een witte volg plaat , zelfde voor werktuigen die het zicht van de kenteken van de trekker ontnemen , dat voldoet ook met een witte plaat, dan mag je zo hard als het kenteken van trekker aan geeft , om makkelijk platen te wisselen , kun je deze clips gebruiken .
jan-broekate
@Raben volgens rdw niet heb er heen gebeld hoe dat nu zat maar als het trekkende voertuig geregistreerd staat als 25+ km/u dan moet het getrokken voertuig beschikken over een eigen kenteken
JohanvS
2 gecoate magneten.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
bartjuh
€60 voor stukkie RvS vind ik nogal wat...
mdoornekamp
@bartjuh
Quote:
60 euro

Gelukkig heb ik dat lang niet betaald😆
+4
Clayson M80
Eerst een hoop vragen over Vin nummer en nu over hoe kenteken plaat monteren
mdoornekamp
Houder van de openings foto

(klik om te vergroten)

6630
JD 6110
@mdoornekamp waar zitten die onderste 2 lipjes aan vast ?... zitten daar 2 busjes tussen de kap en het lipje en 2 andere langere boutjes ipv die kleine torx boutjes?
+1
bartjuh
@JD 6110 daar zitten volgens mij 2 boutjes die de pet vast houden
JD 6110
@bartjuh oh oke.. zit dan iets anders als bij de 20 serie. Maar wel bijna het zelfde
mdoornekamp
@bartjuh jij gaat door voor de koelkast
+2
JD 6110
@mdoornekamp
Quote:

Met het voorbeeld idee van mijn eigen upload van bol .con zelf ff wat in elkaar gefixt.

(klik om te vergroten)

+1
Sjon
Zit er bij een JD dan geen bevestiging af fabriek op?
In andere landen hebben ze toch al veel langer een kenteken op trekkers.
+1
bartjuh
@Sjon op 't spatbord. Maar dan hangt er gauw een werktuig voor natuurlijk
mdoornekamp
@Sjon ja maar in 1980 nog niet.
+2
Sjon
Maar dat er dan een werktuig voor zit is inderdaad bij op het spatbord een probleem.
Dit had JD in 1993 met de nieuwe cabines toch op kunnen lossen met een plaats boven aan de cabine. Bij fendt is dit al jaren zo.
+1
Pieter Buren
@Sjon John Deere is Amerikaans en daar hebben ze geen kentekenplaten voor trekkers. Dan hoef je ook geen bevestigingsplek te hebben.
+3
Tom VB
@Sjon
Quote:
Dit had JD in 1993 met de nieuwe cabines toch op kunnen lossen met een plaats boven aan de cabine. Bij fendt is dit al jaren zo.

Exact de enige legitieme reden om vanaf nu alleen nog maar een Fendt te kopen natuurlijk. 😂
+2
JD3010
Quote Reactie van @Tom VB:
alleen nog maar een Fendt te kopen

Moet ik je wel teleurstellen, New Holland heeft dat ook .😄
+1
Pieter Buren
@JD3010 zeg dat nou niet. Als iedereen Fendt koopt vanwege de kentekenbevestiging, dan koop ik die New Hollands wel voor een prikkie😜.
+1
bartjuh
@Pieter Buren laten jullie de jd s maar staan. Neem ik die wel voor kratje bier en maak ik zelf wel een beugeltje voor de plaat
+1
mdoornekamp
@JD3010
Quote:
new holland

Ook nog goedkoper in aanschaf. Win win situatie
Ruben-Wind
@JD3010 onze van 2018 niet🤔
Jotke
Quote Reactie van @Sjon:
Zit er bij een JD dan geen bevestiging af fabriek op?In andere landen hebben ze toch al veel langer een kenteken op trekkers.

Vanaf de R serie wel in de dakrand( eerste 5R uitgezonderd), daarvoor op spatbord.

M serie vanaf 2020, rest van de series geen idee.
JohnDeere5085
@Jotke m series al vanaf 2015
Jotke
@JohnDeere5085

6M toch niet? Niet int dak in ieder geval. Das echt pas vanaf 2020( Agritechnica 2019) na mijn weten.
+4
Herbert
Een kennis was begin dit jaar al optijd met zn kenteken, had hem op het spatbord gemonteerd aan een smal steuntje waar eerst de driehoek zat, na een paar maand scheurde de plaat al in 2en door het getril en gewapper van de plaat, dus iedereen zet er een metalen plaatje bij achter als je het op die manier wil monteren.
RolandK
@Herbert heb er kentekenplaat houder bij achter gedaan volgens mij houd dit wel redelijk, en het leek als of die houder al eens is aangepast zal er eens een foto van maken als ik er weer bij sta.
+2
Grasbaal
Ik heb hem met montagekit vastgeplakt.....

(klik om te vergroten)

1

(klik om te vergroten)

2
+4
Tinus
@Grasbaal Heb je de tube kit ook vastgeplakt?
Grasbaal
Koeien boertje
@Grasbaal waar ik op ijzer zat gewoon met 2 parker schroeven vast gezet
Koeien boertje
@Koeien boertje is met zo'n trekker toch mooier om een motor plaat onder de verlichting op het spatbord te bevestigen
Grasbaal
@Koeien boertje volgens mij beschadig je hem dan snel, nu zit ie veilig
@Grasbaal Scherpe rand? Kom je daar niet met je hoofd tegenaan als je achterom kijken als je iets aankoppelt ofzo?
+1
Grasbaal
@ronald-deutz-fahr nee, zit een stuk hoger. Heb je geen last van
+1
Erjan.
Ik heb hem boven op de rolbeugel gemaakt. met een stuk hard (kunstof) achter de plaat

(klik om te vergroten)

Met 2 slotbouten vast gezet

(klik om te vergroten)

Henk 1120
Op een aluminiumplaat van 5 mm dik bevestigd, met rvs bolkopschroeven vast gemaakt en mooi onder de kentekenverlichting.

(klik om te vergroten)

JD 6110
@Henk 1120 en die plaat had je in een plastic houder moeten klikken.. de boutjes trekken misschien je plaat krom of gaat rammelen en dan komen er scheurtjes in.
Henk 1120
@JD 6110 We zullen het zien. Zit er zo ook mooi strak op.
Maar vind de plaats bij jou op de trekker ook mooi zo 👍🏼
JD 6110
@Henk 1120
Quote:

(klik om te vergroten)

+2
GerbertXL
@JD 6110 waarom heb je de onderste houder laten zitten? Ziet er een beetje treurig uit zo.
Moet je lekker zelf weten natuurlijk, daar niet van.
JD 6110
@GerbertXL heb bewust die zwarte plaat laten zitten voor de steun voor de hele kenteken houder kun je hem nooit aan tikken met de borstel etc
Sanderford
Bij de inters de kentekens gemonteerd.

(klik om te vergroten)

Bij de 844-s een rvs 3mm hoekbeugel achter de houder gemaakt tegen de beugel aan. Gaten in de beugel geboord en draad in getapt.

(klik om te vergroten)

Bij de 1246 rvs hoekbeugel 3mm gemaakt op het spatbord. Hier zaten nog gaatjes in het spatbord van een oud bordje.
+2
jammermaarhelaas
@Sanderford

Mooi dat je opeenvolgende nummers hebt. Heb hier 10 platen, per 5 tegelijk aangevraagd, maar qua nummering een wirwar.
Herbert
@jammermaarhelaas ik ook achter elkaar aangemeld en heb er telkens een paar nummers tussen zitten, dus is waarschijnlijk wel gewoon op volgorde van aanmelden gegaan
+1
jammermaarhelaas
@Herbert

Zullen chronologisch wel aanvragen van anderen tussendoor gekomen zijn ja.
Corne S
@Sanderford

Niet getwijfeld voor een lange plaat op rand cabine?
Sanderford
@Corne S nee eigenlijk niet, vond de motorformaat platen wat subtieler dus eigenlijk voor alles dezelfde gedaan. Voordeel is dat er bij ons zelden iets achter hangt dat voor de kentekenplaat komt.
+1
JvH 1120
@Henk 1120 netjes Henk zo heb ik het ook bij mijn trekkers maar waarom geen blauwe plaat vindt ik persoonlijk er beter bij passen.

(klik om te vergroten)

Henk 1120
@JvH 1120 Als er vroeger gele platen geweest waren, had ik ook voor die kleur gekozen, past beter bij de kleuren van een John Deere en het reflecteert mooi, ben ook 's avonds wel eens bij de weg.
Als ik een Ford had, had ik misschien wel voor een blauwe gekozen. Maar het blijft een persoonlijke keuze...
JvH 1120
@Henk 1120 daar heb je een punt maar het blijft inderdaad persoonlijk nu nog een mooie kenteken plaat houder 😀

(klik om te vergroten)

Henk 1120
@JvH 1120 Ja, dat ziet er natuurlijk niet verkeerd uit 👌🏼 😉
JvH 1120
Deze had ik een aantal besteld maar de blauwe platen passen er niet in.😢
Henk 1120
@JvH 1120 Dat is wel jammer natuurlijk. Misschien alsnog een gele... 😄
JohanvS
@JvH 1120 blauwe platen zijn er in 2 soorten, officiële en niet officiële. Het verschil is dat er een leeuwtje op staat soort van watermerk. Officiële blauwe plaat moet je inleveren als je daarna nog een gele wil.
+1
JvH 1120
@JohanvS weet ik ik heb de officiële
+1
JvH 1120
Wie weet maar denk het niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6020 Serie en hebben de trefwoorden kenteken , kentekenplicht , kentekenplaat , kentekenhouder en kenteken clips geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!