Foto van een John Deere 9630. De schuif op deze trekker hebben we verbouwd. Het kantel & draai mechanisme is er af gehaald (hier had ik eerder als eens foto’s van geplaatst) nu een 40cm rand er bove

John Deere 9630

+3
catfan55
Foto van een John Deere 9630. De schuif op deze trekker hebben we verbouwd. Het kantel & draai mechanisme is er af gehaald (hier had ik eerder als eens foto’s van geplaatst) nu een 40cm rand er boven op en nieuwe, zwaardere zij platen zodat we meer mee kunnen nemen de bult op

Reacties

+3
catfan55
We hebben er een hoek stuk boven in gezet en onderop een zware rand en dit allemaal ingeboxed. De zij plaat is uit 5/8 staal plaat (15mm plusminus)

(klik om te vergroten)

+2
Fast Eddy
@catfan55

Ziet er zo als gewoonlijk weer super netjes uit. Factory new zeg maar.
+1
catfan55
@Fast Eddy dank je!
+3
catfan55
De achterkant van de schuif en snelwissel voorzien van nieuw laagje zwart

(klik om te vergroten)

casepowers
@catfan55 nooit geen problemen met heffen? Zoals de hef cilinders nu gemonteerd zitten.
catfan55
@casepowers wat voor problemen zou dit moeten opleveren ?

(klik om te vergroten)

Fendttrisixfan
@catfan55 hefcapaciteit is stuk groter als ze duwend zoudend gemonteerd zitten om te heffen, denk dat dat bedoelt word
+1
catfan55
@Fendttrisixfan ik snap wat je bedoeld. Komen niet echt het capaciteit te kort
+3
Martinsame
@a3vandiejen mooie maïs schuif voor achter de drago 😂😜
+2
@Martinsame mooi brullen 👌😂
+1
a3vandiejen
@Martinsame Zeker, kan die amper tillen denk ik..😅
+2
catfan55
@a3vandiejen paar extra plakken gewicht voorop, komt goed 😂
+3
Siete
Netjes hoor.
Heb je geen bulldozer meer nodig 🤪
+1
valmet6400power
@Siete
Haha misschien kan dit setje wel naar de Klondike om de bovenlaag weg te halen voordat ze bij het goud kunnen 😂
+1
Siete
@valmet6400power
Heel eerlijk gezegd was dat ook mijn 1e gedachte. Gezien die piloten daar vraag ik me ook meteen af of dat wel hufter proof genoeg is 🙈
+1
valmet6400power
@Siete
Haha ja goed punt. Die machines krijgen daar wel pittig ros als ze daar te gast zijn. Vind het jammer dat Discovery nu veel minder laat zien achter de schermen en dat er nu een groep veteranen (betaald door Discovery) wat aankloot. Kwaliteit van het programma holt achteruit, is nu een soort sensatie programma geworden.

Wat wel duidelijk is, is dat Volvo de boel wel sponsort aangezien het meeste van CAT geblurred wordt op tv 😂
+1
Siete
@valmet6400power
Ja is niet altijd helemaal realistisch.
Buitenkant zie je een Cat shovel rijden, volgende shot is de binnenkant van een Volvo 🙈 Net als de motor geluiden soms... De "bijna dood ervaringen" als er weer eens een Volvo Dumper op z'n zij ligt...
Maar vind t altijd wel mooi om even te kijken. 😁
valmet6400power
@Siete
Ja precies, snap wel dat er ook mensen kijken die technisch niet zo goed onderlegd zijn en dan kijkt dat lekker weg. Desalniettemin wel indrukwekkend hoeveel m3 ze moeten verzetten om bij die goudlaag te komen en hoeveel m3 ze dan vervolgens door die wasmachines duwen 😃
Siete
@valmet6400power
Ja zeker weten. Die kranen ook. Wat we hier al een grote vinden gebruiken ze daar om de boodschappen mee uit de auto te tillen. Haha.
Vind t wat dat betreft jammer dat ze die Dredge niet meer gebruiken. Dat vond ik ook bijzonder. Helemaal als je na gaat uit welke tijd dat ding stamt.
valmet6400power
@Siete
Ja ze mogen van mij wel wat toelichting geven waarom ze die niet mogen gebruiken al een paar seizoenen lang. Is iets met een vergunning voor het water volgens mij. Wel indrukwekkend ja dat een machine van 100 jaar oud gewoon werkend is alleen het werk zien we er op de tv niet aan af helaas..
Siete
@valmet6400power
Volgens mij is dat idd precies de reden.
Ze hebben geen vergunning om daar water te gebruiken. Tenminste daarom hebben ze daar elke keer stress op z'n "Amerikaans".
+2
valmet6400power
@Siete
Ja inderdaad gedramatiseerde stress voor de tv. En dat ze met een storing dan “10.000 dollar” mislopen is ook onzin want dat goud zit er volgende dag ook nog en anders het mijn seizoen erna wel haha
+1
Siete
@valmet6400power
Ja nou idd dat is ook zo iets.
Maar ach we kijken er wel mooi naar 😉
+2
zettelmeyer
@Siete mooiste is nog de vlag op Tony zijn kantoor! Ik mag er ook graag na kijke
+2
maikwolsink
@valmet6400power klopt voor het spoelen moeten ze water onttrekken uit een natuurlijke waterloop of rivier.
Daar werkt het net als hier dat je niet zomaar uit elke sloot water mag trekken.
Tevens lozen ze ook weer water terug en daar zijn ook regels ed aan verbinden.
Ik heb zelf elke aflevering gekeken van elk seizoen maar moet zeggen dat het progamma er wel op achteruit is gegaan.
Toendertijd vond ik de hofmans al een stel amateurs, zo snel ze een beetje goud vonden werd alles weer op je spel gezet omdat het ergens anders volgens de verhalen beter was.
Dit is uiteindelijk ook hun ondergang geworden.
De enigste 2 die succesvol zijn zijn parker schnabel en Tony beets.

Die militairen gaan het ook niet maken denk ik.
Die gaan te veel af op de blauwe ogen van anderen en kijken niet verder dan hun neus lang is.
+2
valmet6400power
@maikwolsink
Ik vind het evengoed wonderlijk dat ze dat landschap zo over de hoop mogen trekken en dan daarna weer “netjes” achter laten. En dan maken ze ophef van wat grond in water na het spoelen in het geval van een dredge. Die grond ligt al in het water haha.

Ja die veteranen worden natuurlijk op handen gedragen in Amerika maar ze kunnen met dit beter stoppen. Denk dat Discovery hun running costs betaald want anders hou je het echt niet vol financieel gezien. Voor Parker en Tony heb ik overigens wel alle respect, vooral Tony die destijds de oversteek heeft gemaakt daarheen 😄
+1
Fast Eddy
@valmet6400power

Tony heeft meerdere Nederlanders aan het werk. Iemand die ken was via via ook gevraagd of het hem wel wat leek. Probleem is dat als de boel plat licht er geen werk is en je dus niet betaald krijgt. Dat hield de desbetreffende persoon tegen om te gaan. Het contact met Tony was er al, omdat een voormalig discotheekeigenaar uit de buurt na het overlijden van zijn vrouw ook daar naar toe is gegaan om goud te zoeken. Hij had een claim naast Tony.
+1
valmet6400power
@Fast Eddy
Okee! Dus op het moment dat zeg maar een lager van die trommel eruit ligt en je een dag niet kunt werken omdat dan de reparatie gaande is dan krijg je dus die dag ook niet betaald? Weet ook niet hoeveel ze anders verdienen of hoeveel uur ze moeten maken op een dag. Waarschijnlijk wordt je “rijk” van het veel uren maken aangezien hun seizoen ook maar is totdat vorst invalt.
+1
Fast Eddy
@valmet6400power

Je krijgt je gewerkte uren betaald. Ik denk dat ze dat zo berekenen. Zo werkt het in heel Noord Amerika dacht ik. Niet gewerkt dan ook niet betaald.
+1
valmet6400power
@Fast Eddy
Opzich is dat ook niet gek want je zit daar natuurlijk niet jaarrond in dienst. Je komt gewoon een seizoen lang en daarna ben je weer vrij om wat anders te doen. Ben wel benieuwd hoeveel mensen er werken bij Tony en Parker. Op tv zie je steeds hetzelfde kleine clubje terwijl je geen ster hoeft te zijn in rekenen om te weten dat er heel wat volk rond moet lopen om te zorgen voor grond aanvoer en met 24/7 laten lopen.
+1
maikwolsink
@Fast Eddy moeten ze hier ook eens gaan doen, scheelt een hoop onodige kosten bij veel bedrijven
+2
maikwolsink
@valmet6400power het land word ook weer netjes achter gelaten, hier was 2 jaar terug een kort stukje over in the after series.
het is niet zo van we gooien de toplaag op een hoek neer,de grote stenen aan de andere kant en het fijne materiaal weer ergens anders en red je daar mee.
er zijn daar bij die grote mijnen echt mensen in dienst die alles weer in nette staat terug brengen. en natuurlijke waterlopen herstellen of meertjes ed maken en ook vegitatie aanplanten.

en de boetes zijn niet mis als het niet goed is.

ik vind het wel jammer dat ze daar niet iets dieper op in gaan in het progamma.
+1
valmet6400power
@maikwolsink
Volgens mij hebben ze wel een keer daar 1 minuut aandacht aan besteed dat volgens mij Parker het uitbesteed aan een extern bedrijf omdat hij meer geld kan verdienen met goud delven dan een groeve dicht schuiven haha. Maar ik zou daar ook wel wat meer informatie over willen ja, maar dat komt ook omdat je die vrachtwagens volscheppen en zogenaamde bijna crashes zoals @Siete omschreef wel gezien hebt na 1 aflevering..
+8
catfan55
@valmet6400power Tony had al gebeld maar zijn goud seizoen valt samen met ons silage seizoen dus dat werd hem niet 😂
mdoornekamp
Dikke schuif. Mooi dat je nu wat kan vergroten en ook nog gewicht besparen. Wel slim om de zij borden op deze manier boven te schoren.
catfan55
@mdoornekamp dat is wel DE manier om het sterk te krijgen. Hopelijk is de onderkant nu ook sterk genoeg. We gaan het zien aankomend seizoen.
mdoornekamp
@catfan55 15 mm plaat buigt zomaar niet. En de zijdelingse krachten zal nog wel wat meevallen als je gewoon vooruit drukt.
+1
catfan55
@mdoornekamp we hebben het en der wel eens een sleufsilo, en 580pk drukt wel hoor 😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 9630 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!