Folder van de Rumpstad grondontsmetter. Foto is geplaatst door wolseley op 08-01-2022 om 13:11:46, met 24 reacties.

Rumpstad Folder

+4
wolseley
Folder van de Rumpstad grondontsmetter
Fast Eddy
@wolseley

Grondontsmetten daar is het bedrijf waar ik nu werk groot mee geworden. Ze hebben zelfs een uitvinding op hun naam: systeem Hartenhof.
+1
wolseley
@Fast Eddy oke dat wist ik niet. Ik kwam met het werk Hartenhof wel tegen met het plaatsen van ANWB wegwijzers.

Reacties

+1
radium45
Herinner mij ook nog de advertenties met dat beruchte middel uit die blauwe vaten met de pakkende tekst ''Tapt u wel uit het goede vaatje?'' Dichloorpropeen of wat was de werkzame stof? Temik was de merknaam dacht ik.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @radium45:
Tapt u wel uit het goede vaatje?

Herinner me nog als je door de bollenstreek langs de kust reed als de zandgronden klaar lagen voor planten, je door het hele gebied overal diezelfde zoete stank rook. Voor de mooie tulpen zijn (vroeger) zware offers geleden.
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer de zoete stank waren vaak keizerskronen. Die op echt hele kleine veldjes werden geteeld. Maar stinken als een ouwe beer. Het grond ontsmetten ging toch vaak vlak achter het rooien aan. Injecteren en dan een dikke laag riool slib er over om de boel gasdicht af te sluiten. Dan moest het open getrokken een x aantal weken uitgassen. Anders groeide er helemaal niks meer. Toch was het vroeger toen wij klein waren al een zeldzaamheid als dit ding het land in ging. Laat staan de zelfde hoek land als vorig jaar of het jaar daarvoor. Want dan wist je dat de volledige opbrengst van dat perceel zo de afval centrale in moest. Niks om trots op te zijn dus. Tegenwoordig zie je dat sommige hoeken om de jaar of 2 A 5 onder water worden gezet als grond ontsmetting. Andere percelen helemaal niet. Dus ik denk niet dat onderwater zetten nou helemaal het juiste effect heeft altijd.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Injecteren en dan een dikke laag riool slib er over om de boel gasdicht af te sluiten.

Ik ben absoluut geen GroenLinks aanhanger, maar toch is het goed dat we tegenwoordig wat zuiniger met onze bodem omspringen. Weet nog dat er bij Wognum aan de AC de Graafweg zo'n grote slibboer zat met een groot bassin, opleggers en Kurstjens Trikes.
+1
larss
@WaterDeutzer Gromes Plender was dat meen ik.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @larss:
Gromes Plender was dat meen ik.

Yep, of was het Gomes. Ze zaten op meer plaatsen in NL
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer de opmerking wat zuiniger met de bodem omspringen kan je op verschillende manieren belichten. Als je dat doe ben ik van mening dat men 35 A 40 jaar terug de bodem meer ontzag en uitputte dan nu. Ondanks het sporadische injecteren.
+1
langeslagdiesel
@langeslagdiesel en minder uitputte uiteraard😊
+1
MaartenMandemaker
@radium45 was dat dat afvalproduct van de Shell?
Fast Eddy
@radium45

Monam werd ook gebruikt. Maar of dat nou een merknaam was of de werkzame stof weet ik niet.
+1
RVM
@Fast Eddy Monam is de naam van het product, werkzame stof metamnatrium
+1
Wybren de vries
Jij komt fe winter zo wel door met al die prachtige folders van veel herkenbare merken @wolseley
+4
wolseley
@Wybren de vries jawel. Mooi dat het ook gewaardeerd wordt als ik er wat verschillende folders op zet dan kan een ander er ook van genieten
David Bakker
Hier had de loonwerker ook zo,n machine ,daar kochten ze een nieuwe Ford TW 20 voor . Begin jaren tachtig .
+1
roscho
In een ver verleden hebben we eens een Schlüter gehad (een andere dan ik nu heb) die waarschijnlijk voor zo'n grondontsmetter had gelopen. Je houdt het niet voor mogelijk hoe slecht het plaatwerk van die trekker daarvan was geworden. We hebben de motorkap totaal moeten laten reviseren door een autoplaatwerker.
Fast Eddy
@roscho

Mijn schoonvader heeft vroeger zijn auto eens bij de Monam opslag geparkeerd. De lak was helemaal ingebeten. Auto naar de spuiter maar de nieuwe lak werd ook weer aangetast. Uiteindelijk heeft hij de auto ingeruild op een andere.
+2
olro 61
@roscho Was dat misschien deze Schlüter? Met een opgebouwde zaaimachine is eigenlijk wel typisch, want het lijkt mij geen ideaal zaaibed. en die vrijkomende gassen zullen ook wel niet de kiemkracht bevorderen...

(klik om te vergroten)

+1
Fast Eddy
@olro 61

Misschien wordt de zaaimachine wel gebruikt om stuifdek te zaaien. Of hij wordt gebruikt als granulaatstrooier. Hij verdeelt het net voor de rol zo te zien.
+1
olro 61
@Fast Eddy Dat zou ook kunnen, nog extra granulaat.
+1
roscho
Quote Reactie van @olro 61:
Was dat misschien deze Schlüter?

Hij is het niet, maar er zijn wel enkele kenmerken die de onze ook had:
- niet-originele uitlaatbus, waarschijnlijk sloop-vrachtwagenuitlaat (en daarom ook een woest geluid)
- cycloonfilter boven de luchtinlaat, op de motorkap.
- gezien het gewicht in de hef zal deze waarschijnlijk, net als de onze, een of twee extra hefcilinders hebben.

De onze was een Super 850 (lange versie), met "gewone", dus geen planetaire aandrijving in de vooras en de spatborden waren hoger gezet, gelijk met de raamrand. Bij deze is er nog een grijze rand boven het spatbord zichtbaar.
Fendt926Driver
Met een mooie 611 sl er voor.
Met lage dak kabine

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Rumpstad Folder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!