Met de Knikmops 130 mijn nieuwste aanwinst in de werkplaats zetten. Een Mondiale Nordic 15 draaibank. Hier ga ik hopelijk veel plezier en werk mee hebben.Het kwam goed uit dat ik voor het laatst een d

Knikmops 130

+5
eicher4048driver
Met de Knikmops 130 mijn nieuwste aanwinst in de werkplaats zetten. Een Mondiale Nordic 15 draaibank. Hier ga ik hopelijk veel plezier en werk mee hebben.

Het kwam goed uit dat ik voor het laatst een drager had gelast voor de Fendt gewichten aan de knikmops te hangen. draaibank weegt volgens de boekjes 1140kg. Aan de uiteinden van de lepels kreeg de knikmops hem niet opgehesen maar met de huisbanden aan het vorkenbord gelukkig wel!

Reacties

+1
caseboy
Veel plezier met je nieuwe aanwinst
eicher4048driver
@caseboy Dankuwel!
Fendt926Driver
Mooi draai bankje.
Productie bank of stuks bank welke heb je
Gewoon voor eigen gebruik neem ik aan?
Heb je er opleiding in gehad of moet je alles zelf nog uitvogelen?
eicher4048driver
@Fendt926Driver Dankuwel!
Productiebank het is niet de bedoeling om hier series op te gaan maken.
Ik ben langs mijn laatstejaars opleiding in de landbouwmechanisatie al actief op mezelf en doe herstellingen (ter plaatse) Hiervoor heb ik een servicewagen ingericht en materiaal voor in de camionette liggen. Heb ook enkele oude trekkers staan om technisch in orde te zetten. Kreeg ook al enkele keren de vraag om speling van de snelwissel bij bandenkraan te halen dus nu geopteerd om een draaibank te kopen zodat ik assen en bussen zelf kan draaien. Draaien is niet nieuw voor mij nee, eerst initiatielessen al 5 jaar terug gehad, het echte werk leer je door te doen, zoals op stage.
+1
Fendt926Driver
@eicher4048driver duidelijk.
Bij het werk wat je doet moet je ook bijna zelf een draaibank hebben of een hobbydraaier in de buurt
+1
assink
Mooi formaat machine, 380mm draaidiameter boven bed en 1000mm tussen de centers?
Strop zit toch niet aan de spillen van de machine daar rechtsonder?
Als je het helemaal mooi wilt doen ga je ook mobiel kotteren en oplassen. Is alleen een hele investering natuurlijk.
Zoiets bijvoorbeeld.
eicher4048driver
@assink Klopt 52mm doorlaat hoofdas, 380mm boven bed en 230mm boven dwarsslede, 1000mm tussen de centers. De bedoeling is om ook zo'n kotterkop op een as te maken om op die manier kleine werkstukken zoals een snelwissel te kunnen kotteren op de draaibank.

Wie weet op termijn als ik ben afgestudeerd en volledig als zelfstandige begin dat ik dan wel zo'n. ELSA supercombinata kottermachine om mee te lassen en te kotteren op verplaatsing aanschaf 😉
fendtford
Wij hebben thuis een celtic 14. Al veel plezier van gehad

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Knikmops 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!