Eisele mestmixer vervangen door een Van der Meer. Wat een verschil!. Foto is geplaatst door frank_mf op 10-01-2022 om 23:28:18, met 29 reacties.

VDM Mestmixer

frank_mf
Eisele mestmixer vervangen door een Van der Meer. Wat een verschil!
+1
Fendt926Driver
@frank_mf zelfs een splinternieuwe gekocht..
Ik heb eerst een 2e handse gekocht.
Om te kijken of de verhalen kloppen....
En inderdaad je weet niet wat je overkomt als je (bij ons ook) van een eiselle mixer naar een van de meer mixer gaat.
+1
casejxu
@Fendt926Driver haha jij ook al zo blij der mee... wij hebben met de "minder vermogen vragende" schoep maar wat n ding💪 heel veel hier in de buurt stappen over
+1
Fendt926Driver
@casejxu wel blij mee.
Maar ook voorzichtiger...
Moet mixen bij de koeien.
Maar de put ernaast is leeg.
Ga die vandaag eerst ruim half vol pompen om niet het volle 2.5m hoge druk verschil te hebben op de muren.
frank_mf
@Fendt926Driver ja een nieuwe. Hopelijk gaat die wel een stuk langer mee dan een Eisele. Omkeerkast komt er nog op. Overzetten van de Eisele. Is hij op voorbereid, alleen er kwam geen olie maar water uit de tandwielkast dus die gaan we eerste reviseren.
deJong
@frank_mf netjes.

Zelfs denken wij eraan om een heeres mixer te kopen.die draait gewoon in dikke stalen bussen. Schijnen goed uren te kunnen maken. Voordat er nieuwe bussen op moeten. Zelfs ook tot 1200 omw te gebruiken.
frank_mf
@deJong Deze kan ook prima op 1.000 toeren, als je maar voldoende pk's ervoor zet. Deze trekt op 540 al zwaarder dan de Eisele op 750/1000. Als je ziet wat hij met dat 'lage toerental' verplaatst; ongekend.
+1
oanejorrit12
@frank_mf mag je wel 200 pk voor hebben als je m op 1000 wilt draaien. Hier komt 150pk niet boven 1300 moter toeren dan😅
frank_mf
@oanejorrit12 Dat bedoel ik ja. Onze MF 6265 zal z'n pk's goed kwijt kunnen voor de mixer (113 op de pto).
MaartenMandemaker
@frank_mf Dan is die ook wel goed wakker, of beetje opgeschroefd? Onze 6270 gaf indertijd 115 op de aftakas
@frank_mf 113 op de pto "plat" voor de mixer? Hier een trekker met een motorvermogen van 80 pk kan de mixer met 600 tpm op 1000 stomp makkelijk hebben..
frank_mf
@Jelle Boerkamp6110 Je kan er 200 pk plat voor leggen als het moet op 1.000 toeren. Wat voor mixer heb je?
@frank_mf veenhuis type weet ik niet.
Deutz-Fahr-Rijder
@Jelle Boerkamp6110 toch mogen wij over onze veenhuis ook niet mopperen, kunnen we de 6 cilinder met 115 pk ook wel aan laten roken als we willen. Op de 1000 toerenaftakas kan je volle gas niet halen....
@Deutz-Fahr-Rijder 1000 toeren ga ik niet proberen wij mixen vaak als de put vol zit en dan ben ik bang dat alles er overheen gaat, er zit trouwens ook een stickertje van 540 tpm op dus ik weet ook niet of die dat zo leuk vind.
+1
frank_mf
@Jelle Boerkamp6110 Hoe meer mest een mixer verzet, hoe meer kracht het kost. Dus is ook een indicatie voor de capaciteit van de mixer.
+1
Fendt926Driver
@Jelle Boerkamp6110 ja mijn oude 80pk deutz kon de brouwers mixer ook altijd prima hebben.
Maar dit soort mixers verzet een enorme bult mest meer dan die oude.
Als het niveau van de mest niet te hoog is (want dan drukt de dikke mest de rosters omhoog) drukt deze mixer het bij de droge koeien en jongvee in 1 keer mixer aan zetten rond.
Maar dat merk je ook wel aan de 185 pk sterke 916

Reacties

Jeroen745
Wat maakt deze dan zo speciaal?? Ben zelf ook aan het kijken naar een vervanger maar heb het gevoel dat er weinig verschil zit tussen de merken?
+1
frank_mf
@Jeroen745
De constructie en capaciteit. Deze propeller verzet veel meer dan andere merken door z'n uitgekiende vorm, maar trekt daardoor ook zwaarder. 90 pk heb je wel nodig zeggen ze bij VDM.

Wat constructie betreft lekker eenvoudig. In de 'strontzone' alleen een glijlager, bovenin een hoekcontactlager. Geen olie, alleen een paar pompjes vet elke keer met mixen. Het vet zoekt zn weg wel langs de mixeras.
frank_mf
@MaartenMandemaker Klopt. De brandstofpomp is een keer gereviseerd (water) bij de vorige eigenaar. Ze hebben hem toen één of twee slagen gegeven zodat hij z'n vermogen zeker zou halen.
Toen we hem op proef hadden - toen onze eigen trekker stuk was - hebben we hem voor de rem laten zetten om te kijken of we dubbel zouden kunnen maaien, want de standaard 105 pk (DIN) op de motor leek ons wat weinig. De 113 pk op de pto (+/- 125 op de motor) kwam als een aangename verassing. Tussen de maaiers gaat boven verwachting. Alleen dit jaar met de eerste snede hield het met 8 km/h wel op.

(klik om te vergroten)

Dubbel met kneuzer:
Pöttinger Novacat 306F ED
Lely Splendimo 280MC
MaartenMandemaker
@frank_mf Beide maaiers met kneuzer? Ja met 125 pk moet dat lukken. Zijn ze technisch gelijk aan een 6255 of hebben ze een plaat meer in de omkeerkoppelingen
frank_mf
@MaartenMandemaker Gevoelsmatig is die wel iets groter dan een 6255, maar misschien is het bedrog. Hier nog een filmpje van t maaien:
Deutz-Fahr-Rijder
@Nick van Oosterhout dan kan je de 8006 eens echt laten werken met zo'n mixer👌
@Deutz-Fahr-Rijder idd, kregen nou ook al n mooi gekleurd spruitstuk 👌
Ao140
Kwaliteit uit Fryslan 💪
Johny power
Hier ook zo een mixer. Super dingen. We leggen hier ook wel bijna 125 pk er plat voor met 540e met een volle put
deutz110
Voor zo'n mixer ke 250 pk nog plat voor toch
NH-Ford
Weet iemand hier ook zo wat zo van der Meer mixer kost?
Wel benieuwd, van een Holaras weet ik gewoon dat ie 25 jaar volhoud als je constant in de Poep ligt.
Ma goed, kun je ook weer 2x een Pool kopen, die ook lang geen slechte capaciteit hebben.
casejxu
@NH-Ford 5m 70x70cm met 3 punt en aftakas rond de 3 dacht ik

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de VDM Mestmixer ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!