Folder van Rasspe anbaumahwerk  , gevonden tussen de rommel. Dit maaibalkje  heeft opa vroeger aan de D15 gehad en het boekje goed bewaard blijkbaar.Het is geen junior overigens

Rasspe Junior

+2
JarnoDrenthe
Folder van Rasspe anbaumahwerk , gevonden tussen de rommel. Dit maaibalkje heeft opa vroeger aan de D15 gehad en het boekje goed bewaard blijkbaar.

Het is geen junior overigens

Reacties

+2
Rondeutz06
Mooi hoor, de monteur nog met een stropdas om.
+3
Massey 2705
Waren er eigenlijk veel verschillende merken van dit soort maaiers ? Ik heb geen idee wat mijn opa had voor merk.

(klik om te vergroten)

JarnoDrenthe
@Massey 2705 mooie foto !
Geen idee , Ik ben niet zo thuis in de maaibalkenwereld 😄
+1
Massey 2705
@JarnoDrenthe ik ook niet .....! Ik denk jij weet dat vast wel....! Haha 😅
+2
langeslagdiesel
@Massey 2705 er waren heel veel verschillende fabrikanten van vingermaaibalken. Als ik de foto bekijk denk ik dat we hier naar een Schukken maaibalk kijken. En dat baseer ik enkel en alleen op de lange bedieningshendel met zwart handvat. Parallel aan de feitelijke maaibalk. Andere merken hebben dat anders zitten. Of helemaal niet. Elke grote fabrikant van trekkers en sommige kleinere hadden eigenlijk wel een eigen maaibalk met eigen maatvoering van de onderdelen. Of en vaste toeleverancier die onder merknaam de balken fabricerende. En dan had je ook nog zoals Schukken de fabrikanten die op alle type trekkers zelf een frame pas maakte en daar dan een balk aanhingen. Voorbeelden zijn Rasspe, Stockey & Schmitz ( S&S ) en mortl. Schukken ontwierp en bouwde zelf het frame en gebruikte balken van het Duitse Rasspe in de Mc cormick maatvoering.en eigen verbeteringen in staal kwaliteit en constructie. Zelfs nu in deze tijd is de Schukken maaibalk nog de meest voorkomende maaibalk op een oldtimer maaiwedstrijd.
+4
Herminator
@langeslagdiesel dit is een ferguson 30 deze franse types hadden een vaste maaibalkaandrijving en een onderbouw in kleur ongetwijfeld niet geheel af fabriek ferguson maar geen schukken
+1
langeslagdiesel
@Herminator heel goed mogelijk. Ik ben geen Ferguson kenner. Ik weet dan weer wel dat ze ook eigen maaibalken hadden onder de naam en maatvoeringen van Ferguson. Schukken leverde voor alle type trekkers frame’s . Dus ook voor Franse en Duitsers met midden aandrijving. Links maaiende balken behoorde ook tot de mogelijkheden.
+2
JarnoDrenthe
@langeslagdiesel Zo zijn we alweer een stuk wijzer , bedankt!
+1
Massey 2705
@langeslagdiesel bedankt voor de uit leg van dit model maaier.
Het is me vader in zijn jonge jaren ,die hier op het fototje met de trekker zit van mijn opa
Ik weet alleen uit zijn verhalen , dat het vaak niet mee viel netjes te maaien. Voor al als ze laat maaiden en het lag wat plat , of van te veel jonge eenden die aan het gras zaad,, happen,, waren geweest. Dan moest je vaak van 1 kant maaien , en bleef je op en neer rijden vertelde hij.
Al met al erg tijd rovend , maar men wist niet beter , tot dat er en PZ 135 kwam

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Rasspe Junior ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!