Foto van een Massey Ferguson 5455 en een oehler sw6500eh lier bezig een 18 meter lange eik uitlieren

Massey Ferguson 5455

+3
husky
Foto van een Massey Ferguson 5455 en een oehler sw6500eh lier bezig een 18 meter lange eik uitlieren

Reacties

Fast Eddy
Heb je er een afstandsbediening bij? Werkt hij via de aftakas met een koppeling, of hydraulisch?
+1
husky
Naast snoerbediening wat ik nog nooit heb gebruikt heb ik er inderdaad afstandsbediening bij. Lier werkt op de aftakas met koppeling, er zit ongeveer 110 meter 9mm dik staaldraad op. Het is een 6 tons lier, echter trek je alleen 6 ton op de laatste wikkeling van de trommel, met bijna volle trommel trek je ongeveer 3 ton, vandaar dat ik hier op deze foto een katrol tussen heb. Er zijn ook constante lieren die altijd vol trekken maar daar zit ook een ander prijskaartje aan...
+1
Fast Eddy
@husky

Bedankt voor je uitleg. Ik vroeg mij al lang af hoe het nou precies in zijn werk gaat. Meestal begrijp je beter door een verhaal, dan een filmpje van YouTube.
huub
Zo'n lier is dus 100% mechanisch? Zit er nog een slipkoppeling in?
+1
husky
@huub ja bijna,het is electrohydraulisch, de lier heeft een eigen olie voorziening voor het electrisch aangestuurde cilindertje dat dient voor in en uitschakelen, daarnaast zit er een hydraulisch uitrolsysteem op, als je de kabel uitrekt helpt een hydromotortje mee. na de aftakas zit een kettingoverbrenging naar de trommel, slipkoppelling zit voor de trommel en is afgesteld op 6 ton bij de fabriek, en dat werkt want is er bij mij al een paar keer doorgegaan bij te zwaar lieren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 5455 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!