Als jullie dachten dat al het plaatwerk klaar was voor de Kramer hadden jullie het mis. Vandaag heb ik namelijk nog een beschermkap gemaakt voor over de aftakaskoppeling, naar origineel ontwerp uitera

Kramer U800

+8
Kramer U800
Als jullie dachten dat al het plaatwerk klaar was voor de Kramer hadden jullie het mis.
Vandaag heb ik namelijk nog een beschermkap gemaakt voor over de aftakaskoppeling, naar origineel ontwerp uiteraard.

Reacties

+2
Kramer U800
.

(klik om te vergroten)

wim-same
@Kramer U800 Heeft die koppeling zo veel koeling nodig ?
+3
Kramer U800
@wim-same Nee totaal niet eigenlijk. Het is namelijk een conus koppeling, dus die heeft eigenlijk heel weinig slip. Maar dit soort voertuigen werden eigenlijk gewoon geassembleerd, dus het zal mij niks verbazen als zo'n kap ook op een elektromotor zat voor de koeling.
wim-same
@Kramer U800 Misschien gewoon een nieuw soort medisch mondkapje. ha ha
+1
Kramer U800
@wim-same Haha dan wel een mondkapje voor een koei haha, ik kan hem over mijn hoofd heen doen namelijk 😅 de diameter is 220 mm
+2
bob de bouwer
Dat is heel mooi geworden, netjes
Kramer U800
@bob de bouwer Dankje wel 😄
R Bouwmeesters
Netjes geworden! Hoe maak je zoiets?
+8
Kramer U800
@R Bouwmeesters Dat is het geheim van de smid 😜

Nee ik zal het even in het kort uitleggen. Het is voor een plaatwerker namelijk nogal een hersenkraker. Voor de duidelijkheid, jaloezie deksel en kap zijn appart van elkaar gemaakt.

Ik heb uitgerekend wat de omtrek was. Daarna een 1 mm plaat geknipt met de juiste afmetingen. Onder de kantbank rond gekant om de juiste radius te krijgen aan één kant (plaat is nog steeds recht), daarna strepen gezet op de ronde kant om de 20 mm, daarna met een dikke slijpschijf ingeslepen (35x) hierdoor kan je ineens de plaat rond gaan buigen doordat de sterkte eruit is, net zo lang de sleuven breder maken totdat je rond bent. Daarna alle sleuven weer dicht lassen en alles mooi vlak slijpen.

Het jaloezie dekseltje is ook uit 1 mm plaat gemaakt, deze heb ik rond geknipt, lijntjes getrokken met stift en op deze plek ingeslepen, daarna met een licht bankhamertje uitgeklopt in de bankschroef om die flapjes te krijgen. Tot slot met een velsmachine en randje rondom eraan gevelst. Bijde delen aan elkaar gelast en klaar.

De moeilijkheid zit hem erin dat je plaatwerk niet kan stuiken, alleen rekken (doormiddel van kloppen bijvoorbeeld), bij deze kap moet je dus eigenlijk het materiaal stuiken maar dat gaat dus niet. Heb helaas geen foto's gemaakt van het maken. Ik ben er zo'n 5 uur mee bezig geweest.
+2
gaituuth
@Kramer U800 je bent een echte vakman 👍👍👍
+4
joop-same
@R Bouwmeesters Gewoon met een paar rechterhanden.
+2
R Bouwmeesters
@joop-same Dat is inderdaad het belangrijkste gereedschap, naast logisch boerenverstand. Maar buiten dat ben ik altijd wel nieuwsgierig hoe anderen iets doen, daar wordt je nooit dommer van.
Kramer U800
@joop-same En wat gereedschap haha 😉
+1
Rondeutz06
Knap gemaakt
+1
Kramer U800
@Rondeutz06 Dankje Ron, was een hoop denk werk.
+1
Martinsame
Gewoon weer vak werk
+1
a3vandiejen
Weer heel mooi gemaakt Dirk.👌
+2
yoohan
Mooi gemaakt, vind het knap dat je er zo geduldig en gedisciplineerd veel uren in kan steken. 👍
+2
Kramer U800
@yoohan Dat is het vaak, je wil vaak te snel met dit soort dingen, nog even iets weg slijpen, nog een beetje lassen en bent er weer doorheen. Maar wie heeft tegenwoordig nog een beetje geduld? Mensen onderschatten wel is hoeveel tijd er in iets "simpels" gaat zitten.
+1
yoohan
@Kramer U800
Ik snap heel goed dat er ontiegelijk veel werk in gaat zitten. En ik ben niet zo geduldig als jij zo te zien haha, daarom een tikkeltje (positieve) jaloezie dat jij dat geduld hebt 😁
+1
Kramer U800
@yoohan Jou Delfino is anders ook heel erg mooi geworden hoor! Daar moet je ook geduld voor hebben om dat tot een goed einde te brengen. Hoe lang heb je daar wel niet aan gerestaureerd om hem weer op punt te krijgen?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!