Foto van een Hürlimann H-6136. Foto is geplaatst door Wimbo op 16-01-2022 om 18:58:49, met 14 reacties.

Hürlimann H-6136

+6
Wimbo
Foto van een Hürlimann H-6136

Reacties

+3
Martinsame
Mooi plaatje zo
+3
Towaberg
Dikke trekker 👍
+4
Henk 1120
Dus, daar heb je ook wel veengrond. Alles aangepast aan de omstandigheden. Mooi plaatje, met bijzonder materiaal!
+2
InsaneNL
Het is heel apart, maar het lijkt tegelijkertijd een render en een echte foto en ik kan er nog niet achter komen waarom..
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @InsaneNL:
Het is heel apart

Was ook mijn eerste gedachte.
+1
mf 6150
Ik heb me altijd afgevraagd wat er uiteindelijk met deze grond gebeurd. Is dit oa voor potgrond en boxstrooisel? En dan later word het perceel weer landbouw grond of?
+1
Fast Eddy
@mf 6150

Bij Zwartemeer net over de grens zijn ook veenderijen. Als de grond voor de landbouw bestemd is laten ze bijna een meter veen zitten. Dat spitten ze met een rupskraan door het zand heen om mooie teeltlaag te maken.
EA_MF
@Fast Eddy net als een paar honderd jaar geleden met de turfstekerij in de veenkoloniën dus, maar dan met hedendaags materiaal (en inzicht) ipv een schep, kruiwagen en schip.

Wordt dat veen/turf nog gebruikt om te stoken eigenlijk?
mf 6150
@EA_MF
In het oosten gebeurde het tot een aantal jaar gelden nog vgm? Meen dat er iemand van grooten? Op tf zit, reden met omgebouwde Ford 7710 (8210)
+1
Fast Eddy
@mf 6150

Rondom Emmen zitten een paar bedrijven die in Duitsland stukken veen bezitten of ingehuurd worden om het veen af te graven.
+4
Fast Eddy
@EA_MF

Het veen tegen de grens met Duitsland wordt voor meerdere doeleinden gebruikt. Norit in Klazienaveen gebruikt veen om er actieve koolstof mee te maken. En het wordt gebruikt in potgrond, als afdeklaag voor de champion teelt en als turfstrooisel.
mf 6150
+1
a3vandiejen
Heel mooi.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hürlimann H-6136 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!