25 mei 2019 Foto van een New Holland T 7.190 met achterop een gemodificeerde Systeem Baars haspel en voorop een Roelama haspel met Jos Boudeling slanggeleider.Omdat we 2 bedrijven op verschillende loc

New Holland T 7.190

+5
PieterA
25 mei 2019 Foto van een New Holland T 7.190 met achterop een gemodificeerde Systeem Baars haspel en voorop een Roelama haspel met Jos Boudeling slanggeleider.

Omdat we 2 bedrijven op verschillende locaties hebben is het wel makkelijk dat Je in 1x zo veel mogelijk slang mee naar het andere bedrijf mee kan nemen. 1 grote haspel in de fronthef is te zwaar voor deze trekker. Dan maar 2 kleinere haspeltjes. Met deze combinatie slepen we ook het beregeningskanon uit. Daar hebben we het achterhaspeltje wat gewijzigd.

Voordat we de slanggeleider hadden liep er altijd iemand mee als de slang in de berm gelegd morst worden. Vaak was dit het werk van Anne. Nu is Anne niet meer nodig,. Dat vond ze wel jammer, dus toen hebben we besloten de slanggeleider voortaan maar Anne te noemen. We werken met 4 duims slang met kleine storz-koppelingen de stukken slang van ongeveer 50 meter.

De T7.190 bevalt goed voor dit werk. Vooral de GPS en het Led-pakket zijn erg handig. Als we nog eens een andere trekker voor dit werk kopen wordt het er hopelijk wel één met variabele transmissie en elektrische ventielen,; dat mis ik bij dit werk wel een beetje. Ook hebben we aan 4 hydrauliekventielen niet genoeg; dat zouden er ook 6 mogen zijn. Ach ja, zo blijft er toch altijd weer wat te wensen over😃.

Reacties

+2
PieterA
Zicht vanuit de cabine

(klik om te vergroten)

New Holland T7.190
+1
PieterA
Het uitslepen van het kanon.

(klik om te vergroten)

New Holland T7.190
+1
Massey 2705
Weer een duidelijk verhaal ! Ik begrijp het , als je het over de tweede locatie heb. Zelf heb ik ook twee locaties. Je moet altijd meer voor uit denken , om on nodig heen en weer ge rij te voorkomen !
+1
PieterA
@Massey 2705 Hier is het maar een km of 6-7. Maar zo kom je er wel achter welke invloed een goede verkaveling op je bedrijf heeft. De school van onze kinderen ligt ook die kant op en de rest van de bewoonde wereld ook eigenlijk. Dan komt het nogal eens voor dat ritjes gecombineerd worden.

Nu sinds er geen familie meer bij woont hebben we een keet neergezet met een klein keukentje, wc en kantine.
steyrlanzboy
Mooi
arjanvw
Kan het niet goed zien op de foto, maar trek je het kanon uit met de haspel of loopt er een ketting onderdoor naar de trekker?
PieterA
@arjanvw We hebben 2 oude tanden van een Rumptstad cultivator aan de haspel gelast en daar een staalkabel aan bevestigd. Zo hebben we nu 6 jaar gewerkt, maar het frame van de haspel is al eens vernieuwd en nu moet er weer wat gebeuren. We hebben sinds deze winter een nieuwe regenhaspel en die heeft een behoorlijk langere slang. De kracht op de haspel zal toenemen. Ik overweeg nu om een nieuw sleepframe te maken en daar de haspel achter te hangen.

(klik om te vergroten)

Systeem Baars haspel met uitsleeppunt.
+1
arjanvw
@PieterA een sleepframe zal je haspel wel sparen. Op bouwland gaat de slang uittrekken wel iets makkelijker dan op grasland, maar komen wel flinke krachten op. Als wij hem op grasland uittrekken dan moet de slang wel eerst leeggeblazen worden, anders is het met 200mtr wel gebeurd .
+1
PieterA
@arjanvw We leggen de slang in een wielspoor en we spuiten op 2,05 m spoorbreedte. Zo ver uit het midden trekken komt er ook nogal op aan.
+1
mdoornekamp
Handig met de slang geleider. Wij moesten met de sleepslang (mest) ook wel eens door de berm. Dat was dan beetje handwerk. Moet je tijdens het afrollen een beetje spelen met de arm of gewoon 1 stand en vol gas achteruit
+1
PieterA
@mdoornekamp Tijdens het afrollen is het gewoon 1 stand van de arm en dan het ventiel vast (wel mer je hand aan de hendel!!) en dan met de tm-versnellingsbak in de goede versnelling passend bij de diameter van de slang op dat moment en dan een beetje spelen met het gas.

Ik overweeg ook nog wel eens om de berm in de GPS te zetten, maar dat heb ik nog niet gedaan. Op het land doe ik dat uiteraard wel.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.190 en hebben de trefwoorden mestslang en systeem baars geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

MEER FOTO’S