De tank weer klaarmaken voor komend seizoen. Delen van de uitloop vd bemester begonnen slecht te worden, wat na 20 seizoenen ook geen ramp is. Beetje modificeren en een paar slangen vervangen en hij k

Jako tank

+3
bart99
De tank weer klaarmaken voor komend seizoen. Delen van de uitloop vd bemester begonnen slecht te worden, wat na 20 seizoenen ook geen ramp is. Beetje modificeren en een paar slangen vervangen en hij kan er weer 20 seizoenen tegenaan als het meezit 😛

Reacties

+1
wim-same
Na 20 seizoenen mag je ook wel een keer iets vervangen.
+1
bart99
@wim-same Klopt idd! Ze hadden het waarschijnlijk ook nog wel een seizoen volgehouden maar maar vast het zekere voor het onzekere genomen. Vorig jaar 1 kapot gegaan.
steyr 9087
Is dit een 4.80 Bemester?
bart99
@steyr 9087 Klopt inderdaad
steyr 9087
@bart99 ik ben zelf ook met een percies de zelfde Bemester bezig maar het is een hoop werk ik doe ook maar direct de lagers van de schijven vervangen die zijn ook slecht, en de vorige eigenaar had geen vetspuit want de elementen willen ook bijna niet scharnieren tenopzichte van elkaar
steyr 9087
@bart99 bij ons die de as van de hydromotor en die olie kering ook helemaal verrot
bart99
@steyr 9087 Dat klinkt minder idd 🙈 Ja dit is idd wel spul wat je moet smeren, die lagers vervangen is minder werk 😅 Deze tank doet gemiddeld gezien niet meer dan 10ha bemesten per snede dus heeft ook niet zoveel te lijden haha
Hobby boertje
Wil dat wat? Wij hebben een verdeelmolen met 46 uitlopen die ook door is. Zijn heel even aan het prutsen geweest maar daar was geen beginnen aan, alles zit zo dicht op elkaar en is zo dun.
bart99
@Hobby boertje Ja gaat best, deze heeft er ook stuk of 24 ofzo. Halen alle elementen er af. Hoe breed is jullie bemester?
Hobby boertje
@bart99 8m vredo, onze heeft 18 jaren gedraaid. Bij ons is de bemester zelf nog wel prima alleen de verdeelmolen is door😔.
Terwisscha
@Hobby boertje gewoon een nieuwe er boven op zetten toch? Of zijn die met 46 uitlopen bijna niet te krijgen André?
Hobby boertje
@Terwisscha Doen we ook, maar dan ben je toch een paar duizend verder. Zelf lassen is natuurlijk goedkoper.
Terwisscha
@Hobby boertje even op internet sneupen dus, naar een eventuele gebruikte. En wat is een paar duizend? 2000 a 3000 euro?
Hobby boertje
@Terwisscha Goeie gebruikte verdelers zijn in dit formaat niet te krijgen denk ik. Komen 9 van de 10 keer bij een loonwerker weg die er geen vertrouwen meer in heeft en we moeten hem wel voor 15 feb hebben.
@Hobby boertje zou een professionele lasser er ook niks mee kunnen? Niks ten nadele van jullie las kunsten hoor😅 maar je weet het nooit
+1
Hobby boertje
@ronald-deutz-fahr Zou misschien wel kunnen maar ik denk dat je dan ook al aardig snel de helft de nieuwprijs kwijt bent als je al die buisjes ook nog opnieuw laat maken.
@Hobby boertje heb hier alle buisjes eraf geslepen, vervolgens allemaal nieuwe eraan gelast. Toen weer opnieuw laten verzinken. Of is de zijkant enzo ook gaar?
Hobby boertje
@Masseyfergusondriver Nee dat valt nog mee maar heeft wel heel wat kuubs de grond in gewerkt. Bij onze verdeler zitten die buisjes ook alleemaal tegen elkaar aan gelast dus dat is heel moeilijk na te maken. Zo profesioneel kunnen wij dat niet🙈.
Ao140
@Hobby boertje Hier ook aan het prutsen geweest, en en jaar later is je hydromotor gaar, daarna je snijplaat en ondertussen raakt hij 20x verstopt..... En vaak denk je dan ik koop een nieuwe😂
@Hobby boertje Je moet er schik aan hebben, anders ook niet aan beginnen.
dx11
@Masseyfergusondriver dan moet je hem eerst laten ontzinken toch? of is dat niet zo duur?
@dx11 ja klopt, heb em toen eerst helemaal klaargemaakt, toen is ie naar verzinkerij gegaan en hebben ze em eerst even in zo'n bad gedaan daar. Weet niet meer wat dat koste, viel toen al met al niet tegen.
dx11
@Masseyfergusondriver gaat per kilo, dan is zon ding van 100 a 200kg snel te overzien ja

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Jako tank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!