Prachtig wanneer nieuwe en oudere techniek hand in hand gaan. Zeker wanneer dit in loonwerk verband gebeurt! Bij loonbedrijf Loontjes uit Beselare is het de zoon die zich inzet om deze trekker in ere

Same Laser 150

+8
MMaarten
Prachtig wanneer nieuwe en oudere techniek hand in hand gaan. Zeker wanneer dit in loonwerk verband gebeurt! Bij loonbedrijf Loontjes uit Beselare is het de zoon die zich inzet om deze trekker in ere te houden.
De Same Laser 150 zag het levenslicht in 1989 en in 2018 werd hij aangekocht door deze jonge gast.
Hij nam de trekker volledig onder handen, van de motor en versnellingsbak tot de carrosserie.
Vader Geert was ook een fervente Same liefhebber en had er in zijn loonbedrijf ook heel wat lopen, tot men een tegenvallende Rubin in de vloot had en zo is men bij John Deere gaan kloppen.
De Same Laser 150 wordt bij drukke periodes weleens ingezet in het loonwerk. Voor één maal mocht hij plaats nemen aan de Schuitemaker Rapide 580 opraapwagen. Wellicht een éénmalige activiteit voor de Same aangezien die wat trager loopt dan de huidige tractoren, maar het is allesinds een knap zicht!

deoudedoos.be/

Reacties

+5
Rondeutz06
Mooie foto met een mooi verhaal erbij.
+7
Wimariete
Prachtige combinatie. Filmpje van gezien op YouTube. Met een holle pijp. Machtig mooi geluid.
+4
wim-same
@Wimariete Laser serie had nog een P-motor. deze waren bar sterk. Taai wik\l wil ik niet zeggen, want taai houd in lang vast blijven houden ondanks het toerental daalt, maar boven in toeren heel sterk.
+1
langeslagdiesel
@wim-same ik ervaarde ze juist andersom. Zeker de varianten zonder turbo. Vrij snel het Max toeren los laten, maar onder de 1000 rpm niet los willen laten. Dat karakter schoof bij de turbo variant al weer meer richting het verhaal wat jij net schets.
+1
wim-same
@langeslagdiesel Max toeren misschien wel, maar op 1900 toeren vast blijven houden.
+6
Towaberg
De trekker lijkt wat klein voor de schuitemaker, maar wel een waanzinnig mooie combinatie 🤤
+5
jan-kees same
Machtig mooi 👌💪
+5
a3vandiejen
Schitterend, machtig zo,n Laser 150.
+2
caseboy
Das wel een prachtige combinatie zo

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Laser 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!