De eerste kuubs er weer doorheen, gaat boven verwachting met versie 2.0 van de bediening en deze trekker ervoor.

John Deere 6910

+5
GerbertXL
De eerste kuubs er weer doorheen, gaat boven verwachting met versie 2.0 van de bediening en deze trekker ervoor.

Reacties

+2
GerbertXL
Het word alweer een mooi hoopje.

(klik om te vergroten)

dx11
@GerbertXL zet je dit ook om dat het droogt ofzo? Het lijkt mij als het gaat broeien en rotten dat het rendement naar beneden keldert of niet?
wim-same
@dx11 Houtsnippers moeten juist droog broeien. Als je het omzet gaat de broei eruit, en gaat het rotten.
dx11
@wim-same oke, ik heb echt geen idee namelijk 🙈
GerbertXL
@dx11 zo te horen weet wim er meer van dan ik haha. Dit jaar wil ik er van dat vliesdoek voor bietenhopen overheen doen en gewoon op z'n plek laten liggen. Andere jaren verspreidde we het met een paar warme dagen over het erf heen en dan steeds met de culivator er doorheen. Werkte prima.
wim-same
@GerbertXL Is vliesdoek vocht doorlatend. De stoom moet wel weg kunnen. Ik denk dat als je de snippers af gaat dekken, dat de damp juist niet weg kan. Normaal liggen de snippers gewoon op grote hopen, zonder doek droog te broeien. Alleen het buitenste kleine laagje word maar nat van de regen. Als de snippers droog zijn, zou je het in een schuur of loods kunnen bewaren.
+1
rommert14
@wim-same Je verbaasd je inderdaad hoeveel er droog blijft, wij hebben het in de boxen gehad en moesten het dan zelf uit het bos halen, dat waren snippers van wilgen die met een maishakselaar gehakseld zijn.
+1
GerbertXL
@wim-same Ja klopt, iets dat vocht doorlaat. Kalverboer in de buurt doet dat, eens informeren wat het precies is.
Ik bewaar het in een schuur nadat ik het op het erf gedroogd heb. We doen het nu ruim 15 jaar dus ook wel iets ervaring 😀 .
Als je storingsvrij wil draaien moet je inderdaad niet aan snippers stoken beginnen haha.
Baltus_steyr
@GerbertXL hebben jullie het wel eens gedroogd door er(koude/warme droge) lucht door heen te blazen? Ik hoor links en rechts nog wel eens dat een biogasinstalatie of een hooidroogerij warme lucht over heen en ze hier nog wel eens hout snippers mee drogen!!
Ik heb hier vant zomer ook warme lucht tussen het dak vandaan gehaald (oude ligboxen stal met gottingen in de spant en isolatie eronder) en had behoorlijke warme en droge lucht!!
GerbertXL
@Baltus_steyr ik heb het er een keer met een akkerbouwer over gehad, die had de suggestie om het met een ventilatietunnel te doen zoals bij aardappels en uien. Dus over van die geperforeerde tunnels storten met de opening in de wind.
Wat jij zegt zou vast wel kunnen maar het is ingewikkelder dan wat ik nu doe terwijl het prima werkt.
2850Johndeere6R
Dat wil wel snipperen 👌 wat ga je doen met de snippers? Gebruik je die of laatje ze vercomposteren?
+1
GerbertXL
@2850Johndeere6R we hebben een snipperkachelom voor alle centrale verwarming en warm water, daar heb ik 200 a 250 kuub voor nodig, de rest verkoop ik.
wim-same
@GerbertXL Ik heb ook jaren een snipper ketel gehad. Maar ik had veel storingen aan de computer en vijzels die braken. Hek heb nu een hout pellet ketel. Nu nooit storingen.
Fast Eddy
@wim-same

Nog belang bij een pelletpers? Dan kan je zelf pellets maken.
dx11
@Fast Eddy wat voor gerbert, kan hij de snippers duur verkopen.
wim-same
@dx11 Dan zal je de snippers eerst nog moeten malen.
Fast Eddy
@dx11

Dan moeten de snippers nog fijner.
+1
wim-same
@Fast Eddy Nee hoor. mijn pellets komen uit Polen. Daarvan heb ik een filmpje gezien hoe groot die houtzagerij is. Daar gaan 12 opleggers per dag weg geloof ik.
+1
deerefan
Zal wel mooi brullen met een dikke tak dr in 😀

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6910 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!