Naast het fotograferen is één van de hobby's ook het kweken van schapen. Wij kweken vleesschapen van het ras Hampshire Down. Aangezien wij heel wat kleinere weide's hebben, waar grote persen niet op

Fiat 640

+7
MMaarten
Naast het fotograferen is één van de hobby's ook het kweken van schapen.
Wij kweken vleesschapen van het ras Hampshire Down. Aangezien wij heel wat kleinere weide's hebben, waar grote persen niet opgeraken, worden bij ons steevast kleine pakjes gemaakt.
Het weer laat het niet altijd toe om hooi te maken. Zodoende schakelen wij een loonwerker in die gespecialiseerd is in het persen van kleine pakjes hooi, maar vooral voor voordroog.
Hij bouwde een oude mestwagen om tot verzamelwagen die volledig vanuit de tractor te bedienden is.
De Fiat 640 trekker drijft de verbouwde Record mestwagen aan waar 27 pakjes hooi op kunnen. In geval van nood kan hij er nog 3 extra meepakken in zijn lader.
Achteraan is er een stationaire McHale op gebouwd en vandaar kan de machinist de pakken naar hem toe laten komen door de kettingbodem van de mestwagen.
Een knappe creatie!

deoudedoos.be/

Reacties

+2
a3vandiejen
Heel mooi.
+1
Wimariete
Erg knap uitgedacht
bob de bouwer
Schitterend mooi
Towaberg
Grandioos!
GROENEDEERE
Mooi systeem en een lekker licht trekkertje er voor.
+1
eicher4048driver
Knap! Is er een filmpje met de werking van de machine?
+1
eicher4048driver
+1
Krispax
Hier is goed over nagedacht. Ziet er simpel uit maar is het niet als je geen voorbeeld hebt.
MMaarten
@Krispax Klopt, is ook een aantal keren verbeterd en aangepast door de man, werkt nu perfect voor hem.
Krispax
@MMaarten ja zoiets kan je niet in 1 keer goed maken. Heeft hij er zoveel werk voor dan. Kleine pakken wikkelen zie je bij ons bijna niet
+1
MMaarten
@Krispax Heel veel werk. Natuurlijk afhankelijk van jaar tot jaar. Wanneer het weer toelaat zal hij meer hooi moeten persen. Wij persen ook nog hooi of kopen nog hooi bij, zodoende zit onze schuur voor hooi en stro snel vol. Daarom laten we zelf sneller voordroog persen en kunnen dat dan buiten stockeren.
Tegenwoordig komt hij met zijn Fiat 70-90 waar dan zijn pers aanhangt en dan aan de pers deze pakkenwagen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!