Hier onze spik splinter nieuwe rupskraan op een sloop in Mortsel met reeds 20 draaiuren op de teller. De machinist is laaiend enthousiast over zijn nieuwe machine. Zijn vorige kraan was ook een Zx 225

Hitachi Zaxis 225

+8
Gavrie Willemsen
Hier onze spik splinter nieuwe rupskraan op een sloop in Mortsel met reeds 20 draaiuren op de teller. De machinist is laaiend enthousiast over zijn nieuwe machine. Zijn vorige kraan was ook een Zx 225 van 11 jaar oud.

Reacties

+4
valmet6400power
Dat zijn de duurste uren (voor de eigenaar van de kraan), de eerste zoveel uur 😄
+4
Gavrie Willemsen
@valmet6400power Nieuwkoop is uiteindelijk het goedkoopste….ik heb teveel afgezien met 2de handse spullen in het verleden. Versta me niet verkeerd…ik kon toen niet anders maar je komt er wel achter als de rekeningen blijven komen van herstellingen waar je materiaal niet van in waarde stijgt
+4
wim-same
@Gavrie Willemsen Maar het blijft wel een feit dat de eerste uren de duurste uren zijn. en ik ben het met je eens, je moet nooit geen oude afgeragde zooi kopen om je werk mee te doen. Heel jong gebruikt heb ik wel goede ervaringen mee.
+4
valmet6400power
@Gavrie Willemsen
Klopt, goedkoop is duurkoop zegt men wel hè. Nu ben je er met de aankoop duur aan maar de eerste 10.000 uur alleen “wat kwijt” aan diesel, olie, filters en misschien wat aan het rijwerk en anders koop je een “nette gebruikte rupskraan”. En dan heb je elke 100 uur een slang lek, en een lager eruit, en dan dit en dan dat. En dan staat je kraan stil en een bult ergernis.

Je moet het alleen we kunnen permitteren om zo groot uit te pakken inderdaad 😄
+4
wim-same
@valmet6400power Ik koop meestal met 1500 á 2000 uur. Dan is de grote kop eraf, en ruil weer in met zo'n 7 á 8000 uur. Dan heb ik nog nooit geen grote kosten gehad, en nog steeds wel een hoge inruil waarde voor zo'n machine.
+2
valmet6400power
@wim-same
Dat is een mooie manier om bedrijfszeker te blijven en niet teveel onderhoud op te lopen inderdaad. De eerste 1000 uur schrijft alles gewoon heel veel af terwijl de machine dan gewoon nog praktisch “nieuw” is. Die kun je prima aankopen en gebruiken. En boven de 8000 uur weet je dat in ieder geval de kans op brokken groter begint te worden!
+6
Gavrie Willemsen
@valmet6400power ik ben maar een klein arm bescheiden grondwerkertje hoor…🤪🤪🤪🤪
+3
valmet6400power
@Gavrie Willemsen
Haha wij ook maar arme akkerbouwers die toevallig een 6 tons mobiele kraan hebben met net geen 7000 uur 😄
+2
wim-same
@Gavrie Willemsen Arm, Ik hoorde de rijkste Belg Ha ha.
+3
R Bouwmeesters
@Gavrie Willemsen Ik heb wel eens gehoord dat arme mensen zich alleen nieuw kunnen veroorloven. Alleen de rijken kunnen oud versleten spul draaiende houden, dan begint het echte geld uitgeven pas na de aankoop.😅
+2
Gavrie Willemsen
@R Bouwmeesters ja dat heb ik ook wel is gehoord, op zich zit daar wel waarheid in ze
+3
a3vandiejen
@Gavrie Willemsen Groot gelijk, niet te vergelijken..maar ik kocht 5 jaar geleden een nieuw busje, nog niets aan gehad, alleen service beurtjes.
Beter dan elke beurt een rekening te krijgen van 4, 500 euro met m,n ouwe bus.
+3
2850Johndeere6R
Staat er bij als de king of the mountain👌
+2
toonvanbergen
Succes ermee!
+1
R Bouwmeesters
Veel succes en plezier met de nieuwe aankoop gewenst. De vorige is dus 11 jaar goed bevallen dat dit dezelfde is geworden?
+1
marcel-pek
Ziet er goed uit! Hoeveel uren had de vorige (oude) kraan?
+3
Johnnyput
Zeer mooie machine, heb ook al het plezier gehad om met deze machines te werken. Tuinaannemer waar ik regelmatig werk heeft er 3 in zijn arsenaal.15000uren die meer stil staat om te herstellen dan ze werkt. Maar draait enkel nog op delt om bergen op te zetten. 8000 uren prima beestje en eentje met 1500uren triple giek/ duwblad en met topcon gps systeem erop. Daar kan de vaste machinist ook super mee uit de voeten.
+2
Towaberg
Ik had je via de andere kanalen al gefeliciteerd, maar ga het hier ook nog eens doen Gavrie! Anders gaan ze denken dat ik je niet mag 🤣🤣🤣
+1
Gavrie Willemsen
@Towaberg ha ha 😀😀🤦‍♂️🤦‍♂️
caseboy
Is er veel verschil tussen de oude zx225 en de nieuwe?
Gavrie Willemsen
@caseboy ja deze heeft AdBlua en een triple-arm. Voor de rest moest er weinig aan veranderd worden, die kranen zitten enorm goed in elkaar

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hitachi Zaxis 225 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!