Foto van een JCB  in de schlüter kleur. Ik vind m prachtig!! https://youtu.be/3ubsQyqa_8g. Foto is geplaatst door mf 35x op 28-01-2022 om 23:13:59, met 35 reacties.

JCB Fastrac

+5
mf 35x
Foto van een JCB in de schlüter kleur. Ik vind m prachtig!!

Reacties

+1
mf 35x
Foto heb ik van internet gehaald. facebook.com/TrekkerMagazine/
+1
Jotke
Ziet er niet verkeerd uit!

Heeft JCB ooit de rechten van Schlüter overgenomen?
+9
catfan55
@Jotke als dat zo zou zijn was JCB een vele betere trekker geweest 😂 😂
+7
schluterman
@Jotke nee 40% van de rechten had claas daarom zijn ze ook verder gegaan met de xerion .
+1
Jotke
@schluterman

Oké. Wist niet dat de Xerion daar deels van afgeleid was.
JD3010
Quote Reactie van @schluterman:
nee 40% van de rechten had claas

Dan blijft er nog 60% over. 😉
+1
walker1
@Jotke Die rechten gaan meestal alleen maar over de naam Schlüter. Als jij vandaag een trekkerfabriek begint dan mag je die trekkers wel Jotke noemen, maar geen Schlüter. Dat iemand zijn JCB is Schlüter kleuren spuit mag wel. Ook een kleur of kleurenschema kan je wettelijk vast laten leggen, maar dat is een stuk gecompliceerder als een merknaam vastleggen. Je kan niet zomaar de hele wereld verbieden de kleuren rood, grijs en geel te gebruiken.
Dat Claas 40% van de rechten van Schlüter heeft zoals @schluterman beweerd, zal misschien waar zijn, maar dat heeft volgens mij geen verband met de Xerion. Die had Claas ook wel kunnen bouwen zonder die rechten en zover ik weet is er niet of nauwelijks technische overeenkomst tussen de laatste Schlüters en de eerste Xerions. Wat wel kan is dat nadat Schlüter stopte, er medewerkers bij Claas terecht gekomen zijn en dat er met hun kennis en ideeën de Xerion is ontwikkeld.
JD3010
Quote Reactie van @walker1:
Je kan niet zomaar de hele wereld verbieden de kleuren rood, grijs en geel te gebruiken.

JD doet dat wel met groen/geel. Daarom hebben wat merken hun kleuren aan moeten passen.
walker1
@JD3010 Ja, JD heeft dat vastgelegd, maar dat gaat allemaal wel wat verder als alleen maar zeggen dat alleen JD de combi groen en geel mag gebruiken.
JD3010
@walker1 Ploeger en Visser waren ook groen/geel, nu niet meer. Naar de rechter gaan zou toch geen zin hebben is mij verteld.
MaxxuM4ever
@JD3010 koops bollenrooiers zijn ook nog steeds groen geel, zal soms ook een eigen keuze zijn denk ik
+2
walker1
@JD3010 Hoe het juridisch allemaal precies in elkaar steekt weet ik ook niet, maar aantal jaren geleden heeft Red Bull ook geprobeerd het alleenrecht te krijgen op de kleuren blauw en zilver, maar dat is ze niet gelukt. ze moesten toch echt met iets meer komen als alleen maar een paar kleurcodes.
Of Ploeger en Visser een dergelijke rechtszaak tegen JD gewonnen en verloren hebben weet ik niet, kan ook zijn dat JD enkel met een rechtszaak gedreigd heeft en dat Ploeger en Visser daar geen zin in hadden/bang geworden zijn. Met dit soort zaken zijn de Amerikanen echte klootzakken en zo'n megabedrijf als JD houd het procederen natuurlijk veel langer vol als kleine fabrikant als Ploeger.
+1
john deere 7810
@walker1

denk dat jd dat ooit al jaren terug voor elkaar heeft gekregen... krijg je met zo'n oud bestaan. in deze tijd gaat het je niet meer lukken denk ik. een naam is ook al lastig

kijk maar eens bij grolsch met dat kordaat/kornuit gedoe.
Jotke
Quote Reactie van @JD3010:
JD doet dat wel met groen/geel. Daarom hebben wat merken hun kleuren aan moeten passen.

Ja JD is daar heel fel op ja.

JD wil niet dat er machines die zij zelf niet produceren in hun kleuren worden gespoten anders zouden mensen misschien denken dat dat ook JD's zijn is mij verteld.
Jotke
Quote Reactie van @walker1:
@Jotke Die rechten gaan meestal alleen maar over de naam Schlüter. Dat iemand zijn JCB is Schlüter kleuren spuit mag wel. Ook een kleur of kleurenschema kan je wettelijk vast laten leggen, maar dat is een stuk gecompliceerder als een merknaam vastleggen. Je kan niet zomaar de hele wereld verbieden de kleuren rood, grijs en geel te gebruiken.Dat Claas 40% van de rechten van Schlüter heeft zoals @schluterman beweerd, zal misschien waar zijn, maar dat heeft volgens mij geen verband met de Xerion.

Oké. Ja ik dacht al dat de Xerion weinig met Schlüter te maken had. Dacht eigenlijk meer aan MB-Trac en later Dobbstadt.

Ja van die kleuren dat je daar ook rechten op vast kunt leggen weet ik. Zie mijn andere reactie.
walker1
@Jotke Ja, Dobbstadt is wel een doorontwikkelde MB-Trac dacht ik.
Jotke
@walker1

Ja dat is aan de kleuren enz ook te zien.
Maar die worden inmiddels ook niet meer gebouwd toch of wel?

Las laatst iets dat Dobbstadt ook van Mercedes was maar of dat klopt?
+1
roscho
Quote Reactie van @walker1:
Dobbstadt is wel een doorontwikkelde MB-Trac

De huidige Doppstadt is inderdaad een nagemaakte MB-Trac. In dezelfde fabriek, in Schönebeck, heeft men op het laatst ook nog Schlüters in elkaar gezet. Ik dacht alleen Eurotracs. Helaas met minder succes, met die exemplaren was nog wel eens wat. In Freising werden de Schlüters voorheen per stuk gebouwd, alles kon op bestelling. Daar wisten de Schönebeckers, die tot kort daarvoor onder een Oostduits communistisch regime hadden gewerkt, niet zo goed raad mee.
Het verband tussen Doppstadt en Schlüter is dus Schönebeck.
Jotke
@roscho

Duidelijk! Worden die Doppstadt's nog geproduceerd? Op internet kan ik alleen puinbrekers? enz vinden op de site van Doppstadt.
+1
roscho
Quote Reactie van @Jotke:
Worden die Doppstadt's nog geproduceerd?

Doppstadt is in 2004 failliet gegaan. Tot het faillissement bouwden ze de Trac, de Systra en de Grizzle.
Na het faillissement bouwen ze alleen nog machines voor hout- en compostverwerking.
Zie de na-oostblokse geschiedenis en een aantal foto's van Doppstadt hier: otmv.nl/wp-content/uploads/…
Jotke
@roscho

Oké. Dacht al dat ze niet meer gebouwd werden. Sund dat zo'n merken trekkers er niet meer zijn! De MB-Tracs en Schlüters zijn mooie trekkers! Doppstadt ziet er zo opt oog op foto's ook niet verkeerd uit maar het oogt wat raar, die MB-Trac kleuren met een andere naam en moderner uiterlijk al vindt ik deze JCB er echt niet slecht uitzien zo! Misschien nog wel mooier dan int geel...
roscho
Quote Reactie van @Jotke:
Doppstadt ziet er zo opt oog op foto's ook niet verkeerd uit maar het oogt wat raar, die MB-Trac kleuren met een andere naam en moderner uiterlijk

In Beieren is nog wel een Doppstadt Trac te koop. €58.000 meebrengen en daarna maar afwachten of er onderdelen bij te krijgen zijn.
De motor zal wel lukken, dat is Mercedes, maar de rest??
traktorpool.nl/details/Trekkers/…
Jotke
@roscho

Haha ik hoef er geen.
+1
roscho
@Jotke Hier is nog een filmpje. Hij heet hier nog LTS-Trac. LTS staat voor Landtechnik Schönebeck. Later werd dat Doppstadt.
roscho
@Jotke En op volgend filmpje wordt de Doppstadt vergeleken met een andere vervanger voor de Schlüter Trac: de LiTrac. Als ik het goed heb, werd die geproduceerd bij Liebherr.
+1
Jotke
@roscho

Mooi( beide)! Mijn Duits is alleen niet zo goed( al snap ik soms wel wat ze zeggen, Duits en Nederlands lijken gelukkig best op elkaar, net als Engels en Nederlands).
Fast Eddy
@roscho

De variabele transmissie van de Mali trac is verder doorontwikkeld bij Vredo. Deze transmissies word nu ook in de Vredo trac gebruikt.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @roscho:
Als ik het goed heb, werd die geproduceerd bij Liebherr

De Li-Trac komt geheel uit de koker van Markus Liebherr (Mali International AG) uit Zwitserland. Markus was een telg uit de Duitse Liebherr industrie familie, maar had geheel los van zijn familie zijn eigen onderneming, Mali.
De Li-Trac was destijds een ware revolutie, maar helaas is Markus op jonge leeftijd overleden en is de onderneming kort daarna opgeheven. Markus was ook de grondlegger van de eigen Liebherr dieselmotor voor zijn familie begin jaren '90. Tot dan toe monteerde Liebherr uitsluitend de Deutz 912 & 913 motoren.
WaterDeutzer
Staat 'm goed!
+1
a3vandiejen
Mooi in deze kleuren.
+2
Kramer U800
Had hem al voorbij zien komen op Instagram. Hele nette machine, mooie kleurcombinatie. Moet wel van een liefhebber zijn anders doe je zo'n dure machine niet in die kleuren spuiten.
Krispax
Mis alleen nog een schuifdeur.
Ik zie dat deze ook achter stuurt, is dat optie of standaard?
+1
roscho
Prachtig ding, ze hebben hem zelfs Eurotrac genoemd. Hieraan kun je weer zien hoe ver Schlüter zijn tijd voorbij was. Helaas ook qua prijs trouwens.
+1
Jotke
Ze zijn er ook in MB-Trac kleuren...

Persoonlijk vindt ik de Schlüter variant mooier!

Bron: werktuigen.nl (kan link gek genoeg hier niet geplakt krijgen.)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de JCB Fastrac ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!