Foto van een Ahlmann AZ 150, jongvee voeren, happen elke zaterdag en woensdag de bovenste rij weg voor het jongvee. De hoeken onderin zijn samen met het restvoer van de melkkoeien dagelijks het hapje

Ahlmann AZ 150

+1
johndeere6230
Foto van een Ahlmann AZ 150, jongvee voeren, happen elke zaterdag en woensdag de bovenste rij weg voor het jongvee. De hoeken onderin zijn samen met het restvoer van de melkkoeien dagelijks het hapje voor de droge koeien en dan onderin het middenstuk gaat samen met de 3de snede onder de maiskuil naar de melkkoeien. Dagelijks een uurtje werk ongeveer en zaterdag en woensdag ongeveer 1.5.

Reacties

+1
johndeere6230
.

(klik om te vergroten)

Kunnen ze weer een dag of 3 mee vooruit

(klik om te vergroten)

Resultaat als de hele rand is weggehapt.
+1
zettelmeyer
@johndeere6230 aardig droge kuil of geeft de foto een vertekend beeld?
johndeere6230
@zettelmeyer

Nee hij is wel droog zat, 48%. Zit ook weinig eiwit in, kleurt die ook nog wel lichter door natuurlijk.. hij valt in ieder geval niet mee, ze vreten hem wel graag, dat scheelt in ieder geval
Baltus_steyr
@johndeere6230 heb je nu half fleckkie's en half holstein wat je nu melkt? 😁
johndeere6230
@Baltus_steyr

Lekker mengelmoesje, op wat aangekochte vaarzen na verder geen 100% hf lopen. Mn pa heeft 10 jaar ingekruist met montebliarde, maar daar op een keer mee gestopt, toen nog paar keer stier gehad met van alles door elkaar heen. Alleen die vaarzen/ koeien vallen vaak toch tegen, mooi robuust, alleen weinig melk/ de poten vallen ook niet mee. Dus nu met (robuuste) hf aan het terug fokken en dat gaat opzich wel aardig.
Baltus_steyr
@johndeere6230 oke duidelijk. als je wat robuuste flv wilt en redelijk melk moet je naar mijn idee wel goed beginnen met goede stieren en of advies.
Hier gebruiken we nu meer FLV voor meer robuusdheid en dan proberen de melk er onder te houden.
johndeere6230
@Baltus_steyr

Ja dat is zeker zo, maar werken hier (nog) met eigen stieren, dus dan is de keuze maar nergens wat er op de markt is en weet je verder ook niet wat de nakomelingen gaan doen. Dat viel en valt nog wel eens tegen, op het oog een hele beste stier met goede moeder kunnen soms als nog waardeloze vaarzen geven...

Ja het is zeker te combineren en dan heb je toch wel een perfecte koe in onze ogen. Hebben er hier ook wel paar lopen, die geef je op het eerste gezicht geen kg melk, maar die produceren op hun slofjes 10-13000 kg melk, beetje afhankelijk hoe hard we voeren. En die zie je na de transitieperiode met de droogstand voor het eerst pas weer, alleen uierdiepte is toch ook wel een ding, zeker in jullie geval met de robot. Maar daar zijn ze qua fokkerij ook wel mee bezig volgens mij.

Zijn jullie al lang aan het inkruisen?
+1
Baltus_steyr
@johndeere6230 we zijn nu voor 2 de jaar bezig met een Fleckvieh bolle, en daar komen nu robuuste goede zware kalveren vanaf die gemiddeld ook nog vlot afkalveren en daar houden we de meeste van aan. Verder heb ik nu ook 2 stieren van Bayarn Genetik waar ik deels mee fok en daar de vaarskalveren ook van aan houdt. Maar ik neig nu toch wel richting bijna volle bak FLV.
ZETOR9641
@Baltus_steyr wat trekt het FLV aan? Hier zijn we ook begonnen 3 jaar terug met FLV kalveren doen het mooi! Hier eerst maar maar roodbont ( ben zelf een roodbont liefhebber) maar mag ook graag de witte koppies er bij zien! Zelf zat ik ook te denken om er een paar nog met mrij erbij te kruizen, hoor je ook wel goede verhalen over. Wij hebben nu de eerste halve fleck aan de melk maar doet het zeker niet minder als de rest!
Baltus_steyr
@ZETOR9641 voor mij trekt het FLV om meer robuustheid. Had al wel een enkele flekkies in de stal lopen, gekocht en zelf een enkeling gefokt. Maar die verneem je eigenlijk niet eens, en dat is dan een goed teken. Kwa melk is het gelijk of iets minder. Maar het gemak van de flekkies spreekt mij aan. Doe je met een KI station op advies fleckvieh fokken?
Ik denk dat je wel samen met een ki station met advies FLV moet fokken om zo goed robuuste koeien te houden met goed melk eronder.
Ik ben bang als ik puur me eigen weg zal gaan met FLV dat de melk en gehaltes er teveel onderuit valt wat ook weer tegen gaat staan!
ZETOR9641
@Baltus_steyr wij fokken idd op advies van ki station ja, crv heeft hier de overmacht. Dit is meer van me vader uit, ik zelf vindt dat je met FLV breder dan alleen crv moet kijken. Hier ook de zelfde beredenering voor de FLV. Mag toch wel graag robuuste koeien zien!
+1
Baltus_steyr
@ZETOR9641 oke. Ik heb hier 2 FLV koeien lopen van crv. Zijn wel robuuste koeien maar wat aan de kleine kant. Met crv doe ik niet zoeel meer mee, en fleckvieh zou ik toch meer de ki stations pakken die goed ervaring hebben met FLV. Maar mooi dat je er goede ervaring mee hebt!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AZ 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!