Net terug van de dealer. Er is iets klein mis met het asje in de injectiepomp. Er is een extra veertje gemonteerd zodat het gaspedaal iets makkelijker intrapt. Zodra ik hem een week kan missen gaan ze

Fendt 916

+9
Gavrie Willemsen
Net terug van de dealer. Er is iets klein mis met het asje in de injectiepomp. Er is een extra veertje gemonteerd zodat het gaspedaal iets makkelijker intrapt. Zodra ik hem een week kan missen gaan ze de pomp demonteren om het te herstellen..Ik hou alles graag wat bij, anders “verwrakt” een machine erg snel. Dat heb ik in het verleden al meegemaakt, alles op een berg laten komen en dan is er geen overzien meer aan met als gevolg enorme rekeningen.

Reacties

unipower
Lekkage aan het asje van de gashevel?
Gavrie Willemsen
@unipower geen lekkage maar het gaat wel stroef
+1
unipower
@Gavrie Willemsen Okee hopen dat het meevalt 😁
+1
bart1455
De 14 zal die week dan wel “de rots in de branding” zijn🔥🔥😉
+3
Towaberg
Herstellen wat nodig is en niet uitstellen dat is de juiste manier van werken 👍
+1
Gavrie Willemsen
@Towaberg ja want anders “verwrakt” alles vrij snel
+3
mdoornekamp
@Towaberg @Gavrie Willemsen zo werken wij met de 7800 ook. Alles direct herstellen . En ook geen halve reparaties. Moet gewoon goed. De jd 7800 heeft inmiddels ook 14.000 uur. En nog dagelijks in gebruik
PieterA
@mdoornekamp Ik vind het altijd moeilijk hoor. Als er wat groots aan zo'n oude machine mankeert, waarmee je toch goed door kunt werken laat ik het wel eens zitten. Gisteren nog een uitgelubberde spiebaan in een as ontdekt; kettingwiel wat er op zat is ook al half aangetast door de ketting. Nu besloten om een nieuw kettingwiel er op vast te lassen. Dat gaat dan ook weer wel de rest van de levensduur mee.
+1
mdoornekamp
@PieterA
Quote:
ketting wiel vast lassen

Zoiets doen wij ook wel hoor. Bij eenvoudige machines kan dat ook makkelijker
+2
barteltie
@PieterA zo heb ik de aftakas keuze hendel van onze Deutz ook wel vast gelast, t gat in het asje was uitgelubbert en daardoor was niet meer te schakelen tussen 540 en 1000. Maar probeer zulke dingen altijd wel zo te lassen dat ze eventueel wel weer makkelijk los te slijpen zijn.
+1
PieterA
@barteltie Ja, dat was in dit geval ook zo.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 916 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!