Foto van een Massey Ferguson 2680 HD     Even de vlees koeien een baaltje hooi voor de zondag.  Ze moeten in maart kalven ,  en dan tot half mei wachten voor een hapje groen gras !  Tot die tijd is he

Massey Ferguson 2680 HD

+10
Massey 2705
Foto van een Massey Ferguson 2680 HD
Even de vlees koeien een baaltje hooi voor de zondag. Ze moeten in maart kalven , en dan tot half mei wachten voor een hapje groen gras ! Tot die tijd is het gemalen gerst met minerals, en hooi voor dagelijks onderhoud.

Reacties

+10
Massey 2705
Eerst de touwtjes er af , en de koeien helpen daar even aan mee ! 😅😅

De andere foto is van een 3 weken terug bij 30 c onder nul !
Dat is hard aan koeien , mensen en machines.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+6
Grazy
@Massey 2705 Hier ook lekker temperatuurtje van de week. Maar gelukkig lekker warm in de stal.

(klik om te vergroten)

+1
WaterDeutzer
@Massey 2705 Is -30°c bij jullie dan uitzonderlijk, of een jaarlijkse lage stand?
+5
Massey 2705
@WaterDeutzer gemiddeld is January en February het koudst met uit schieters van min 40. Maar dat is voor een paar nachten. Dan weer gewoon min 15 of min 20 . Maar haast geen lucht vochtigheid. Dat maakt een groot verschil in ,,gevoels,, temperatuur. We hebben 300 plus dagen met veel zon uren , ook al vriest het. Dat maakt het Dat de winters toch goed te overleven zijn . Overdag is dan ook meestal iets onder nul , en als de zon ondergaat , weer naar min 15 of iets kouder.
+5
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Massey 2705:
met uit schieters van min 40

Ik ken dat van mijn Cebeco tijd. In Siberië ook -43° meegemaakt, maar goed te doen vanwege de droge lucht. Wel bleven je vingers even plakken op ijzer als je dat vastpakte. Aldaar had je dan weer het voordeel dat Wodka veel verzachte.
+5
Massey 2705
@WaterDeutzer ja dat ,,plakken, heeft het wel eens het vel van me vingers gekost. Even on doordacht uit de stal komen , met nog een natte hand , en dan de deurknop beet pakken voor je , je handschoen aan had.....! Stom !! Wat nu deze koud weer golf anders maakte , is dat het haast 3 weken duurde ! Waar normaal het maar een paar nachten is. Maar alles lijkt wel ,,anders.. tegenwoordig
( foto van 3 weken terug)

(klik om te vergroten)

+5
Grazy
@Massey 2705 Of effe iets vast schroeven en een schroef in je mond stoppen, vraag me niet waarom maar doe het nooit meer🤣🙈 3 weken terug effe snel de auto tanken, ijzeren handpistool en blote handen was geen goede combinatie, had de blaren op mijn vingers🙈
+3
Massey 2705
@Grazy haha , ja ik ken het probleem ! 😅😅 en toch gebeurt het nog regelmatig met
even gauw iets fiksen.....!
+1
2850Johndeere6R
@Massey 2705 Met die omstandigheden kregen we dagelijks foto's uit Alberta toegestuurd. Prachtige plaatjes maar werk technisch is het allemaal een stuk minder kan ik me zo voorstellen 😅😅
+4
Massey 2705
@2850Johndeere6R zulke plaatjes ? Maar nog best afgelopen !

(klik om te vergroten)

+1
2850Johndeere6R
@Massey 2705 nee die had tante Jannie niet door gestuurd 🙈😅😅 wel van de reeën in de tuin en dat soort dingen
+1
Massey 2705
@2850Johndeere6R zelf heb ik er ook wel eens zo bij gelegen hoor ! Het is glad op die binnen wegen. Het kan de beste overkomen.
+1
2850Johndeere6R
@Massey 2705 Ome Willem zat erop dalletje was gladder als verwacht ja😅😅 t spul stond er nog zei Hans 😬
+1
dian-waalderink
@Massey 2705 welk gedeelte van Barrhead zitten jullie? In 2017 bij Slomp Dairies wezen stage lopen. Zat toen aan de weg richting Neerlandia.
+1
Massey 2705
@dian-waalderink wij wonen meer west van Barrhead.
+1
Massey 2705
Bij ons is het juist aardig opgewarmd na 3 weken diepvries. Vandaag rond het vriespunt ....! Heerlijk 😅
+1
Rondeutz06
@Massey 2705 haha, de jas kan uit
+1
Rondeutz06
Mooi om te zien ,buiten voeren in de kou. Hoeveel koeien heb je Jaco? Is dit een tweede tak op het varkens bedrijf of gewoon hobby?
+3
Massey 2705
@Rondeutz06 is eigenlijk meer lief hebberij . Een 15 vlees koeien , precies genoeg om een hoekje land met een kreek te beweiden waar we eigenlijk niks anders mee kunnen. En een paar mooie rooie beestjes voor de vet wei kunnen daar best lopen.
+2
a3vandiejen
Mooie foto's.👌
+2
Towaberg
@a3vandiejen helemaal mee eens!
JD 6110
15 vleeskoeien? En de stal , silo's en gebouwen op de achter grond zijn ook van jou ?. Koeien komen niet binnen dus
casejxu
@JD 6110 dacht dat hogbarns ofzoiets😅😅😅 noemde. Varkenstallen
+1
Chrisje
Zal wel frisjes zijn zo op een open trekker. Dikke jas aan.
+1
Mooie foto,s Jako.
Massey 2705
@tractor junkie xl dankje Wim.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 2680 HD ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!