Foto van een John Deere 7710, Case 5130 en Puma 220. Sinds 10 januari begonnen met onderhoud aan alle trekkers.  We hebben 3 oude Maxxums en 3 7710’s die eigenlijk vast op het erf rijden waarvan er

John Deere 7710

+3
DaanLek
Foto van een John Deere 7710, Case 5130 en Puma 220. Sinds 10 januari begonnen met onderhoud aan alle trekkers. We hebben 3 oude Maxxums en 3 7710’s die eigenlijk vast op het erf rijden waarvan er een Maxxum op 30.000 uur zit.

Reacties

+2
Rondeutz06
Jullie hebben een mooie collectie trekkers
+1
2850Johndeere6R
Mooi gevulde schuur zo
Wat heb je allemaal voor erf werk, dat er 6 grote trekkers voor zijn?
DaanLek
@ronald-deutz-fahr Voer aanschuiven, 2 voermengwagens, 2 veewagens, Voerverdeelbak voor de kalfjes
@DaanLek donders HAha dan hou je wel werk💪🏻😅
rommert14
@ronald-deutz-fahr gaat net even wat gekker als hier haha
wart
Mooi winterwerk! Die Puma aardig aan het verkleuren of vertekend beeld door foto?
DaanLek
@wart Ja ongekend.. spatbord net vervangen en als je die kleur en die van het cabinedak met de motorkap vergelijkt is dat wel een beetje jammer. Grote probleem is denk ook dat ze bijna hele jaar buiten staan.. maar toch heb in het idee dat dat rood veel sneller dof wordt
rommert14
@DaanLek geen machine berging? Of overal vee in net zoals hier haha
DaanLek
@rommert14 Haha ja we hebben 15 ha terrein, maar het meeste wordt in beslag genomen door voer en vee. We hebben wel machineberging, maar die wordt in beslag genomen door de maaidorsers, hakselaar, ploegen, zaaimachines, verfspuiten en hooibouwmateriaal. Dus de trekkers moeten het met een plekje buiten doen.
rommert14
@DaanLek hier net zo, de hooibouw machines kan ik onder dak kwijt bij een oud boerderijtje, shovel en voerwagen staan standaard in de voerloods. Maar wij hebben ook lang zo veel materiaal niet als jullie.
MaxxuM4ever
30.000 uur. Netjes hoor. Hoeveel draaien ze nog per jaar? Al grote gebreken aan gehad of regulier onderhoud netjes bijgehouden waardoor grote storingen uitgebleven zijn?
DaanLek
@MaxxuM4ever tussen de 500 en 3000 per jaar haha. Die voor de mengwagen maakt een bult uren. Onderhoud doen we altijd op tijd, maar je krijgt toch te maken met versnellingsbakken en turbo’s die op zijn.
We hebben ook nog 3 Volvo shovels waarvan degene die voert ook 30.000 uur nu heeft na 10 jaar. Daar komt binnenkort een nieuwe voor
+1
MaxxuM4ever
@DaanLek en alle onderhoud zelf aan die oudere trekkers? Dus over een paar jaar een foto van een maxxum met
50.000 uur?
caseboy
Das een mooi machinepark als ik dat zo lees met het onderhoud ook wel makkelijk dat je meerdere de zelfde trekkers hebt
huub
Waarom blurren Duitsers altijd de kentekenplaten? Ze rijden trots rond met hun initialen op het kenteken om hem daarna weer te blurren.
@huub merk ;zelfbouw
Type; 7710 😎
MaxxuM4ever
@huub Duitsers zijn erg gesteld op hun privacy, niets mis mee als je het mij vraagt. Komt nog uit de tijd dat er 2 Duitslanden waren. Duitsers betalen ook nog relatief veel met cash geld.
Nu alle landbouw voertuigen op kenteken staan ben ik er ook niet meer zo happig op om alles overal maar te delen. Niet dat er kwaad in de zin is.
@MaxxuM4ever
Quote:
niet meer zo happig op om alles overal maar te delen.

Wat zou er kunnen gebeuren wat je niet wil? Puur uit interesse hoor, ik heb er nooit zo bij nagedacht (heb ook nog nergens een plaat op zitten 😅)
+1
roscho
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
Wat zou er kunnen gebeuren wat je niet wil

Een paar dingen:
- Je zet een plaatje van je mooie nieuwe trekker op TF. In dezelfde posting komt ook te staan waar je woont. 's Nachts komen er even een paar mannetjes om je nieuwe trekker te stelen. De volgende dag is een Poolse boer heel blij...
- Je zet je nummerbord op TF. Iemand anders heeft net zo'n trekker en hangt er dezelfde nummerplaat op. Als die een ongeluk veroorzaakt, moet jij een alibi hebben.
- Je zet je naam en je mailadres en/of telefoonnummer op internet. Reken er maar op dat je berichtjes op de mail of via de telefoon krijgt van mensen die je goedkope energie, kranten, "goedkoop" gereedschap o.i.d. proberen te verkopen. Verder bestaan er mensen (onder de 5 miljard zijn dat er vast heel veel) die proberen je wachtwoorden te achterhalen. Daarmee kunnen ze je mail lezen en producten op jouw naam bestellen. Om nog maar te zwijgen over creditcardgegevens die je op een valse website achterlaat.
- Je wordt opgebeld door een vreemde die zegt dat hij namens Microsoft belt. Hij wil enkele dingen updaten aan je besturingssysteem. Je werkt hieraan mee en even later merk je dat je bankrekening is geplunderd. Of je wordt gebeld door iemand die zegt dat je bankpas binnenkort ongeldig wordt en dat hij gratis zal worden omgewisseld. Even later belt er iemand aan die je bankpas op komt halen. Ter controle moet wel de PINcode erbij....

Aanvullen naar eigen fantasie.

Weet dat er een levendige handel is in privégegevens alleen omdat daar geld mee te verdienen is. Er zijn bestanden te koop met de gegevens van miljoenen mensen. AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) of niet, die handel blijft gewoon doorgaan. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft lang geen mensen en middelen genoeg om dit tegen te gaan.
Over de hele wereld hebben meer dan 5 miljard mensen toegang tot internet. Stel dat daarvan 0,1% verkeerde bedoelingen heeft, dan zijn dat nog altijd 5 miljoen fraudeurs, hackers, die ontzettend veel valkuilen voor ons klaar zetten.
Het bovenstaande concludeer ik uit gegevens van 2019, in ruim 2 jaar zijn er al weer ... bijgekomen.

Sorry dat ik hiermee misschien weer erg schoolmeesterachtig overkom, maar ik zie het bovenstaande als een groot probleem.
@roscho ik snap wat je bedoeld, en dat is ook zeker een gevaar. Waar ik op doelde was het stukje van de kentekenplaat. Ik lees hier het kopiëren van de plaat, die plaat is al niet te krijgen (illegale circuit misschien wel?)
De rest heeft weinig met wel of geen kenteken uit te staan. Verder denk ik dat het wel of geen foto’s hebben staan ook niet bar veel uitmaakt.. Als je met diezelfde nieuwe trekker over de weg rijd of in het land bezig ben, ziet ook iedereen m..
En Verschillende ‘anonieme’ prikkers/tf ers zijn al door de mand gevallen, en de handige jongens schijnen de ip adressen te kunnen achterhalen? Als ze willen, komen ze er toch wel achter
roscho
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
Als ze willen, komen ze er toch wel achter

Zou je ze dan niet meteen je pincode gaan geven? 🤔😂
Wie echt verkeerd wil, zal dat vast lukken. Maar als jij degene bent waar dat het gemakkelijkst lukt, ben je het eerste slachtoffer.
@roscho slechte vergelijking. Ging kentekens afdekken/verbergen, niet over pincodes uitdelen.
roscho
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
slechte vergelijking

Jij stelde "komen ze toch wel achter" en je gaf aan dat je de privacy niet belangrijk vindt. Natuurlijk ging het niet over de pincode, maar cadeau geven van je persoonlijke gegevens is wel het begin.
Uiteindelijk is het je eigen vrijheid om loslippig te zijn over je persoonlijke gegevens, ik probeer er voorzichtig mee te zijn.
Quote Reactie van @roscho:
privacy niet belangrijk vindt

Dat maak je er zelf van.
Maargoed we zullen het wel niet eens worden

Toch heb ik nog 1 vraagje
Dek je je kenteken op de openbare weg ook af? Want iemand die hem onderweg natrekt kan je gegevens misschien traceren, of zelfs de plaat namaken? Of is het dan anders?
roscho
@ronald-deutz-fahr Onderweg word ik getraceerd door misschien een paar honderd mensen, waarvan er misschien 1 geïnteresseerd is. Op internet zijn dat er miljoenen. Trouwens: mijn kenteken zit nog niet op de trekker... 🤔
Helaas speelt tegenwoordig al dat er velen rondrijden met valse kentekens, om daarmee de belasting, eventuele bekeuringen en zelfs traceerbaarheid na misdrijven te ontlopen. Ook in die gevallen zul je dus een alibi moeten hebben. Als je kenteken in Groningen wordt gefotografeerd terwijl je zelf met de auto in Breda was, is dat niet zo moeilijk, maar als je ook nog in Groningen woont, is dat heel lastig.
Als er mensen zijn die vals geld kunnen maken, zullen er ongetwijfeld ook personen zijn die een kentekenplaat perfect na kunnen maken.
Ook het plaatsen van foto's van het VIN op internet vind ik onverstandig. Een gestolen voertuig kan hiermee gemakkelijk van een nieuw nummer worden voorzien, waarmee het niet meer terug te vinden is.
Vroeger ging ik nog uit van "het goede in de mensen", tegenwoordig is dat "wantrouwen tot het tegendeel bewezen is". Heel jammer dat onze wereld op deze manier aan het veranderen is, maar het is wel een feit.
huub
Quote Reactie van @roscho:
Ook het plaatsen van foto's van het VIN op internet vind ik onverstandig.

Bij je personenauto staat het gewoon zichtbaar achter de voorruit. Heeft echt geen zin om daar geheimzinnig over te doen.
+1
MaxxuM4ever
@ronald-deutz-fahr je bent een stuk makkelijker traceerbaar en vindbaar en eenmaal op het internet is nooit meer eraf.
Verder precies wat @roscho uiteenzet. Ik kan het niet beter verwoorden.
+1
BuvaM
@MaxxuM4ever Herken ik.
Voor Nederlanders is het in dit soort zaken goed om naar Duitsland te kijken. De algemene voorwaarden zijn daar regelmatig net wat strakker en dat is gewoon beter, zeker bij de sociale media
+2
MaxxuM4ever
@BuvaM vandaar ook geen sociale media voor mij, en het scheelt een hele berg tijd alles bij te moeten houden.
roscho
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
vandaar ook geen sociale media voor mij

🤣🤣🤣🤣 Waar denk je dat TF onder valt? En gebruik je nooit e-mail en internet? En je hebt ook geen telefoon waarop je het nieuws leest of appt? En vul je misschien ook nog digitaal je belastingaangifte in?
Gebruik van sociale media is er in de loop van de tijd ongemerkt ingeslopen en het is intussen zo verweven in onze maatschappij, dat we ons er soms helemaal niet bewust van zijn. Daarmee wil ik niet zeggen dat elk gebruik van sociale media slecht is.
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Ach anders moet je met je vrouw/vriendin praten dan kun je beter over je telefoon vegen haha
+4
DaanLek
@huub Ik ben zelf geen Duitser en @MaxxuM4ever dit heeft voor mij niets met de ddr tijd te maken, al klopt het verder wel wat jij zegt, maar ik ben er zelf gewoon niet zo’n fan van om foto’s waar zo duidelijk het kenteken zichtbaar is te plaatsen. Wat @roscho zegt ben ik het mee eens plus deze foto staat niet alleen hier op TF, maar komt waarschijnlijk ook zo bij Google tevoorschijn.

Daarnaast snap ik ook niet zo goed waarom iemand zich er druk om maakt als het kenteken geblurred wordt.
+1
Valtra man
@DaanLek niemand maakt zich druk, ik vond het zelf een interessante vraag van @ronald-deutz-fahr
Ikzelf ben er ook helemaal niet mee bezig, zie je wel aan mijn foto’s 🙂 maar interessant wat een ander er achter zoekt/vreest.
+1
huub
Quote Reactie van @DaanLek:
Daarnaast snap ik ook niet zo goed waarom iemand zich er druk om maakt als het kenteken geblurred wordt.

Ik maak me er niet druk om, ik heb het me altijd al afgevraagd en nu zie ik dat jij het ook doet, vandaar de vraag.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7710 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!