Jaarlijkse onderhouds en poetsbeurt weer gehad. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 05-02-2022 om 22:07:47, met 28 reacties.

Massey Ferguson 6615

+4
Jaarlijkse onderhouds en poetsbeurt weer gehad

Reacties

+2
PieterA
Ziet er weer keurig uit Maarten👍
@PieterA Bedankt Pieter!
Marcsteffens6265
Waar poets je hem mee als ik vragen mag?
+2
@Marcsteffens6265 Cartek PTFE wax. En het kunstof met poetsmiddel van Autoglym. Ramen en interieur met spul van Jemako. Elk jaar even, en in het seizoen is het dan makkelijk bij te houden.
+2
Jan mf6465
Het lijkt wel of hij uit de showroom komt!
@Jan mf6465 Bijna 7 jaar oud, 3500 uur.
mdoornekamp
Keurig hoor. Zo fanatiek ben ik niet met schoon maken 😪
@mdoornekamp Bedankt. Ach het is ook een beetje hobby. Ik mag het graag doen.
mdoornekamp
@MaartenMandemaker ja je moet er wel een beetje aardigheid aan hebben. En tijd. Trekkers draaien bij ons nu bijna het hele jaar door. Behalve als het echt vriest. Maar dan is het in de schuur ook te koud om te klussen
PieterA
@mdoornekamp Kun je niet een stuk in je nieuwe loods aftimmeren voor werkplaats? Daar ga je over een jaar of 5-10, als je meer vaste mensen aan het werk hebt veel plezier van krijgen. Leg er dan wel gelijk vloerverwarming in; Dat is echt ideaal voor werkplaatsen.
+1
@mdoornekamp Tijd valt mee hoor, ik was ze altijd ff met autoshampoo. Inwrijven en uitpoetsen is samen geen uur werk. De lak blijft zo ook mooi glad, en vuil hecht zich veel minder.
PieterA
@MaartenMandemaker Bij mij is schoonmaken nooit mijn hobby geweest, maar ik zie wel het belang er van in. Hoeveel trekkers heb je die nu in de winterperiode even naar de dealer voor kleine mankementjes gaan; of waarvoor de dealer komt?

Bij mij gaan ze dit jaar allemaal even.
+1
@PieterA M'n vader poetste ze swinters ook altijd al, en ik heb dat zo overgenomen. Hier komt er geen dealer aan te pas. Nog geen dingen kunnen ontdekken die ik zelf niet kan oplossen.
PieterA
@MaartenMandemaker Als je het in de zomer een beetje beter bij houdt als dat we hier doen, dan blijven er voor de winter ook minder dingen te repareren over. Hier zijn het zo veel kleine dingetjes, dat er toch een beetje aan door gewerkt moet worden; anders heb ik te weinig tijd voor mijn hobby (constructieprojectjes) en staat het niet op tijd klaar voor het voorjaar.
@PieterA Ja soms is moet je hulp inschakelen, je kunt ook niet altijd alles zelf doen. Hier ook nog met andere dingen bezig, de winter is maarzo voorbij. Bij jou draaien de trekkers ook meer uren dan bij ons denk ik?
PieterA
@MaartenMandemaker Als ik het goed opgeteld heb ongeveer 2600 uren op de trekkers en ook zoiets op heftrucks, combine en verreiker. De trekkeruren vielen dit jaar mee. Beperkte tijd bij de oogst gehad en het hele jaar bijna niks beregend. De trekker met de meeste uren was de 6190 TTV met 576 uur. In een jaar dat we veel beregenen is het vaak de TM 135 met soms 900 uur.
@PieterA oke, de beide hoofdtrekkers hier hebben rond de 500 uur gedraaid dit jaar. De andere tussen de 2 en 300 uur. We doen het meeste werk met z'n 2en. Alleen met inkuilen hebben we meestal hulp. Net wat je zegt, beregenen gaan veel uren in zitten. Hiervis de haspel in de schuur gebleven dit jaar, de 3 jaar ervoor zijn daar ook de nodige uren in gaan zitten. Heb jij ook een pomp achter de trekker?
PieterA
@MaartenMandemaker Ja, een pomp achter de trekker. In het voorjaar land klaarleggen, in de zomer voor de pomp en in het najaar voor de kieper. Trekker had al 8.000 uur toen we gingen beregenen. Dan wordt hij toch niet meer minder waard als hij veel uren voor de pomp draait.
PieterA
@MaartenMandemaker 576, 573, 408, 326, 323, 224, 83 en 2 draaiuren het afgelopen jaar.
mdoornekamp
@PieterA 1300, 800, 500, 550, 900 draaiuren hier. 3 trekkers, shovel en midikraan
PieterA
@mdoornekamp Verreiker 500, diesel heftruck 685, elektrische heftruck 500, dieselheftruck 180, elektrische heftruck 250, combine 60??
+1
PieterA
@mdoornekamp Ik vind het altijd wel mooi, maar er gaat best veel tijd in zitten. Bij ons maken scholieren de buitenkant zo schoon mogelijk met de warmwaterreiniger, daarbij scheelt het heel veel welke scholier je hebt. daarna maakt mijn vrouw de cabine vanbinnen schoon. En als ze er zin in heeft nog even met een rollertje of de verfspuit. Ook laten we elke 3 jaar gemiddeld wel een motorkap spuiten.

Ik let er op dat er iemand de technische puntjes langs loopt (olie, vet, accu, verlichting, airco, kapot deurslot etcetera.) en dat ze weer klaar staan voor het nieuwe seizoen.
+2
mdoornekamp
@PieterA schoonspuiten doen we wel regelmatig. En technisch wordt alles sowieso goed bijgehouden. Sleutelen is ook meer mijn ding dan schoon spuiten.
CaseCS130
Als nieuw Maarten. Heb je een werkplaats of loods die je wat verwarmen kan voor dit werk? Poetsen wil bij mij nog niet lukken omdat het telkens te vochtig is in de loods, dan wil het niet mooi.
+1
@CaseCS130 Dank je wel. Nee geen verwarmde loods. Een beetje in de gaten houden als het wat drogend weer is, en anders het heteluchtkanon er ff voor 😅.
+1
wilbertkw
Prachtig ziet er als nieuw uit 💪👌
@wilbertkw Bedankt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!