Foto van een miedema Folder. Foto is geplaatst door wolseley op 13-02-2022 om 12:45:48, met 11 reacties.

miedema Folder

532 foto's van @wolseley

+1
wolseley
Foto van een miedema Folder

Reacties

+1
Albert Peters
Ook van lang geleden
langeslagdiesel
@Albert Peters 2e helft jaren 60 gok ik op.
Rondeutz06
Mooi hoor, ik heb er ook zo één gehad. Hij is in de oud ijzer bak beland, de motor en het miedema plaatje heb ik nog

(klik om te vergroten)

massey8690
Was de laatste jaren dat wij 'm nog hadden een mooie wipwap doordat we er doorheen liepen van de ene naar de andere kant.
Maar daar werd ie niet beter van 🙈
+1
poech prut
Mooi, ik hooi met precies zo een nog elke zomer, best ding. Niet meer dan 2 pakjes tegelijk anders smoort ie
+1
BuvaM
@poech prut Stro ja. Hooi was één regelmatig de max. Slim laden en lossen verhoogde het aantal pakken per uur behoorlijk.
langeslagdiesel
@BuvaM wij hadden het aantal meenemers en de plaatsing op de band aangepast. Dan kon de blind gooiende buurjongen ofzo ook pakjes er in gooien zonder dat hij vastliep. Bij die van ons was de goot beneden breder dan boven. Deze verwerkte ieder jaar een hektare of 5 A 5 los hooi en een 3000 pakjes. Dus die kreeg zijn portie ook wel voor de kiezen. Uiteindelijk ook in de oudijzer bak gestrand. Net als de hooiblazer van de grote hooiberg.
+1
BuvaM
Ik meen ook dat het van ontwerp niet voor pak bedoeld was. En minder meenemers herken ik. Door in te 'schuiven' en boven met je strohaak al iets aan te halen ging het veel vlotter en kostte je amper meer zweet.
langeslagdiesel
@BuvaM de Max lengte hadden we toch echt nodig om boven in de berg te komen. Dan stond hij vrijwel rechtop met los hooi. Dan stond er ook 2 man boven in de berg. 1 man ontvangen / door steken naar de andere kant van de berg. 1 man verdelen / kanten stellen. 1 man in gooien, 1 man op de ladewagen en 1 man wierzen maken. Was nog een hele toestand om een paar bunder hooi in de berg te krijgen toen. Met de hooi blazer kon je met 1 man minder toe. Of de man op de ladewagen had opgeschakeld. Dan kon je die man extra best gebruiken met in vorken. Anders had je de vracht nog niet weg als de ladewagen al weer kwam lossen.
BuvaM
@langeslagdiesel Mooi verhaald, kan het mij voorstellen al heb ik het nooit gezien.
Met 'inschuiven' bedoelde pak in de goot leggen en licht omhoog duwen terwijl er nog een pak op de band lag. Wie de pakken in de pak gooide en soms zelfs nog iets naar beneden liet glijden werkte het ding tegen. De latere waren meen ik wel sterker

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema Folder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!