Foto van een Renault 80. technisch maar is in orde maken. Nieuw gekocht door mn opa dus weg doen we hem niet. er is nog een knappe trekker van te maken maar ik wil er eerst stuurbekrachtiging op maken

Renault 80

+4
marcel-pek
Foto van een Renault 80. technisch maar is in orde maken. Nieuw gekocht door mn opa dus weg doen we hem niet. er is nog een knappe trekker van te maken maar ik wil er eerst stuurbekrachtiging op maken omdat dit stuurhuis versleten is, heeft nieuws af aan al zwaar gestuurd ook met smalle banden. daarna een rolbeugel erop maken, er heeft ooit een cabine opgestaan maar daar is weinig meer van over. De trekker heeft tussen de 15000 en 20000 uur. de motor is niet heel fris meer maar dat is werk voor de volgende winter. Hij moet van de zomer eerst maar is voor de hefmast en voor de pluktrein. Daarna gaan we wat aan de motor en het uiterlijk doen.

Reacties

+1
RVM
Succes 👍
marcel-pek
@RVM komt vast goed! alleen zal het project wat langer duren omdat we natuurlijk nog ander werk genoeg hebben 😄
+1
Fast Eddy
Kan je nog makkelijk aan plaatwerk komen voor deze trekkers?
+1
marcel-pek
@Fast Eddy meestal maak ik er nieuwe stukken in. Maar bij deze trekker is er veel doorgerot dus effe kijken wat wijs is.
+1
Fast Eddy
@marcel-pek

De motorkap is inderdaad erg slecht vandaar mijn vraag ook. Is de roest ouderdom of zijn het de middelen die verspoten zijn?
+1
marcel-pek
@Fast Eddy Renault staat bekend om het roesten , ook al staat die meestal binnen, roesten doet ie goed 😄
+3
roscho
Quote Reactie van @marcel-pek:
roesten

RENAULT: Roest En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd.... 😉
Toch lijkt het alleen de motorkap te zijn, de rest lijkt nog goed. Misschien gefelste randen geweest waar vocht en modder achter blijven staan.
marcel-pek
@roscho vooral de motorkap en spatborden zijn erg slecht. Rechts voor staat de accu daar is de kap ook het meest verrot.
+1
roscho
@marcel-pek Motorkap: even een nette strip buigen voor onderin en daar een stuk plaat overheen zetten. Met wat plamuur krijg je hem dan weer als nieuw.
marcel-pek
@roscho ja daar zat ik ook aan te denken inderdaad. Maar eerst gaan we hem technisch in orde maken 😄
+1
roscho
Quote Reactie van @marcel-pek:
eerst gaan we hem technisch in orde maken

Moet er technisch nog veel aan gebeuren?
marcel-pek
@roscho wil er stuurbekrachtiging op maken. 3 dubbelwerkende ventielen moet er achter op komen, rolbeugel er op maken, en de elektriciteit is ook weinig meer van over 😄
+1
roscho
@marcel-pek Dan valt het dus mee. Geen totale motor- of versnellingsbakrevisie, alleen enkele uitbreidingen.
+1
marcel-pek
@roscho de motor heeft gigantisch veel carterdruk dus moet gereviseerd worden. Maar dat wordt werk voor de volgende winter. Daarna het uiterlijk maar is aanpakken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!