Afgelopen zomer voor een klant deze gele zee verwijderd. Klant wou dat we alles uittrokken en afvoerden. Klant vraagt, Klant betaald. Domein was 2 ha groot. Met 4 man 3 dagen aangewerkt.

Steyr Multi 4100

+3
Saeghershof
Afgelopen zomer voor een klant deze gele zee verwijderd. Klant wou dat we alles uittrokken en afvoerden. Klant vraagt, Klant betaald. Domein was 2 ha groot. Met 4 man 3 dagen aangewerkt.

Reacties

+1
wim-same
Jacobskruiskruid. wat een rotzooi.
5000 fan
Dat jacobskruiskruid wordt een groot probleem in t hooi. En het laat zich slecht bestrijden met chemie
+1
Saeghershof
@5000 fan komt meestal voor op slecht gevoede weides. Zeg maar arme grond.
wim-same
@Saeghershof vaak op paarden weiden.
+1
Saeghershof
@wim-same klopt.
hummy
@Saeghershof slecht onderhouden is grootste reden. Hier groeit die knoei overal. Laat het zaaien en het is daar voor hele lange tijd. Op goede grond groeit het ook goed.
Saeghershof
@hummy op goede grond ook? Ik heb het in mijn weides nog nooit gehad/gezien.
steyrlanzboy
@Saeghershof fan van urbanus soms
Saeghershof
@steyrlanzboy valt het op?
radium45
@steyrlanzboy Wie niet? Ik heb ook al z,n Elpees.. roedoedoe
steyrlanzboy
@radium45 ik ben meer een kuifje en lucky luck fan en een beetje robbedoes
Saeghershof
@steyrlanzboy die kan ik ook wel smaken.
hummy
Als je het er uit trekt zorg dan wel dat je handschoenen aan hebt. Sappen van die plant kunnen ook je lever aantasten.
+1
Saeghershof
@hummy handschoenen en een overall aan bij meer dan 25 graden. Het was zweten.
johndeere 2650
Een scheur in je voorruit?
Saeghershof
@johndeere 2650 nee waarom denk je dat?
johndeere 2650

(klik om te vergroten)

Saeghershof
@johndeere 2650 nee geen barst in de raam. Dat zal gras zijn dat op de motorkap ligt.
radium45
Wij zijn al jaren voor een klant bezig met prunus bestrijding. Duizenden hectares en soms dagen met 30 man. Mag ook wat kosten.
+2
langeslagdiesel
@radium45 prunus heb je zo weg met stikstof / varkensmest. Maar daar zullen jou klanten geen heil in zien schat ik zo in. Jacobs kruiskruid gaat vrij goed met aanjagen met stikstof onder de jonge plant en op het jonge blad spuiten met cirran en een uitvloeier. Wel een super fijn druppeltje gebruiken bij groeizaam weer. Anders kan je er net zo goed zelf overheen pi,,,n. Dat helpt ook niet, maar kan wel opluchten. We zijn echt op de goede weg met z’n allen hier in Nederland. De 1 laat alles eerst een jaar of wat verwaarlozen onder het mom van “ de natuur,, dan mag een ander de boel weer proberen recht te breien zonder middelen die echt helpen.
radium45
@langeslagdiesel Wij doen alles met bladbehandeling en als de bomen heel groot zijn? afzetten. Dat is omknappen met de bosmaaier of motorzaag.
Ritchie
@radium45

Wij hebben ook veel last van jacobskruiskruid in de weides. We bemesten gewoon met kunstmest en drijfmest en in het voorjaar vaste mest, maar als je zoals wij tegen natuurgebied zit waar er vrijwel niks aan gedaan wordt is het een ramp. De bermen staan ook geel in de zomer..

Wij steken ze uit of leggen er een 'handje' kunstmest op, dat lijkt goed te werken. Chemie gebruik ik het liefst zo min mogelijk maar zit er wel aan te denken om de percelen dit voorjaar gewoon allemaal een keer te laten spuiten.
langeslagdiesel
@Ritchie verwacht van 1 keer spuiten geen wonderen als buurman je ieder jaar een berg zaad cadeau geeft. En je moet de behandeling al ver voor de bloei starten. Dus ik denk dat je dat geld dan beter in je zak kan houden.
+2
EA_MF
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Jacobs kruiskruid gaat vrij goed met aanjagen met stikstof onder de jonge plant en op het jonge blad spuiten met cirran en een uitvloeier. Wel een super fijn druppeltje gebruiken bij groeizaam weer. Anders kan je er net zo goed zelf overheen pi,,,n.

2x spuiten met een interval van 7-14 dagen en daarna afmaaien werkt ook goed 😉
+1
5000 fan
Spuiten werkt alleen op rozetten van 1 jaar oud, de dikke pollen die voor het 2e jaar groeien gaan bijna niet kapot. Ik pak ze met de rugspuit met circan en dan echt goed nat maken, maar de wortels zijn zo taai dat je nog 1x terug moet. Dus uitsteken is zeker zo effectief, komt het restant ook niet in het hooi. Maar ook hier zorgen de bermen helaas voor veel nieuw zaad

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr Multi 4100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!