Foto van een Zetor Forterra 11441 met het laatste  afgeronde  winterproject,  de frontcultivator. Nu hopen dat het gaat bevallen  om op deze manier de kopakkers los te trekken met aardappels poten😅

Zetor Forterra 11441

+6
zetordrivertimo
Foto van een Zetor Forterra 11441 met het laatste afgeronde winterproject, de frontcultivator.
Nu hopen dat het gaat bevallen om op deze manier de kopakkers los te trekken met aardappels poten😅

Reacties

+1
deufi
Dat gaat wel werken. Jullie rijden alleen recht, omdat er geen zwenkwielen op zitten?
+3
valmet6400power
@deufi
Denk je dat hij de bocht om wil met dat ding in de grond? 😂
+2
zetordrivertimo
@valmet6400power @deufi dat valt tegen, maar dat is wel een reden dat ik maar een enkele rij tanden heb.
Mocht er een keer een bocht in de kopakker zitten dan trek je 'm iets op zodat de wielen bijna vrijlopen, en dan hopen dat je de bocht doorkomt🙈
+1
wilbertkw
@zetordrivertimo al wel platen langs het koppelingshuis gemaakt? Tenminste ik dacht dat deze fronthef dat toen nog niet had. Het zou jammer zijn dat met een bocht het koppelingshuis die krachten niet hebben kan. Zou jammer zijn .
+1
zetordrivertimo
@wilbertkw ja klopt , die platen zitten er ondertussen aan😁
ares697
@zetordrivertimo Inderdaad ietsjes optrekken in de bocht, heb je meteen wat meer druk op de wielen.
deufi
@valmet6400power zeker met bochten in de kopakker. Als het vrijloopt hoef je minder geforceerd te sturen.
Loeideutz
Als dit vandaag is ben ik eigenlijk best jaloers. Hier hoef ik dat niet te proberen. Zelfs met de cultivator omhoog rij je er hier zo niet overheen. Een zeer uitzonderlijke droge kop misschien.
zetordrivertimo
@Loeideutz dit was vanmiddag 😅
Wel op een hoge kop, het is hier over het algemeen ook nog te nat
valmet6400power
@Loeideutz
Waarschijnlijk wil je van de zomer ook niet ruilen dan 😄
@valmet6400power als het met zo’n zomer word als afgelopen jaar dan alsnog wel..
valmet6400power
@ronald-deutz-fahr
Weet niet hoe de gewassen bij jou groeiden maar bij ons kun je blijkbaar beter 35 graden hebben dagenlang en veel zon dat werkt beter..
@valmet6400power daarom wil in een natte zomer de droge grond alsnog stukken beter als de grond die nu nog natter is.
In droge zomers andersom
Loeideutz
@valmet6400power Toen ik nog melkvee had nooit aan een haspel of buizen of wat dan ook gedacht. Die paar keer dat het te droog werd was dan maar jammer. Nu ik nog maar parttime boer is de meerwaarde er ook niet echt meer. Maar heb wel een hoekje land wat als eerste nat is, maar in de zomer ook gelijk verdroogd. Hebben ze 25 jaar geleden 4,5 meter diep weg gegraven om grondbuiskoeling in te leggen. Zal nog wel een paar generaties duren voor dat weer fatsoenlijk is.
valmet6400power
@Loeideutz
Haha maar hopelijk heb jij daar wel de financiële vruchten van geplukt?
+1
Loeideutz
@valmet6400power Nee. Is allemaal gebeurd voordat ik dit kocht om toch nog wat in de landbouw te kunnen doen maar geen hele dagen meer hoef te werken. Al zijn er dan weer mensen die er moeite mee hebben dat ik wel eens vrij heb terwijl zij nog gewoon 5 dagen per week naar de baas moeten. Zijn dan weer problemen van heel andere aard.
+1
valmet6400power
@Loeideutz
Aan de andere kant kunnen die zelfde mensen gewoon tegen hun baas zeggen "ik ben er 3 weken niet" en dan kunnen ze ook alles laten vallen op hun werk. Dat kun jij niet, denk ik want ik ken je situatie niet, maar daar hoor je ze niet over. En als het een week koud is, of heel heet moet jij ook aan het werk en zit de rest lekker bij de airco. Elk beroep heeft wat maar elke dag binnen zitten en naar een scherm staren is wat mij betreft geen optie!
oanejorrit12
@Loeideutz hier bij huis zitten we op leem, met een 20cm bovengrond. Ligt door het land een gasbuis,die is een jaar of 25 geleden ook verlegd want hij lag door het bouwblok heen. Nu nog steeds is het aan de ene kant van de buis natter als de andere kant. Land loopt af en water moet dus over de buis heen. Maar nog steeds wil dat slecht omdat er toen in om gegraven is
EA_MF
@oanejorrit12 heb je nooit overwogen om aan de natte zijde drainage aan te leggen om die grondwaterstroom af te kunnen voeren?
oanejorrit12
@EA_MF mwaah, dat water moet ook ergens heen. Aan ene kant zit t erf, op kopse kant het dorp en andere kant een greppel tussen ons en de buren in. Dan zou die greppel dieper moeten en de drainage daar heen
EA_MF
@oanejorrit12 hoe diep ligt die gaspijp? Meestal mag je er gewoon overheen draineren volgensmij.
+1
oanejorrit12
@EA_MF als je ploegt moet je niet te diep ploegen, want dan raak je m😅 ligt te hoog, en krijgen we ook wat voor. Dus overheen draineren word m niet
+1
J asper
Www.groenoordbv.nl/aanbod/gebruikt/6174/zetor/frontgewichten/

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor Forterra 11441 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!