28 mei 2019 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120. Achter de trekker zit de spuit. Ik kwam thuis en zag dat het klaar stond om de gesneden pioenrozen te verwerken tot bosjes die we vervolgens in een em

Deutz-Fahr Agrotron 120

+2
PieterA
28 mei 2019 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120. Achter de trekker zit de spuit. Ik kwam thuis en zag dat het klaar stond om de gesneden pioenrozen te verwerken tot bosjes die we vervolgens in een emmer zetten.

Op de van den Berg boslijn links leg je de bloemen met 5 tegelijk met de bloemknoppen tegen de aluminium plank. Vervolgens worden ze afgeknipt, ontbladerd en voorzien van 2 elastieken. Waarna ze per 12 bosjes (dus 60 bloemen) in veilingemmers gezet worden.

In dit stukje schuur werken in het seizoen als het lekker draait ongeveer 16 mensen. Tot nu toe bijna allemaal Nederlanders. Een gezellige tijd die na een dag of 10 weer voorbij is.

Reacties

+3
PieterA
Wat een uitzicht hè op zo'n oude Agrotron 🙂
+2
PieterA
Een autokarretje vol Sarah's

(klik om te vergroten)

Pioenroos Sarah Bernhardt
rubencasecs
Glimt mooi die motorkap ondanks zn leeftijd
JD 6110
@rubencasecs daarom ook jaarlijks poetsen/ Waxen 👍
+1
PieterA
@JD 6110 Nog nooit gewaxt en 2x op een jaar wassen met de borstel. Hij is een jaar of 5 geleden opnieuw gespoten.
+1
JD 6110
@PieterA oh vandaar dat die nog zo glimd ✔👌
+1
DANOONTJE POWERR
In 10 dagen klaar?
Dat is heel rap, heb je ze in een kas staan?
+1
PieterA
@DANOONTJE POWERR Nee, het zijn 2 late soorten die we zo snel mogelijk afzetten. Wij zijn sterker in snel bossen, dan in lang bewaren. Snijden duurt 5-7 dagen. Daarna hebben we nog een weekje nodig om de laatste stelen kwijt te raken.
Teun_fendt
Zou je iets kunnen vertellen over de veiling? Hoe zit het bv met de (elektronische) aanvoerbrieven, het ruilsysteem van de veilingemmers en de benodigde certificering?
PieterA
@Teun_fendt Met papieren en certificaten hou ik me niet zo bezig hoor. Ik ben blij dat mijn vrouw goed met de computer overweg kan. Het ruilsysteem met de veilingemmers werkt gewoon via de transporteur.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!