Foto van een Case International 745 XLOndergrondse leiding van de waterbakken alweer verstopt. Met de giertank + dunne slang proberen leeg te zuigen. Uiteindelijk gelukt maar zo weer een halve dag mee

Case International 745 XL

+5
Jeroen745
Foto van een Case International 745 XL
Ondergrondse leiding van de waterbakken alweer verstopt. Met de giertank + dunne slang proberen leeg te zuigen. Uiteindelijk gelukt maar zo weer een halve dag mee bezig....

Reacties

casejxu
Gebruik je zeker geen leidingwater?
+1
Jeroen745
@casejxu nee gewoon grondwater, maar dat is het probleem niet.
De waterbakken zijn allemaal met een laagliggende leiding met elkaar verbonden, in 1 zit een vlotter en dan stijgt het niveau overal gelijk. Maar de voerresten die in de bak terecht komen komen in die leiding terecht en doordat er geen druk op staat blijft het er in zitten en veroorzaak het verstopping
EA_MF
@Jeroen745 zit de uitstroomopening in de bak vlak met de bodem? Met communicerende vaten kun je die beter een paar cm boven de bodem maken, dan heb je hier geen/veel minder last van.
+1
Jeroen745
@EA_MF ja die zijn gelijk. Drukleidingen zijn met vlotterbakken staan bovenaan de wensenlijst
+1
EA_MF
@Jeroen745 hier ook, hele stal ombouwen kost nog wel een leuk zakcentje helaas 🙈
deutz431dx
@EA_MF dat systeem hadden wij eerder ook, 2 jaar geleden 2 staalkabels door de stal gespannen en daar tyleen aangemaakt. Elke waterbak gewoon leiding naar beneden en weer omhoog. Echte kosten waren de bakken zelf. Oude leiding van de communicerende vaten ligt nog langs de keldermuur.
deutz431dx
@Jeroen745 kun geen druk op de leiding zelf zetten zodat de rommel er bij de bakken zelf uitkomt?
Jeroen745
@deutz431dx dat wat jullie hebben gedaan willen wij ook doen.
Druk op de leiding zetten durf ik niet, bang dat alles kapot barst. Daarom zuigen met de tank
huub
Op het laagste punt, of in ieder geval een laag punt, een stop of een kraan maken kan ook. Kan je daar alle bakken leeg laten lopen.
Jeroen745
@huub loopt helemaal via de bodem van de mestkelder dus dat gaat hem niet worden
+1
deJong
Afdoppen en een rondpompsysteem erop. Hou je schoonwater. Kost wat maar komt op je toe.
EA_MF
@deJong paar duizend euro ben je zo kwijt helaas 🙈
ralphhonda
Hier ook communicerende vaten, geen last van verstoppingen gelukkig (klop het af). Wij gebruiken oppervlaktewater. Met de storm van vrijdag was de aanzuig droog komen te liggen, daar wordt de hydrofoorpomp wel erg warm van... verschoot er van.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 745 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!