Foto van een Fendt Dieselross F18, Af en toe moeten de trekkers eens uit de schuur, een einde rijden. Dit keer de beurt aan de Fendt verdamper bouwjaar 1949 tevens mijn oudste trekker.

Fendt Dieselross F18

+8
SchluterMarco
Foto van een Fendt Dieselross F18, Af en toe moeten de trekkers eens uit de schuur, een einde rijden. Dit keer de beurt aan de Fendt verdamper bouwjaar 1949 tevens mijn oudste trekker.

Reacties

+5
a3vandiejen
Heel mooi en bijzonder.
+4
stijn-de-bock
@a3vandiejen prachtig
+2
a3vandiejen
@stijn-de-bock Mee eens..
+3
Kramer U800
Dit is echt prachtig 👍🏼👍🏼
+3
Sojaboontje
Apart ook hoe ze die maaibalk aandrijving gemaakt hebben. Is het ronde wiel aan de haakse overbrenging van hout?
+2
SchluterMarco
@Sojaboontje Ja, is van hout gemaakt, zit een band van leer omheen gespijkerd om het slippen tegen te gaan.
+4
SchluterMarco
@Sojaboontje Hier is wel goed over nagedacht, je hebt nu een doordraaiende maaibalk als je de koppeling intrapt.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Sojaboontje:
Apart ook hoe ze die maaibalk aandrijving gemaakt hebben

Brengt mij op een idee. Loop al een tijdje te dromen over een triple vingerbalkset aan m'n Deutz F2M315. Een hydraulische fronthef aan de vooras (blijft de maaibalk rustig los van motorstampen). En 2 vingerbalken aan de achterzijde via aftakas. De voorste wilde ik eigenlijk via een band op de dorspoelie, maar een (verdekte-) oliepomp aan een houten aandrijfwiel voor alle 3 de latten is ook wel gaaf. Let wel: zijn voorlopig nog steeds dromen.🙉
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer ik heb het hier wel eens vermeld in een ander draadje : ik heb nog steeds het idee dat ik in het verleden een prototype vingerbalk frontmaaier heb laten schieten van het merk LFE. Ik kon er toen vanaf foto’s niet echt de vinger op leggen of het eigen fabrikaat was of fabrieks. Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben toen NIET een weekendje Duitsland in gegaan en heb vanaf die dag een redelijk gevoel van : vogeltje, touwtje. Laat maar. Linkse binnen en buitenschoenen van vingermaaibalken waren niet alleen bij lanz leverbaar. Ook Rasspe en busatis maakte ze. Maar ze zijn redelijk zeldzaam. Ook bij onze oosterburen. Voor de unimog en kramer zullen ze ongetwijfeld ergens nog zijn of tegen een paal aan hangen. Maar als de set klaar is zie ik hem graag op een maai wedstrijd 👌👌😉😉. Ik noem dit plan een echte uitdaging met smaak. Succes.
WaterDeutzer
@langeslagdiesel Kon je wel eens gelijk in hebben. Als een vingerbalk niet lukt, dan kan het ook nog met een dubbele messenbalk. Dat is universeler te vinden. Maar ja, natuurlijk niet zo authentiek als een vingerbalk!
Sojaboontje
@WaterDeutzer Je bent sowieso een oliepomp nodig voor de fronthef, dan zou ik ook alles via oliedruk doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Dieselross F18 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!