Foto van een New Holland T 6080, het tweede set gehaald van de week, maar wat zien we liever en waarom, deze is in iedergeval paar kg ligter

New Holland T 6080

+1
gerrit power
Foto van een New Holland T 6080, het tweede set gehaald van de week, maar wat zien we liever en waarom, deze is in iedergeval paar kg ligter

Reacties

+2
rickboer blija
Hier een setje 1050 achterop en een kleinere haspel, dan was dit een mooie combinatie.

Ben in iedere geval geen fan van dit type achterband, denk dat er veel geschiktere banden beschikbaar zijn
Pieter Buren
@rickboer blija als er geen slang op de haspel zit, weegt hij niet zoveel meer denk ik. Een kleinere haspel zal weinig verschil maken in gewicht.
+2
Fendt926Driver
Wat ik hier nu vooral zie is dat de boeren die sleepslangen veel later de mest erop hebben dan de mensen die met een tank rijden.
Elke keer als er rondom de stal op de hoge percelen gereden kan worden komt de bemester 2 of 3 percelen doen.
Maar degene die sleepslang bemest moet wachten tot het laagste perceel op de langste afstand van het bedrijf ook droog genoeg is om te bemesten.
Want dat hele feest 2 of 3 keer op te bouwen voor elke keer een 8 ha kan ook nergens heen.
En misschien een week later moet je door die percelen rijden met de haspeltrekker voor de laatste lage stukken.
mdoornekamp
@Fendt926Driver sleepslang is inderdaad meer een systeem voor veel cubs en ha in één keer. Hier zijn ook wel boeren met 5000 cub of meer. Maar dan kom je er met de tank niet meer vanaf
+1
Fendt926Driver
@mdoornekamp 5000m³ ben je met sleepslangen ook nog wel even bezig.
En redt je op het laatst ook niet zonder extra man en pomp er bij.
En jullie doen vaak 24 uur per dag bemesten. En een tank met 16 uur per dag zijn dag wel vol heeft. Anders was die met 3 dagen ook klaar.

Maar hoor hier de jongens ook wel op die grote bemester combi s dat ze in het voorjaar 6 tot 10 kilo afvallen omdat er ook bijna geen tijd voor eten is.
Alles moet constant door omdat het heropstarten te veel capaciteit kost.
Hier mag de loonwerker medewerker netjes bij aan tafel s middags zijn boterham op eten maar ook gerust met de pot mee eten en dan gaan we weer verder.
+8
Siete
@Fendt926Driver
Dat zijn dan de kilo's die ze er tijdens de winter bij gekregen hebben zeker.
Met alle respect maar als je zoveel afvalt omdat je denkt geen tijd te hebben om te eten ben je gewoon zo gek als n deur. Kom op man.
Helemaal met sleepslangen heb je alle tijd om normaal te eten hoor.
Ben nu 39, ben op m'n 17e bij n Loonbedrijf begonnen en na een jaar of 4 ook betrokken geraakt bij slangen. Als ik al afviel was dat doordat je na de winter weer meer in beweging kwam, maar 10 kilo? Dan is er iets goed mis vind ik.
+3
CaseCS130
@Fendt926Driver Dat is wel wat heel spannend verteld allemaal. Kan ook zijn dat ze wat te veel wintervoorraad hadden aangelegd 😂
Hier houden ze met de sleepslangcombinaties volgens mij gewoon schaft en zie ook weinig biafra achtigen daar op rondrijden.
Het is per gebied wat verschillend, snap best dat het bij jullie niet veel efficienter is tov een tank, maar hier scheelt het veel bij de meeste boeren plus het feit dat de sleepslang er hier juist eerder op kan over het algemeen dan grote tanken.
De plaatselijke loonwerker heeft een hele mooie 14 kuuber nieuwe tank maar die doet bijna geen kuubs vergeleken met de zelfbouw sleepslangcombinatie.
+1
cb6520
@Fendt926Driver hier gewoon koffie met sleepslang bemesten. Als ze moeten slang wisselen moet de pomp toch uit.
+1
rickboer blija
@cb6520 @Siete @mdoornekamp hier krijgen de man bij de pomp en op de bemester in ieder geval een broodje hamburger, en als ze zin hebben koffie. Als ze eenmaal rijden kunnen ze bij ons in 1x door dus stilstaan is er niet bij
+6
Wiljan
@Fendt926Driver
Quote:
Maar hoor hier de jongens ook wel op die grote bemester combi s dat ze in het voorjaar 6 tot 10 kilo afvallen omdat er ook bijna geen tijd voor eten is.

Als dat zo zou zijn dan kwam er hier een niet weer denk ik. Die is al zo mager😅 Je moet pondbestuurder worden, kuj elke dag overdrijven!

Hier is het gewoon 2 ploegen en dan 12 uur op 12 uur af, en als het een beetje wil rammen ze er heel wat kuubs door in de week. En de bemester piloot moet alleen op de kopakker even wat bedienen en keren en dan kan die weer eten😜
+1
Fendt926Driver
@Wiljan eten kan ook op de trekker inderdaad.
Maar niet voor niets dat koonstra balkbrug geen goede mensen kan krijgen voor het boerenloonwerk en het bemesten er als eerste af doet.
Bij een loonwerker in de buurt komt een nieuwe xerion 5000 met bemester combi.
En de net nieuwe werknemer wordt de bestuurder omdat het vaste volk er allemaal voor bedankt.
Hier in de buurt ook steeds meer vacatures bij de loonwerkers.
+1
@Fendt926Driver waar niet? Overal zoeken ze mensen, melkers, monteurs, chauffeurs noem maar op
+2
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr klopt.
Maar de mooiste banen zijn wel vervult.
En de minder mooie blijven over
+5
DANOONTJE POWERR
@ronald-deutz-fahr @Fendt926Driver
Ergens toch logisch?
Als je met 36 uur achter een scherm meer verdienen kan dan 60 uur met je kloten aan het werk ben je toch ook een beetje gek?
Dit heeft de overheid 30 jaar terug in het werk gezet en daar plukken we nu de vruchten van.
Persoonlijk vind ik ook dat je het als werknemer in 40 uur moet kunnen verdienen en anders klopt er iets niet in de sector waar je zit.
Lars Bekhuis
@Fendt926Driver ruilt Postel de oude in of krijgen ze er eentje bij ?
Fendt926Driver
@Lars Bekhuis geen idee.
Ik doe nooit met postel
Heeft die er 1 bijgekocht dan?
Lars Bekhuis
@Fendt926Driver nee dacht het want jij had het over een loonwerker in de buurt die een nieuwe kreeg. Dus dacht aan Postel omdat die er al een heeft. En mischien de 3800 inruilt op een 500
Fendt926Driver
@Lars Bekhuis ok.
Nee er zijn meer loonwerkers die geinvesteerd hebben
Wiljan
@Fendt926Driver niet dat ze dat verplicht zijn. De jongens hebben daar zelf de vrijheid in. En ze hebben van alles in de pomp gebouwd voor etenswaren e.d.
mdoornekamp
@Fendt926Driver
Quote:
hier mag de loonwerker aan tafel eten

Dat is wel netjes. Dat is bij ons vaak ook wel goed. Koffie is er altijd. Maar met sleepslangen draaiden wij zelf ook liefst door. Anders kwam ikzelf niet aan de 100 uur/week
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
het voorjaar 6 tot 10 kilo afvallen

Beetje overdreven denk ik of niet? Je beweegt in feiten niks, maakt weliswaar wel flink uren, maar goed. Bij de sleepslangsetjes bij de loonwerker die hier komt komen de jongens eerder aan dan dat ze afvallen.
Gasstelletje/ tosti ijzer/ frituurpan hebben ze mee, dus die redden zich wel, jongen op de pomp heeft tijd zat icm buffertank en op afstand bestuurbaar, alleen met pomp bij put zetten, waterpomp wegbrengen etc zijn ze even druk. Toch draaien ze binnen no time als ze aan komen rijden
mdoornekamp
@johndeere6230
Quote:
tosti ijzer

Pomp machinist reed bij ons wel eens naar de McDonald's. En sowieso zakken chips mee
johndeere6230
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Pomp machinist reed bij ons wel eens naar de McDonald's

Met een quad ofzo? Of auto mee?
+1
mdoornekamp
@johndeere6230 bedrijfs auto van de boer. haha. Wij hadden zelf geen auto mee. Wel een quad. zonder kenteken.
+5
JD 6430 The Best
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Pomp machinist reed bij ons wel eens naar de McDonald's. En sowieso zakken chips mee

Tegenwoordig bunker ik liever een bord met een gehaktbal aardappels en wortels op dan dat je steeds wat zit te snacken, met een goed stukje vlees en groente hou je het veel langer vol en je krijgt er geen grote pens van.
+3
gerrit power
@JD 6430 The Best hier bezorgd moeders ook eten, alleen pannen worden te klein. En iedere dag kilo of 8 erpel er doorheen. Gaat hard 2 sleepslangen, spaakwiel, tank en aantal vrachtwagens.
+2
JD 6430 The Best
@gerrit power ja klopt, maar dat is wel goed eten voor lange dagen! Hier halen de loonwerkers meestal bij een restaurant, die dan elke dan een andere prak klaarmaakt, stamppot, macaroni, enz. Op het laatst was het voor de vrouw des huizes niet leuk meer om zoveel eten klaar te maken elke dag. Voor een paar centen hebben ze dan elke dag goed eten voor het personeel. Een akkerbouwer hier in de buurt gaf zijn personeel met aardappelrooien alleen maar patat met frikandellen, daar zou ik het geen week op volhouden.
gerrit power
@JD 6430 The Best nou ik werk zelf natuurlijk ook veel, dus wil ook geen iedere dag friet
RaHeados
@Fendt926Driver in ons geval in de uiterwaarde wachten we totdat het wel kan, hier is sleepslangen goed te doen. 3x omleggen tussen de percelen en 1x van put. Alleen de 2 buiten stukjes van een bunder en 2.25 die we hebben doen we zelf met de tank. Dit zijn dan ook de nattere gronden en zijn sowiso later aan de beurt. Hier doen we eigenlijk voor de eerste snee altijd sleepslangen en de rest zelf met de tank.
deJong
@Fendt926Driver wij zijn net begonnen met sleepslangen op de droge kant.

Over een paar dagen de niet zo droge kant over de weg. En daarna de natte hoeken achterin. Die slangen heeft een ervaren chauffeur zo gelegd.
Fendt926Driver
@deJong ben hier net even met de wiedeg het land in geweest.
Maar dat hield ook nog niet over met droog zijn
+1
jehan
@Fendt926Driver gisteren hier met de kruiwagen door de weide gelopen dat hield zelfs niets over...was blij dat ik laarzen aan had
+2
@jehan had je wel dubbellucht om de kruiwagen? 🤪
+1
jehan
@ronald-deutz-fahr nee dat niet wel beetje lucht uit de band gedaan .
@jehan altijd goed 😎
deJong
@Fendt926Driver de mest stond zowat bij ons op de roosters dus we moesten wat. Maar is goed uitgepakt en heel erg tevreden mee. 👌
johndeere6230
Mooie set zo, jammer alleen dat er geen drukwissel op zit, of wel kogelkranen met gk koppelingen die je bij de pomp oppompt?
@johndeere6230 mooi alternatief Indd, kost niks, boel plezier. Sommigen hebben al grote compressor bij zich om slang leeg te blazen, dan ben je een par banden ook zomaar vol 😅
johndeere6230
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
mooi alternatief Indd, kost niks, boel plezier

Jaa precies, hebben ze bij de loonwerker die doet sleepslangen bij ons op de slanghaspeltrekker bij 2de en 3de set zitten, de 1e set zijn beide met drukwissel uitgevoerd. Werkt wel goed volgens mij
gerrit power
@johndeere6230 zit nog niet op omdat deze trekker bij gehuurd hebben na overname van hun.
rickboer blija
@gerrit power wat voor trekker met wat voor banden zou jij tussen de combinatie (willen) zetten
+1
gerrit power
@rickboer blija zou liefst beetje 6155/6185 straks op 900/60 r38 tussen zetten zoals andere set zegmaar beetje gelijke sets ervan proberen te maken. Om zo ook geen onderscheid krijgen in capaciteit enzo.
hermanjohndeere
@gerrit power 2 dezelfde combi’s werkt vaak wel het beste. Anders krijg je toch klanten die een bepaalde voorkeur hebben das met plannen niet handig
+1
gerrit power
@hermanjohndeere nee klopt dat is al heel snel, maar moeten hier maar beetje doorheen kijken.
johndeere6230
@gerrit power

Aahh okee, wel de bedoeling dus? Is ook een 12m bemester dit?
gerrit power
@johndeere6230 jah ook 12 meter
+2
johndeere6230
@gerrit power

Mooi setje zo dan, trekker blijft wel beetje heel met zo'n haspel voorop en bemester erachter? Staan nu niet bekend om hun sterke bouw 😅
de-wit
@gerrit power Wat heb je overgenomen? Alleen de sleepslang combinatie of nog meer?
fendt308-driver
Met deze pomp als set of een ander

(klik om te vergroten)

gerrit power
@fendt308-driver je hebt hem gespot daar dan, maar deze zit bij roelama das hoofdset zegmaar.
fendt308-driver
@gerrit power ja klopt af en toe loop ik daar nog ff in de weg😜 fordje een blijver? Je groeit wel lekker door zo
+1
catfan55
Mooi werk Gerrit! Gefeliciteerd met de uitbreiding 💪🏻
+1
gerrit power
@catfan55 dankje nu kunnen we er tegenaan.
PieterA
@gerrit power Goed voor mekaar!
gerrit power
@PieterA jah dit set is niet helemaal in mijn stijl eigenlijk nog.
PieterA
@gerrit power Eerst maar eens rijden en komend najaar en winter weer maar sleutelen zeker?
+1
gerrit power
@PieterA jah nu wordt te kort dag. Vind wel vervelend maar is zo, hoop klanten ook accepteren.
+1
catfan55
@gerrit power mooi om te zien dat je vooruit boert, en mooi dat je ons laat mee kijken!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!