Foto van een Manitou MLA 3-35 (kniklader). Met een setje demo kolommen. We hebben ze nu een week of 2 op demo. En moet zeggen voor dat kleine spul is het top. Deze hebben als nadeel vind ik dat ze de

Manitou MLA 3-35 (kniklader)

john deere 7810
Foto van een Manitou MLA 3-35 (kniklader). Met een setje demo kolommen. We hebben ze nu een week of 2 op demo. En moet zeggen voor dat kleine spul is het top. Deze hebben als nadeel vind ik dat ze de zelfde hoogte moeten hebben voor heffen.

Hoe is jullie ervaring er mee? En welke zijn beter/handiger.

Reacties

+1
Pieter Buren
Ik zou er niet graag onder liggen nu. Achter steunend op een scheef kantje en voor op de shovelarm die omhoog kan gaan.
En kun je ze synchroon heffen en laten zakken of moet je steeds heen en weer lopen?
+1
mdoornekamp
@Pieter Buren ik schat zo in dat ze wel synchroon heffen. Anders gaat het wel raar. Staat er inderdaad niet echt mooi onder. Valt ook niet mee met zo'n shovel tje om mooie steun punten te vinden
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Pieter Buren:
Ik zou er niet graag onder liggen nu

Ziet er inderdaad bijzonder gevaarlijk uit!
stegboer
Wassink heeft er ook wat die zijn rood wit wat van merk is weet ik niet. Maar die zijn er wel positief over
tone29
@stegboer koni denk ik dat je bedoelt
stegboer
@tone29 kan maar zo was er een keer en monteur was zeer te spreken niet op het merk gelet
+2
john deere 7810
@stegboer

klopt. heb al even gevraagd bij wassink.
schluterman
Bij mijn werkgever hebben we koni steunen deze zijn verglijkbaar met deze 4 stuks van ieder 8 ton ze zijn er zeer tevreden over. We zetten er zelfs rupskranen op shovels vrachtwagens. Enkel 1 probleem je kunt niet aan de wielen werken.
+1
NH-Ford
@schluterman werkt dat ook op alleen wielnaven? Om zo meer vrije ruimte te krijgen?
+1
jd4050
@NH-Ford

Met wat hulpstukken moet dat wel lukken denk ik

Bij een trekker kun je die voor en achter pakken met 2 kolommen, heb je de wielen vrij
caseboy
@schluterman wij gebruiken assteunen als we op de bokken aan de wielen moeten zijn.
schluterman
@caseboy dat kan inderdaad
+1
caseboy
Op het werk hebben wij diverse sets van Stertil Koni zowel met kabels als op accu. Die stertils kunnen wel allemaal op verschillende hoogtes heffen, die kan je allemaal los bedienen, in paren of allemaal tegelijk. de sets op accu vind ik niet zo heel handig. die hebben een wegrijdbeveiliging, je kan ze een klein stukje omhoog pompen, wel net genoeg om ze te vereiden maar als je dan net te hoog pompt gaan ze in storing en moet je ze allemaal opnieuw opstarten en verbinden. het grote voordeel van de accu sets is dan weer wel dat je geen kabels over de vloer hebt liggen.
wibe
Wij hebben op het werk ook een setje van koni op accu. Je bent er mooi wendbaar mee en die kan wel op verschillende hoogtes. Wij doen wel altijd een sjorband vanaf de vooras over de giek heen en weer terug naar de vooras, zodat hij niet kan nazakken of als er een slang klapt.
Fast Eddy
@wibe

Als ze na zakken zijn ze afgekeurd. Zitten er geen pallen op zo als op een auto brug? Ik denk dat jullie een beetje over bezorgd zijn. Dat spul is goed gekeurd om ook onder het te heffen voertuig te staan. Dus als je al met spanbanden moet gaan werken om er zelf genoeg vertrouwen in te hebben, ben je in mijn ogen verkeerd bezig.
+1
zettelmeyer
@Fast Eddy heeft het over de shovel ipv de brug dus ik snap het wel dat ze dat doen
+1
wibe
@Fast Eddy ff iets beter lezen, dat doen we inderdaad bij de shovel. Die hefkollomem hebben inderdaad een mechanische pal tegen nazakken
Fast Eddy
@wibe

Oh sorry. Ik heb het verkeerd gelezen. Ik dacht dat je een trekker bedoelde.
bartjuh
Ik denk dat als je deze foto naar de dealer stuurt dat ze je wel vertellen dat dit niet de bedoeling is. Ziet er niet echt stabiel uit zo.
+1
BuvaM
NOOIT de mast van een wiellader zo gebruiken.
+1
john deere 7810
Even voor de duidelijkheid. er heeft zo niemand onder gestaan. later heb ik een paar rubber matten onder de giek gelegd en een paar dikke D-sluitingen door de gaten van de giek en het onderframe. en een bandje voor de zekerheid.

sta er wel van te kijken hoe stevig het staat. met ook zoals nu de cabine op de kant gekanteld.
kolommen kun je wel appart bedienen met een extra knop inhouden. alleen wil je ze samen laten werken moeten ze de zelfde hoogte hebben. loopt er eentje voor/achter regelen ze zichzelf bij. ook zit er een "parkeerstand" op. door middel van een pal. per kolom kunnen deze 7,5 ton beuren.

het went snel moet ik zeggen. en het is met name bedoeld voor het "kleine" spul. Al is het maar een halve meter omhoog. je hebt mooi veel vrijheid op deze manier en geen vaste opstelling. en geen kromme werkhouding.
deerejohn
Gewoon 4 van die dingen kopen en dan onder de wielen
bartjuh
@deerejohn Als ik zo op de foto kijk zie ik er nog 1 staan. Zal de 4e er vast ook zijn
john deere 7810
@deerejohn @bartjuh

ja 4de kolom staat er ook wel. zou je er hier 4 onder zetten ben je al je bewegingsvrijheid kwijt. ook kun je er geen band of olie van de eindvertraging afhalen bij een grote beurt of iets dergelijks. cabine/zitplaats kan bijvoorbeeld niet op de kant. dus zul je dit nooit per 4 gaan aanpakken.

maar stabiliteit is gewoon goed met 2 kolommen. je moet het alleen even goed vast zetten.
Jotke
@john deere 7810

M L A 3-35 H

Of

MLA 5-35 H?

Kan het niet niet lezen.
+1
john deere 7810
Dit was een mla 3.
Jotke
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Manitou kniklader naar Manitou MLA 3-35 H (nieuw type)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou MLA 3-35 (kniklader) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!