1 maart 2021 Foto van een Bauer E51 beregeningshaspel.Dit jaar hebben we 18 hectare aardappelen en 7 hectare tulpen op.percelen die langer dan 500 m zijn. Onze Ocmis haspel van 450 meter is dan te kor

Bauer Haspel

+3
PieterA
1 maart 2021 Foto van een Bauer E51 beregeningshaspel.

Dit jaar hebben we 18 hectare aardappelen en 7 hectare tulpen op.percelen die langer dan 500 m zijn. Onze Ocmis haspel van 450 meter is dan te kort. Dit is wel op te lossen met kunst en vliegwerk; Maar de Ocmis is ook al weer 11 jaar oud (zou je overigens nog niet zeggen). Dus maar een nieuwe haspel met langere slang besteld. Deze heeft een slang van 600 meter lang met een diameter van 120. Een grotere 125 mm slang kon er ook op, maar dan kon hij maar iets van 520 m lang zijn en dat was net te kort. Je kunt ook nog kiezen voor een type groter en dan had het wel gepast.

Volgens de tabellen moeten we ongeveer dezelfde capaciteit kunnen halen als met de Ocmis 110-450.

Het is wel een veel grotere machine dan de vorige. Er waren dan ook geen radiaalbanden in deze maat te vinden die deze last kunnen dragen. Hogere banden monteren was niet echt praktisch. De haspel draait er nu net overheen en hij blijft zo net beneden de 4 meter.hoogte

De haspel is opgebouwd met combiboosters. Dat zijn remcilinders die zowel op lucht als op oliedruk werken. Vaak zal er een trekker voor staan die nog geen luchtremmen heeft. Beremming is wel belangrijk..De transportsnelheid houden we wel altijd laag, maar ik schat dat de hele machine vol water 11,5 ton weegt en dan moet je de beremming goed voor elkaar hebben.

Reacties

arjanvw
Niet gekozen om hem met compressor te kopen zodat je het water eruit kan blazen voor transport?
PieterA
@arjanvw Ja, nog wel overwogen, dat is later eventueel nog op te bouwen, maar op de vorige zat het niet en we hebben het ook niet gemist; dus nu eerst zo maar eens proberen.

Wel nog kopakkersproeier en een duurdere computer dan standaard die eventueel nog gekoppeld kan worden met GSM-module.

In principe ben ik niet voor te veel poespas, en heb ik graag een degelijke machine waar weinig aan kapot kan gaan.

Ik hoop dat hij eerst nog eens een poosje in de schuur mag blijven; we zullen zien.
+1
arjanvw
@PieterA wij hebben 2 jaar terug een gebruikte haspel gekocht met 135 slang en 540 mtr lengte. Daar zat een compressor op. Ben daar ook wel blij mee. Op 'bouwland' gaat het uittrekken nog wel als er water in zit. Op grasland moet die wel leeg anders is het met 200mtr gebeurd.. Zo'n GSM module is wel handig, geeft je net iets meer rust. Idd hopen dat de haspel mooi onder dak kan blijven staan!
RVM
@PieterA ik neem aan dat het 1 maart 2022 bedoelt is 😉. Hoe zit het met de Max last van de achterbanden van je 6.15? Komt een bult gewicht op de trekker, als ik de NH zo zie.
PieterA
@RVM 1 maart 2022 inderdaad ja🙈
agrotronfan
@arjanvw wij hebben ook een Bauer haspel maar als je de kraan bij de kanonkar openzet en je trekt hem dan uit dan loopt de slang al uitzichzelf leeg scheelt behoorlijk met open of dichte kraan uittrekken. Met de ap haspels blazen wij wel met een compressor tijdens het uittrekken
+1
arjanvw
@agrotronfan een Bauer is denk ik ook één van de mooiste. Dan werkt dat ook wel goed met zo'n kraan. Ook behoudt van je machine als die lichter uit trekt.
agrotronfan
@arjanvw ben zelf ook zeer goed te spreken over de Bauer werkt goed storingvrij en super simpel.
geweldenaar
@agrotronfan werkt goed en een heel simpel systeem zo’n kogelkraan. Maar af fabriek zit het er niet op, en veel dealers weten het niet.
PieterA
@agrotronfan Kun je misschien een foto maken hoe dat dan zit met zo'n kraan? Ik ben wel benieuwd. Misschien kunnen wij dat er dan ook nog op maken voor het seizoen begint.
+2
PieterA
Opgehaald met de T7, (daar moest gelijk nog even een gps-update op gebouwd worden). Normaal komt de Deutz-Fahr Agrotron 6.15 er voor te staan.

(klik om te vergroten)

New-Holland T7.190
+2
Fendt926Driver
Verdorie jongens..
Slapen jullie normaal niet op dit tijdstip?
Het is dat de robot mij belde
Maar anders was ik nog niet wakker geweest
PieterA
@Fendt926Driver Meestal wel hoor, maar ik lig nog lekker in bed.
+1
Fendt926Driver
@PieterA ja ik ook net weer
Even warm worden
En weer heerlijk de ogen dicht tot 6.45.
+1
arjanvw
@Fendt926Driver wij beginnen om 4.45, de wekker gaat 15 min eerder...
Fendt926Driver
Quote Reactie van @arjanvw:
wij beginnen om 4.45

Ja dat is ook een mogelijkheid.
Ik gelukkig niet.
+5
Fendt612e
@Fendt926Driver hoe verder naar beneden in nl, hoe later ze beginnen 😆
+2
Fendt926Driver
@Fendt612e dan heb ik medelijden met de boeren op de waddeneilanden...

Maar als je 2 uur eerder begint dan mij.
En dus een dikke 700 uur meer werkt in het jaar mag je van mij ook wel iets meer verdienen.
+1
stannetje96
@Fendt926Driver je weet niet hoelaat hij stopt
Fendt926Driver
@stannetje96 ha ha. Hij melkt in een melkstal.
Dus altijd later dan de 6 uur s avonds als ik klaar ben
rommert14
@Fendt612e en dan savonds wat langer door, meestal komt het op hetzelfde neer.
+3
arjanvw
@Fendt926Driver het scheelt dat het eigen keus is. Ik wil s avonds ook op tijd klaar zijn en heb geen moeite om op tijd uit bed te komen. Als je s ochtends laat begint en er zit wat tegen, is je hele dag naar de knoppen.
+1
casejxu
@arjanvw dan gaat mijn wekker. Ben 05.15 aan het melken. Heb in dat half uur wel naar "me werk" gefietst en alle boxen gedaan
Fendt_favorit
Heb je er we kenteken op? Wanten combibooster kom je niet door de RDW keuring heen.
PieterA
@Fendt_favorit Ja hoor, plaatje zit er op. Waarom komt een combibooster niet door de keuring?
+1
Valtrapowerr
@PieterA Omdat dat niet mag. Je moet lucht(dubbel leiding), combi booster is er om te kunnen remmen met je oude hydraulische ventiel, maar dan omzeil je de regels. Op machines voor 2018 mag het wel want daar mag je ook met een enkelleiding hydraulische rem werken.

Maar neemt niet weg dat het een super oplossing is 😃 maar strikt genomen mag het niet en kom je er ook geen keuring mee door.
GerbertXL
@PieterA zal de dealer wel gedaan hebben dan. Was bij m'n opraapwagen en hark ook, de importeurs gingen het in ieder geval niet doen.
+2
JohanvS
@Fendt_favorit Heel veel nieuw spul zonder remmen is voor 31 december nog geregistreerd met bouwjaar 2021.
+4
stannetje96
Flinke jongen! Zou die gsm module er wel op zetten hoor, vind dat echt een uitkomst. En als die wel stuk is, staat je haspel er niet door stil. Ook werken ze op prepaid dus je heb alleen kosten als ie ook gebruikt word
+1
TeunFendt
Een Bauer dat is nou echte kwaliteit! Heb je de ocmis er nog bijgehouden of heb je hem ingeruild op deze?
PieterA
@TeunFendt We hebben de Ocmis nog. Hij is te koop; maar niet voor weinig.
TeunFendt
@PieterA Oh geen 2 hapsels nodig in het hoogseizoen?
+1
PieterA
@TeunFendt Tot nu toe ging het altijd goed met 1
Fendt926Driver
Foutje..
Fendt926Driver
Foutje..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bauer Haspel ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!