Foto van een John Deere 6930 en John Deere R6130 in de buitenlucht. Eindelijk krijgen we het voorjaar👌

John Deere Meerdere

+4
Roeldeutzdx
Foto van een John Deere 6930 en John Deere R6130 in de buitenlucht. Eindelijk krijgen we het voorjaar👌

Reacties

+1
Baltus_steyr
Is dit een aardappeldroog schuur?
Roeldeutzdx
@Baltus_steyr klopt 2 losse vakken van 500 ton. En 2 kleine cellen voor kisten en 1 grote cel waar kisten kunnen staan. Schuur is 60x60m
+1
Baltus_steyr
@Roeldeutzdx oke. ik ben niet bekend met aardappels drogen! Maar word deze met koude buitenlucht gedroogd of met verwarmde (droge?) lucht??
+1
stannetje96
@Baltus_steyr dat licht aan de omstandigheden
Roeldeutzdx
@Baltus_steyr ja ligt eraan zoals @stannetje96 Zegt. Kan met buitenlucht/temperatuur. Maar ook zo goed met ventilatoren en gaskachels.
Baltus_steyr
@Roeldeutzdx oke duidelijk. En wat voor ventilator en hoeveel worden er gemiddeld gebruikt? Deze ventilatoren moeten het lucht toch goed en hard weg kunnen drukken? Ik neem aan dat de weerstand in de aardappelen om het lucht erdoorheen te blazen ook wel groot is?
Roeldeutzdx
@Baltus_steyr ventilatoren weet ik zo niet. Maar als je de kist vol hebt met aardappels. Ventileerd beter dan een half volle kist aardappels dan heb je een gelijkmatigere luchtstroom. Opzich valt het dan wel mee hoeveel weerstand er is. Verscheelt hoeveel kisten je voor de wand hebt voor de hoeveelheid ventilatoren
stannetje96
@Roeldeutzdx
Quote:
Maar als je de kist vol hebt met aardappels. Ventileerd beter dan een half volle kist aardappels dan heb je een gelijkmatigere luchtstroom.

Als je kisten halfvol zijn gaat de lucht gewoon tussen de planken weg ipv door de aardappelen heen omdat het toch de weg van de minste weerstand zoekt
@Roeldeutzdx Als ik jou was zou ik altijd een ventilator gebruiken in de schuur. 😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van John Deere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!