Foto van een Mengele LW 490. Gekregen van de buurman . Vorig jaar nieuwe bodem erin en de onderkant aangepakt en heel veel gesmeerd. Dit jaar wil ik de bovenkant een beetje netjes maken. Is toch een f

Mengele LW

+1
contitour
Foto van een Mengele LW 490. Gekregen van de buurman . Vorig jaar nieuwe bodem erin en de onderkant aangepakt en heel veel gesmeerd. Dit jaar wil ik de bovenkant een beetje netjes maken. Is toch een flinke wagen, zou 36 kuub in moeten passen.

Reacties

JD 6110
En ook zelf inkuilen? Hoeveel messen ?
Pieter Buren
@JD 6110 LW heeft volgensmij geen messen. Onze LW330 in ieder geval niet.
SJB533
@Pieter Buren
LW/LAW zegt niks over messen, maar over walsen 😉
+2
contitour
@JD 6110 Deze heeft 31 of 33 messen, maar die heb ik eruit gehaald. Ik gebruik de wagen om half afgedroogd hooi op diverse wat verder weg gelegen plaatsen op te halen. Het fijne van deze wagen is dat hij vrij smal en relatief licht is. Lengte is voor mij minder een probleem. Dat hooi verspreid ik dan weer achter het huis en daar schud en pers ik het. Werkt goed voor mij. Voor de echte kleine stukjes heb ik ook nog een Kemper ladomat.
+2
contitour
@JD 6110

Hier is ie in aktie.
Rondeutz06
Hij is extra lang zeker? 6 invoerbalken?
+1
contitour
@Rondeutz06 Deze heeft 6 invoerbalken (die harken die op de opvoerketting gemonteerd zitten toch?) Voor zover ik weet is de wagen origineel Mengele en door een derde verlengt.
Rondeutz06
@contitour ok ik dacht al dat hij verlengd was, maar ik wist niet niet of dit origineel was
+1
hooidonk
@contitour
Ah vandaar, ik vond het al zo'n heel schip! Is wel netjes gedaan, lijkt me?
+2
langeslagdiesel
@contitour deze maatvoering qua lengte kan best origineel zijn. Pottinger bouwde ze ook in der tijd tot deze lengte. Het type was : top VI misschien was dit type van mengele hierop een antwoord.
+1
piet7810
Het is een 45 kuups wagen gebouwd tussen 1981/1983 ik heb er nog een folder van liggen van deze wagen lw 490
contitour
@piet7810 Hoi Piet, zou ik een PDF'je van je folder kunnen krijgen. Er is op internet heel weinig te vinden over deze wagens. Grts. Bouke

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele LW ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!