Slangenbrug naar volgende klant brengen waar die volgende week nodig is met sleepslangen.Hadden eerst een deelbare brug onder sleepslangwagen liggen die uit 14 delen bestond en dan over slang heen kon

Onbekend Onbekend

+2
wart
Slangenbrug naar volgende klant brengen waar die volgende week nodig is met sleepslangen.
Hadden eerst een deelbare brug onder sleepslangwagen liggen die uit 14 delen bestond en dan over slang heen kon leggen.
Was een lichtgewicht brug dus idee leek mooi maar werd snel uitelkaar gereden en toen een collega loonwerker er met 3 wielige mestcontainer eroverheen ging was het zo beetje einde oefening. Hebben dat aar wel wat opgelapt maar het was het niet helemaal dus.
Deze gaat tot heden beter, netjes verlichting erop want op donkere polderweg was het anders soms wel spannend..enige nadeel is dus dat die weg gebracht moet worden en niet met het "convoi" mee kan

Reacties

+2
Fendt926Driver
Ja veiligheid voor alles.
Hier in de buurt had de boomkweker zelf met een paar plankjes een overweg over we beregenings slang gemaakt.
Hebben in 1 middag 3 autos schade op gereden.
johndeere6230
Niet ergens nog een trekhaak bij te lassen? 😅 ding hobbelt wel mee lijkt mij
+1
wart
@johndeere6230 Achter de pompunit kan niet die zit al aan ze lengte, achter bemester zou eventueel kunnen maar niet dagelijks nodig dus vaker in de weg als gemak dan.
Dus dan maar zo, die ander lag onder de pompwagen, wat dat betreft was ideaal
Fast Eddy
@wart

Deze slangenbrug gebruiken wij voor onze 6 duims aanvoerslang. Heel mooi systeem maar wel heel duur. De prijs is ongeveer tussen de €4500,- en €5000,-

(klik om te vergroten)

Setje van ons groot water transport.
Fendt926Driver
@Fast Eddy maar ik denk dat als er een volle verveat 3 wieler aan komt jullie over rij brug ook een oprij beun te kort komt
bartjuh
@Fendt926Driver dat niet alleen.. Denk dat de 1050 banden er mooi omheen vouwen en de slang alsnog dicht drukken
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Een extra setje planken kan erbij geleverd worden. In principe is het middelste deel ter voorkoming van schade aan personenauto`s.
wart
@Fast Eddy Ziet er goed en simpel uit! maar slang word helemaal samengeknepen als ik zo bekijk op foto.. dat zie ik nog niet echt zitten dan voor mest.
Daarbij met draaien op kopakker word de druk wat minder waardoor er iets beweging in slang komt telkens, kans is groot dat je dan elk uur het weer goed moet leggen.
Fast Eddy
@wart

De slang wordt in de breedte vervormt. Dit is bedacht om zo optimale flow te behouden. Als je 8000L per minuut op 3 km nog met dik 5,5 bar kan leveren, lijkt mij dat geen probleem. Waar de slang doorheen loopt zijn aluminium blokken van ongeveer 40kg per stuk. Op een vlakke weg blijft het mede door het gewicht van de slang wel liggen.
Fast Eddy
@wart

Als je op de site van Hytrans Lemmer kijkt kan je vinden dat je met 50 kmh over de slangenbrug kan rijden. Dus ik denk wel dat hij stabiel genoeg is.
+1
Fendt412vip
@Fast Eddy Mooie slangen zijn dat, ik gebruik ze ook bij het beregenen. Hebben jullie toevallig niet nog een partijtje afgekeurde slangen liggen? 😉
+1
Fast Eddy
@Fendt412vip

Onze oude pomp is verkocht daar zat 1 km slang bij. Soms komt er wel eens wat op een veiling terecht.
bartjuh
Heb je ook een foto dat ie in bedrijf staat?
+1
wart

(klik om te vergroten)

Foto van internet gehaald, heb zelf zo geen foto. Alleen deze op foto is voor een 5duims
+1
PieterA
@wart Het voordeel van die van @wart 't.ov. die van @Fast Eddy is dat wanneer je een auto hebt met 9 cm bodemvrijheid in het midden, de auto toch heel blijft.

Wij werkten ook eerst met balken met daarop underlaiment en een oud stuk transportband, toen met die van @Fast Eddy . Daarna zijn we met persingen onder de weg begonnen. Een stuk veiliger als je mij vraagt.

Dat model van @wart of vergelijkbaar zie je hier nog wel eens en dat wordt dan oogluikend toegestaan, maat echt legaal is het niet. Als een auto schade rijdt is het voor rekening van degene die de slangbrug op de weg heeft gelegd.
bart99
Hoe hoog is deze? Lag er laatst 1 in de polder daar moest je met gemak uitkijken dat je je bumper er niet onderweg reed zo stijl 🙈
+1
catfan55
Mooi bedacht!

Wij hebben hier ook al eens over zitten denken maar komen er hier niet mee weg, wegen zijn te breed en liggen te rond. Daar komt bij dat alles wat er over moet knap breed & zwaar is 😅

Wij leggen de slangen gewoon door duikers heen
PieterA
@catfan55 Moet je wel duikers hebben. Die liggen in Nederland nog niet zo dik gezaaid.

Ik zit nog wel eens te denken aan zo'n brug die 4,5 meter boven de weg hangt. Dat gaat sneller dan door duikers.(wat wij ook heel vaak doen).
Fast Eddy
@PieterA

Die bruggen worden in de bollenstreek van Drenthe ook gebruikt.
PieterA
@Fast Eddy Ik dacht er in Oost-Brabant ook wel eens gezien te hebben.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!