Foto van een Volvo EC 220 D, nog even een kraan klusje tussen door, kelder uitgraven voor een nieuw huis. In 3 lagen geript & uitgraven, toen gelukkig door de vorst heen. De vorst zat goed ander half

Volvo EC 220 D

+5
catfan55
Foto van een Volvo EC 220 D, nog even een kraan klusje tussen door, kelder uitgraven voor een nieuw huis. In 3 lagen geript & uitgraven, toen gelukkig door de vorst heen. De vorst zat goed ander half meter diep

Reacties

+1
brauheist
Dat wil nogal
+1
Fendt926Driver
Wat is het nut van 1.5m diep uitgraven om door de vorst te zijn als je toch geen beton kunt storten met vorst.
En het vervolgens onderin het gat van 1.5m weer dieper invriest?
+1
catfan55
@Fendt926Driver ben wel benieuwd waarom er geen beton kan worden gestort met vorst volgens jou? 😅
+2
Fendt926Driver
@catfan55 het water bevriesd waardoor de beton niet kan uitharden.
+11
catfan55
@Fendt926Driver er word hier met -40 nog beton gestort. Denk je dat de bouw hier 6 maand per jaar stil ligt om een beetje koud weer?
Ze mengen het met heet water in de winter, na storten geïsoleerde kleden er over en verwarming er onder tot uitgehard = probleem opgelost. Ik heb hem maandag uitgegraven en dinsdag was de vloer gestort, donderdag de muren. maandag beginnen ze met het huis er op timmeren.
+6
WaterDeutzer
Quote Reactie van @catfan55:
Ze mengen het met heet water in de winter, na storten geïsoleerde kleden

Zo leer je nog eens wat anders op TF, dank voor de info!
stijn-de-bock
@WaterDeutzer ja dit zag ik ook niet aankomen
Massey 2705
@catfan55 ik neem aan ook nog een beetje calcium er in ?
+2
catfan55
@Massey 2705 ik heb geen idee wat het proces precies is. Wel weet ik dat er hier 365 dagen per jaar beton gestort wordt en huizen gebouwd worden 😂

Sprak laatst de lokale beton boer die een shop kalender kwam brengen. Vroeg hem toen of ze het ook rustiger hadden in de winter, nee zei die, haast drukker, was gewoon meer gedoe zei hij. Ze kunnen minder ver rijden met de load en als ze op locatie zijn kunnen ze geen half uur wachten om te unloaded. Moet er redelijk snel uit zei hij
Massey 2705
@catfan55 ja , bij ons in dorp precies het zelfde. De dorps beton centrale draait altijd !
Maar jaren geleden heb ik op een tweede locatie de bouw van een nieuwe varkens stal 2 maanden opgeschoven naar het voorjaar. De kosten zijn dan toch wel aanzienlijk goed koper , vergeleken met in de winter beton storten. Voor een basement is niet zoveel beton nodig natuurlijk , vergeleken met de kelders en onderbouw van een stal.
+1
Jan mf6465

(klik om te vergroten)

+2
Fendt926Driver
@Jan mf6465 ik leer alle dagen nog wel wat bij...
+1
Jan mf6465
@Fendt926Driver
Wij allemaal hoor! Dat is juist goed. Ik weet het ook nog niet zo lang dat verwarmd beton bestond. Ik dacht altijd dat er antivriesmiddel in het water vermengd werd in de winter.
+1
a3vandiejen
@Jan mf6465 Ik stond ook wel eens met warm water lijm te mixen...maar dat gaat maar kort goed.
+2
a3vandiejen
@Fendt926Driver Werk zelf in de bouw, en ook zat gezien dat funderingen en vloeren kapot vroren... maar verwarmd een mooie oplossing.
+2
Fendt926Driver
@a3vandiejen een hele goede kennis van mij was jaren chemisch analyticus bij de beton centrale.
Krijg dus best veel tips maar ook fouten te horen wat beton betreft.
Maar hier had ik hem nooit over gehoord.
En ook nooit naar gevraagd moet ik eerlijk zeggen
Met 3 weken is beton eigenlijk pas op zijn volle sterkte en uitgehard. En het leek mij dus raar om het 3 weken vorstvrij te moeten houden...
+1
a3vandiejen
@Fendt926Driver Klopt hoor, dat dacht ik dus ook, maar vaak genoeg gezien dat alles gesloopt moest worden.
+1
Fendt926Driver
@a3vandiejen hier ook dat pleisterwerk s nachts weer van de muur af vroor.
+1
stijn-de-bock
+1
Jan mf6465
Het duurt 3 weken beton volledig uitgehard is, maar ik denk dat het vooral belangrijk is om de eerste 24u vorstvrij te houden tot het water eruit is.
BuvaM
In Nederland worden er ook buizen in de beton gestort, oa de grote infrawerken. En nu weet ik niet zeker of dat voor verwarming of koeling is, of misschien beide al gelang jaargetijde.
catfan55
@BuvaM dat weet ik ook niet precies, ik heb hele basis kennis over huizen bouw, laat staan zulke grote projecten 😂

Zag laatst wel op Discovery een documentaire over de Hoover Dam in de usa. Daar koelde ze het beton dmv een buizen stelsel om het sneller te laten uit harden. Best interessant om te zien! Wat jij zegt zou heel goed kunnen kloppen. Hoe groter de massa beton hoe meer warmte het uitstraalt in het uitharden dus hoe langer het duurt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo EC 220 D ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!