5 maart 2022 Foto van een Deutz-Fahr DX 4.71 bezig met takken snipperen.Eerst een dagje de laagste takken uit de bomen gesnoeid, zodat we er weer fatsoenlijk langs kunnen met de trekker om het talud v

Deutz-Fahr DX 4.71

+7
PieterA
5 maart 2022 Foto van een Deutz-Fahr DX 4.71 bezig met takken snipperen.

Eerst een dagje de laagste takken uit de bomen gesnoeid, zodat we er weer fatsoenlijk langs kunnen met de trekker om het talud van de naastliggende sloot te kunnen klepelmaaien. 1,5 kuubkist hout geoogst en nu de loonwerker gebeld om de takken te snipperen.

Wel een mooie trekker; ik ben niet zo op de hoogte met alles voor de Agrotrons; maar ik vond het wel een mooie trekker.

Het is een Agrostar.

We stoken hout in huis en we zorgen zelf voor ons hout. 4 jaar geleden was ons houthok ver leeg. Toen hebben we een 85% van een vracht hout gekocht en klein gezaagd. Daarna gelukkig nog wel een paar keer wat hout in de buurt kunnen snoeien.

Mijn vader heeft ook een houtkachel. Met hem zorgde ik er altijd in de winter voor dat we de volgende winter wat te stoken hadden. Nu ligt er nog genoeg voor winter 2022-2023. Ons huis is 34 jaar oud en de kachel is een jaar of 6. In deze zachte winter gebruiken we net zo veel gas in de winter als in de zomer; alleen voor tapwater gaat de CV aan.

Deze winter tot nu toe dus 1 dagje gezaagd. Dit was de eerste keer sinds het planten van de bomen in 2006 dat we ze zo hoog opgesnoeid hebben.

Reacties

+1
steyrlanzboy
Mooi
+3
a3vandiejen
Mooie trekker, je verteld er lekker bij Pieter.😃👌
+2
GerbertXL
Ook geen stookvergunning kunnen krijgen?
Hier in de buurt lijkt het lastig te krijgen, ik krijg regelmatig de vraag of ik interesse in takken heb. Als ze horen dat er geld bij moet zijn de meeste niet zo happig, dus als het effe kan gaan de takken terug het bos in.
+2
PieterA
@GerbertXL Stoken is hier in Zeeland volgens mij sinds ongeveer 30 jaar verleden tijd. Ik vind laten snipperen ook een beetje zonde van het geld en plant dus het liefst niet te veel bosjes en bomen. Zo kaal mogelijk hebben de "groenen" het het liefst (zoals ook vaak in hun eigen tuintjes te zien is). Afgelopen jaar hebben we in de zomer een grote opruiming gehad op de andere locatie. En nu hier dus 1,5 uur snipperen. Dan valt het nog wel een beetje te overzien qua kosten.

Wij ruimen wel eens een paar bomen op voor iemand uit de buurt. Wij gaan er dan heen met de verreiker en de wagen en gaan er dan vanuit dat die persoon ook mee helpt met hout sjouwen of koffie geven (net wat in iemands vermogen ligt). We nemen het openhaardhout mee en leggen de te snipperen takken netjes klaar voor de snipperaar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.71 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!