Sinds gisteren (7-3) weer los in het gras👌Wagen is van de winter weer tiptop in orde gemaakt en kan er weer een jaar tegen aan.

John Deere 6600

+3
Sinds gisteren (7-3) weer los in het gras👌

Wagen is van de winter weer tiptop in orde gemaakt en kan er weer een jaar tegen aan.

Reacties

Baltus_steyr
Weer mooi optijd erbij!!! Heeft het bij jullie niet zo hard gevroren deze week? Hier was het gisteren min 8/10 !!! Daar krijgen de weides wel even een tik van 😅
@Baltus_steyr

Ja min 5 toch wel, maar wil wel groeien nu.
Terwisscha
@TerraJohnDeerefan stalvoeren naast het bestaande rantsoen? Koeien ken niet buiten neem ik aan?
@Terwisscha

Nog wel totdat het gras hard genoeg groeit, dan gaat de kuil dicht. Dit jaar voor het eerst mengbalen gemaakt voor de droge koeien, eens kijken hoe dat uitpakt.

Jawel koeien gaan straks ook weer de wei in.
Terwisscha
@TerraJohnDeerefan en voor hoelang blijft de bult dicht?
Je gaat tot november/december door neem ik aan?
+1
@Terwisscha

Tot dat er te weinig gras is, dan rijden we gewoon een ha gras na en de rest voeren we dan bij met kuil. En dan door tot december ergens indd.
mdoornekamp
Mooie gras wagen. De jd 6600 kan hem wel goed de baas denk ik. Hier rijdt 1 met een 90 pk case 4cil.
+1
HansN
@mdoornekamp deze werkt wel in een ander landschap dan de Nederlandse vlakten 😁
@mdoornekamp

Ja wel redelijk, tractor moet alles geven wat die heeft, heeft ook al 140 pk op de aftakas.
Kleiner zou echt niet gaan, 6910 ofzo zou mooier zijn maar dit gaat ook. Bergop soms niet erg dat die terug valt want dan hou je meer grip, bij veel toeren is die te fel en slipt die eerder.
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan ok. 140 pk is wel serieus voor een 6600
+1
@mdoornekamp

Hij is wel los nu 😁 je hoort de turbo ook mooi afblazen nu.
+2
@J asper je loopt achter 🤪
J asper
@ronald-deutz-fahr Silo moet eerst leeg 😜🤣
+2
KOETIE
Gespot 😬

(klik om te vergroten)

😬
@KOETIE

Mooi, op vakantie?
KOETIE
@TerraJohnDeerefan
2 nachtjes naar Maastricht geweest, dan moet ik ook altijd even in de buurt rond Epen kijken 😊
+1
@KOETIE

Ah mooi, ja mooi landschap hier.
Andre150
Nog aan het stalvoeren? zijn nog mooie omstandigheden
+1
@Andre150

Jazeker het groeit ook nog altijd, hebben nog zeker voor een week of 5 gras staan. Weilanden met de ergste heuvels hebben we kaal dus als het nu natter wordt kunnen we uitwijken naar de iets vlakkere percelen.
+1
Baltus_steyr
@Andre150 hier ook nog bezig. Verwacht dat ik nog wel tot december kan stalvoeren, daarna zal het wel een keer gebeurd zijn. het word hier nu wel wat natter. even zien hoe het loopt dezer dagen/week
@Baltus_steyr

Bij ons wordt het boven over vettig en komen we niet meer ver de heuvel op, maar hebben gelukkig veel draagkracht. Hoe is dat bij jullie? Zakken jullie weg?
Baltus_steyr
@TerraJohnDeerefan oh ja dat zal best. Hier is na de regen de toplaag direct zo vettig. Met een paar dagen droog weer droogt dat wel weer redelijk. Maar met de regen zoals nu wil het water niet snel weg in de toplaat en dan drukken de noppen direct in de zode, waarna de wiel vd opraapwagen het weer als ware vlak drukt. Met een lege wagen gaat het nog redelijk mooi. maar zodra de wagen goed vol zit en je hebt wat natte/vettige plekjes kun je wel zien dat je er gereden hebt. Ik plof dan gelukkig niet door de zode heen, maar de kunst is om het zo mooi mogelijk weg te halen. Ook begin ik nu door de percelen heen te raken waardoor ik niet meer zoveel kan sturen naar hogere drogere koppen.....
Ik heb nog wel een perceel waar ik voglend jaar deels mais en deels kruidenrijk in wil zaaien, daar kan ik nog eventueel aan beginnen, maar ik denk dat ik daar niet heel veel gras vat!
@Baltus_steyr
Ja precies hier ook zo. Nu er nog groei in het gras zit kan het nog wel wat hebben het hersteld wel.
+1
Baltus_steyr
@TerraJohnDeerefan ik verwacht wel dat nu de groei er wel een beetje uit is. Als het gemaaid is zal het mischien ietsjes uitlopen , maar het harde groeien is wel gebeurd!
@Baltus_steyr

Dat klopt, tot vorige week zat er nog goed groei in. Maar met het koudere weer zal het indd wel langzaam afgelopen zijn.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
ik verwacht wel dat nu de groei er wel een beetje uit is.

Hier nu vooral veel last van afgevallen bladeren van de bomen in het gras.
Vreten ze het direct een stuk minder van.
Had al veel weides onder de bomen weg gemaaid voordat het blad ging vallen.
Maar paar plekken nog niet.
Of 1 ha rondom in het hout is ook moeilijk bladvrij te houden.
Misschien de laatste 7 ha maar inkuilen over een week of 2
+1
J asper
@Fendt926Driver
Quote:
Misschien de laatste 7 ha maar inkuilen over een week of 2

Dan kuil je het blad ja ook in, als je het stalvoert laten ze het blad wel liggen.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @J asper:
Dan kuil je het blad ja ook in,

Klopt. Maar dan is het jongvee voer.
En nu melk koeien voer.
+1
J asper
@Fendt926Driver Ik probeer ook eerst zoveel mogelijk zonder blad weg te halen, maar als er blad in zit haal ik extra en de volgende dag de rest voor de pinken.
+7
5 januari het laatste gras gemaaid. Uiteindelijk in augustus een korte stop gehad door de droogte en in december door de vorst ook een korte stop. Al met al 257 dagen gras kunnen halen.

Ondertussen hebben we op onze belgische weide al de mest liggen, dus hopen we dat we dit voorjaar weer net zo vroeg kunnen beginnen.
Baltus_steyr
@TerraJohnDeerefan tjonge jonge, dat je nog zoveel gras kunt vatten zeg. Had je dan daags een volle wagen? En je kon er nog wel goed rijden?
+2
@Baltus_steyr

Nee geen volle wagen meer dat was niet meer te doen. Voor een kleine helft gevuld. Het rijden gaat opzich wel goed als het een beetje droog weer is maar wel niet meer de gebruikelijke banen gebruiken, boven aan beginnen en de heuvel op de juiste manier gebruiken om overal te komen. Als het blijft regenen werd het wel zwart achter de wagen maar de dag erna zie je er niks meer van zolang je maar niks los trekt. Er zit ook nog groei in het gras dus kan veel hebben nog.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!