De ELEFANT van binnen. Foto is geplaatst door joop-same op 08-03-2022 om 11:28:10, met 13 reacties.

Same Samecar

+3
joop-same
De ELEFANT van binnen

Reacties

draaipiet
Mooi, handel 4 snap ik niet helemaal, ik kan geen goede vertaling vinden
+1
Kramer U800
@draaipiet Een "untersetzung" is een vertraging ook wel "kriechgange" genoemd. Dit is dus misschien voor in het terrein of als je zwaar moet trekken.
+1
roscho
@draaipiet Hoog-laag schakeling.
+1
draaipiet
Quote Reactie van @roscho:
Hoog-laag schakeling

@Kramer U800 Hahaha Google translate maakt er een onderlegger van. Mijn logisch denken zat ook al in die richting, maar ik kwam er niet helemaal uit. Bedankt voor de info
+2
Kramer U800
@draaipiet Haha een onderzetter 🤣 die is goed.
+2
cyrus-van-gelder
@Kramer U800 Dat heb je wel meer als Google dingen vertaald. Kun je soms de meest hilarische dingen krijgen. Een leraar had een vertaling opgezocht voor kussen ( zo,n ding voor de bank , of waar je je hoofd oplegd) pas later had ie in de gaten waarom die Italiaan zo raar keek.
+1
roscho
Quote Reactie van @cyrus-van-gelder:
als Google dingen vertaald. Kun je soms de meest hilarische dingen krijgen

Dat klopt, maar dat komt ook door het gebruik van woorden die er hetzelfde uitzien, maar verschillende betekenissen hebben (=homoniemen). Voorbeelden: bank (voor je geld, maar ook om op te zitten); bedrijven (firma's, maar ook doen, bijv. liefde bedrijven); voet (waar je op loopt, maar ook de "rentevrije voet").
Daarom kun je beter de hele zin door Google laten vertalen. Uit het gebruik van het woord in een zin weten wij immers ook het verschil tussen bank in "ik haalde geld bij de bank" en "ik zat lekker op de bank".
Sorry, ik kan het niet laten om af en toe mijn oude beroep weer op te pakken... 😉
draaipiet
Mooi die rubberen band als deurvanger, zulke oplossingen zag je vroeger veel
+1
Kramer U800
@draaipiet Heb ik ook op mijn Kramer zag je toen vaker bij dit soort voertuigen.
+3
joop-same
@draaipiet En wat dacht je van nummer 6 een luchthoorn !
+1
roscho
Quote Reactie van @joop-same:
nummer 6 een luchthoorn

Er staat "Hupen", dus meervoud. Die kunnen dus op die standaardknop worden aangesloten, maar het is best mogelijk dat de luchthoorn niet meegeleverd wordt of dat er meerdere toeters met verschillende melodieën aangeboden werden. Die Italianen toeterden maar raak in die tijd: in de bergen voor iedere bocht, was zelfs verplicht. Hoe groter de toeter, hoe meer voorrang!
+1
a3vandiejen
Mooi om te zien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Samecar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!