Na lang wachten is die er eindelijk. Het is een knikmops 100 staat niet in het rijdje. Foto is geplaatst door zettelmeyer op 10-03-2022 om 10:38:27, met 25 reacties.

Knikmops 90

+1
zettelmeyer
Na lang wachten is die er eindelijk. Het is een knikmops 100 staat niet in het rijdje

Reacties

casejxu
Wat n schatje🙈
rommert14
@casejxu dat dacht ik ook net 🤗
Marcsteffens6265
Mooi compact, vanwaar de keuze voor een "stratenmakers" schovel en niet voor een merk dat iets meer bodemvrijheid heeft?
+1
JD 6110
@Marcsteffens6265 of met trekker profiel banden. In het kuilgat schuiven lukt hier niet mee 😜
Marcsteffens6265
@JD 6110 de schovel zelf in het kuilgat schuiven of zand?
+1
J asper
Mooi spul 🤩 Als je hem kwijt moet hoor ik het wel 😜
arjanvw
Hier kan je weer mooi mee vooruit! Ik ben niet zo thuis in mini shovels, maar wat is het voordeel van een knikmops vergeleken met bv een schaffer of giant?
EA_MF
@arjanvw veel hefvermogen in verhouding tot het eigen gewicht. Zijn ook super stabiel, grootste nadeel voor agrarisch gebruik is de beperkte bodemvrijheid en hefhoogte.
arjanvw
@EA_MF Oké, is dus vooral geschikt voor op en om het erf.
+1
zettelmeyer
@arjanvw net wat ze er over zijde. Bodemvrijheid heb ik bij de oude nooit als probleem ondervonden. Als het nat is moet je met geen 1 shoveltje int land komen. Klopt kan niet het hoogste kome maar daarvoor heb ik een voorlader. De andere merke hebben niet iets geschikt in deze gewichtsklasse of ze zijn erg onstabiel. Net helaas koe plat liggen, die til ik zo op met de heup klem. En kan me in me eentje redde dat lukt bij andere merke niet zo goed want die vallen zo om
+1
arjanvw
@zettelmeyer duidelijke uitleg! Je koopt hem voor wat hij bij jou moet doen. Dat hij veel stabieler is had ik niet verwacht. Dacht altijd dat er weinig verschil in zat. Denk dat hij wel lekker handig is in kleine ruimtes. Veel succes ermee!
Valtrapowerr
De grap met die shovels is dat deze juist zijn gemaakt voor boeren als simpele degelijke rechttoe rechtaan shovel en het zijn juist de stratenmakers waar je er veel ziet😅
Fast Eddy
@Valtrapowerr

Het zijn machines die hufterproof zijn. En met niet al te problemen de 10.000 draaiuren halen.
+1
Valtrapowerr
@Fast Eddy Ja hoor ik meer dat ze het super doen 👌🏻
Wat tilt zoiets in de praktijk? Pallet 1000 kg?
Kan knikmops concurreren met giant weidemann etc kwa prijs?
arjanvw
@ronald-deutz-fahr had het straks even opgezocht, was wel benieuwd naar de hefhoogte. Hij weegt 1000kg, tilt 700 kg en gaat 2,05mtr hoog.
+2
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr tilt een 1000 a 1100 kg bij de grond. En tilt een zware koe in de heupklem. Shoveltje weegt zo als die er bijstaat op de foto 1200 kg. (Op de weegbrug geweest).
Prijs weet verschil tussen de andere weet ik niet. Eenmaal een knikmops altijd een knikmops 😜
@zettelmeyer Indd best hefvermogen tov eigen gewicht! Hoe gaat dat met een koe in heupklem, als de koe wil gaan lopen?
Mooie aanwinst, succes ermee👌🏻
+1
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr Dankje, als de koe gaat lopen rolt die er wel achter aan of je rijd mee. Als die rustig staat haal ik de klem los
Fast Eddy
@ronald-deutz-fahr

Een Giant is bij intensief wegbouw gebruik met 7000 uur al aardig op zijn einde. Een Knikmops red de 10.000 uur vaak nog zonder veel problemen. Voor op het erf werkt hij ook super. Je stapt er makkelijk op en het rijden werkt ook mooi. Het enigste nadeel vind ik dat er geen snelgang op te krijgen is. Het meest gangbare model is de 130, de 180 en 250 zijn qua grote vergelijkbaar met een Giant en Weideman. Alleen tilt een Knikmops meer en zijn de koppeldelen goedkoper en makkelijker aan een bak of werktuig te lassen.
Fast Eddy
@zettelmeyer

Mooi ding. Veel werkplezier ermee.
+2
zettelmeyer
@Fast Eddy Dankje Edwin, komt wel goed. Zit ook lekker veel ligt in

(klik om te vergroten)

Zit ook weg verlichting op
Fast Eddy
@zettelmeyer

Mooi hoor. Je ziet ze niet veel met weg verlichting. Maar met de invoering van het kenteken zal het wel standaard geworden zijn.
jesperb

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Knikmops 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!